Sebi kertoi tuomioistuimelle Adanin tutkinta alkoi vuonna 2014, mutta joutui umpikujaan

Adani inquiry, sebi on Adani inquiry, adani group, Hindenburg Research,

Intian markkinoiden sääntelyviranomainen kertoo maan korkeimmalle tuomioistuimelle, miksi se keskeytti ja aloitti sitten uudelleen Adani-konsernia koskevat tutkimukset vuoden 2014 vihjeen jälkeen sääntelyn viivästymistä koskevien kysymysten keskellä, kahden suoraan asiasta tietävän henkilön mukaan. Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (SEBI) kertoo ensimmäistä kertaa, että Intian tulliviranomaiset ilmoittivat sille väitetystä offshore-varojen väärinkäytöstä Adani-konsernin yhtiöissä vuonna 2014, mutta alkuperäinen tutkimus ei tuottanut tulosta ja se keskeytettiin vuonna 2017. lähteet sanoivat.

SEBI aloitti uudelleen ryhmän tutkimukset tänä vuonna sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen lyhytmyyjä Hindenburg Research esitti hallintoon liittyviä huolenaiheita – syytökset Adani Group on kiistänyt. Molemmat lähteet kieltäytyivät nimeämästä nimeään, koska heillä ei ole valtuuksia puhua tiedotusvälineille. SEBI ei vastannut kommenttia pyytäneeseen sähköpostiin. UK Sinha, joka oli SEBI:n puheenjohtaja tutkimusten aikana, kieltäytyi Reutersin kommenteista.

SEBI ei ole aiemmin kertonut tutkineensa konsernia vuonna 2014, eikä viranomaisen suunnitelmaa tutkimusten aikataulun selvittämiseksi ole raportoitu. Yleisen edun mukaisen asianosainen kertoi korkeimmalle oikeudelle syyskuussa 2023, että SEBI oli salannut vuoden 2014 hälytyksen, joka väitti osakekurssien manipuloinnista offshore-yhteisöjen avulla. Yksi lähteistä sanoi, että SEBI jatkoi syytöksiä saatuaan hälytyksen tammikuussa 2014. Sen jälkeen ja vuoden 2017 välisenä aikana SEBI haki, mutta ei onnistunut saamaan tietoja ulkomaisilta lainkäyttöalueilta, toinen lähde sanoi.

Myös Intian verotiedustelupalvelu (DRI) tutki. SEBI:lle antamassaan hälytyksessä DRI väitti, että Adani-konsernin yritykset yliarvostivat Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa (UAE) sijaitsevasta yhteisöstä tuotuja laitteita ja koneita oikeuden asiakirjojen mukaan. Reutersin mukaan DRI:n tammikuussa 2014 SEBI:lle lähettämän kirjeen mukaan DRI epäili, että osa näissä liiketoimissa käytetyistä varoista olisi päätynyt takaisin Adani Groupin pörssiyhtiöihin.

Mutta DRI:n tuomari hylkäsi tullilaitoksen syytteet vuonna 2017, lähde sanoi. ”Tämän jälkeen SEBI-tutkinta jäi sivuun”, lähde sanoi. DRI ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön. DRI valitti tuomarin päätöksestä lopettaa tutkinta, mutta korkeampi oikeus hylkäsi sen vuonna 2022, koska todisteet eivät olleet luotettavia. Korkein oikeus hylkäsi valituksen myös maaliskuussa 2023 sillä perusteella, että asia ei vaatinut sen puuttumista asiaan.

Korkein oikeus valvoo SEBI:n meneillään olevaa Adani-konsernia koskevaa tutkintaa. Elokuussa antamassaan tilanneraportissa SEBI sanoi saaneensa melkein päätökseen tutkinnan, mutta jatkaa tutkimistaan ​​Adani Groupin mahdollisen julkisen float-sääntöjen rikkomisen käyttämällä offshore-rahastoja ja epäsäännöllistä kauppaa ennen Hindenburgin raportin julkaisemista, oikeuden hakemusten mukaan.

Samankaltaiset artikkelit