Canara Bank pysyy nousussa kultalainojen suhteen – Banking & Finance News

canara bank, gold loan, public sector banks, banking

Vaikka Department of Financial Services (DFS) on kirjoittanut kaikille julkisen sektorin pankeille (PSB) ja pyytänyt niitä tarkistamaan kultalainasalkkunsa mahdollisten säännösten noudattamatta jättämisen varalta, Canara Bank, PSB:n suurin kultalainan tarjoaja, luottaa siihen, että pankkilainaa ei noudateta. kaksinumeroista lainojen kasvua segmentissä, kaksi johtavaa virkamiestä kertoi FE:lle.

”DFS pyysi tietoja meiltä ja muilta julkisyhteisöiltä noin viikko sitten, ja olemme jo toimittaneet ne. Tämä oli seurausta IIFL Financen ja Bank of Barodan (BoB) ongelmista. Jatkamme kuitenkin kultalainakannan kasvattamista, koska olemme toteuttaneet tiukkoja noudattamistoimenpiteitä”, lähde sanoi.

Canara Bankin kultalainasalkku oli 1,45 biljoonaa rupiaa 31. joulukuuta 2023, mikä on 20 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Union Bank of India ja Bank of Baroda olivat vastaavasti 68 072 ja 45 074 miljoonaa rupiaa. State Bank of Indian vähittäiskaupan henkilökohtainen kultalainakanta oli 30 881 miljoonaa rupiaa.

Pankit myöntävät kahta kultalainasarjaa – vähittäiskaupan kultalainoja ja maatalouslainoja kullalla vakuutena. Asiantuntijoiden mukaan ensimmäinen ei kuulu PSL-prioriteettiluottojen luokkaan, kun taas jälkimmäinen voidaan merkitä sen alle.

Canara Bank on ottanut käyttöön voimakkaita toimenpiteitä kultalainojen luokassa. Lähteiden mukaan se on huhtikuussa päättyneeltä vuosineljännekseltä alkaen jatkanut lainoja vasta perusteellisen sivukonttorin vertaisarvioinnin jälkeen ja saatuaan virallisen vahvistuksen ulkoiselta kultalainan arvioijalta. Pankin keskimääräinen kultalainan lippukoko on yli 100 000 rupiaa, ja lainanantaja rahoittaa lainoja vain, kun kullan puhtausaste on 22 karaattia.

”Olemme Intian suurin kultalainanantaja, emmekä voi ottaa riskejä noudattamisprosessin suhteen. Noudatamme tiukkaa noudattamista ja tarkastelemme kultalainasalkun tiukasti neljännesvuosittain. Edes Intian keskuspankki ei ole havainnut poikkeamia ilmoittamissamme luvuissa”, lähde sanoi.

Pankkiirit kertovat, että DFS on kirjoittanut PSB:lle ja pyytänyt heitä varmistamaan, määrittävätkö ne oikeaa laina-arvosuhdetta (LTV) kultalainoille, ja pyysi myös lisätietoja tarkistusten tiheydestä. RBI:n normien mukaan lainanantajien on säilytettävä 75 prosentin LTV-suhde kultalainojen myöntämiseksi.

Huolet mahdollisista säännösten noudattamatta jättämisestä ovat nousseet esiin sen jälkeen, kun RBI on estänyt varjolainanantajaa IIFL Financea tarjoamasta lisäkultalainoja normien rikkomisen vuoksi, mukaan lukien ”vakavat” poikkeamat puhtauden ja nettopainon määrittämisessä ja sertifioinnissa. kultaa seuraamusten määräämisen yhteydessä sekä huutokauppaa laiminlyönnin yhteydessä. Myös LTV-suhteessa oli rikkomuksia. IIFL-lähteet kertoivat äskettäin FE:lle, että lainanantaja on jo ryhtynyt toimenpiteisiin ja toimittanut noudattamisraportin sääntelyviranomaiselle.

Samankaltaiset artikkelit