Market Cap – Market News kertoo, että Intia ohittaa Hongkongin maailman neljänneksi suurimmaksi osakemarkkinaksi

India over Takes Hong Kon markets

Intia on ohittanut Hongkongin osakemarkkinoiden arvossa ensimmäistä kertaa, kun maan kasvunäkymät ja poliittiset uudistukset näyttävät lisäävän sen houkuttelevuutta sijoittajille ja vaihtoehtoista kohdetta etsiville, kun globaali pääoma virtaa Kiinasta.

Intian pörssissä listattujen osakkeiden yhteenlaskettu arvo oli maanantaina 4,33 biljoonaa dollaria verrattuna Hongkongin 4,29 biljoonaan dollariin Bloombergin keräämien tietojen mukaan. Tämä tekee Intiasta maailman neljänneksi suurimman osakemarkkinan. Sen arvo ylitti 4 biljoonaa dollaria ensimmäistä kertaa 5. joulukuuta, ja noin puolet siitä tuli viimeisten neljän vuoden aikana.

Hongkongin Hang Seng -indeksi on kokenut neljännen peräkkäisen vuotuisen laskunsa, kun taas Shanghain pörssi on kirjannut toisen peräkkäisen tappiollisen vuoden. Sitä vastoin Intian osakemarkkinat ovat nousseet kahdeksan peräkkäisenä vuotena osoittaen joustavuutta ja valmiita jatkamaan kasvua. Myönteinen vauhti johtuu vahvoista tunteista ennen tulevia vaaleja, parantuneesta makrotalouden tilanteesta ja odotuksista koronlaskuista.

Narendra Modin johtaman National Democratic Alliancen (NDA) äskettäinen voitto useissa osavaltiovaaleissa on vahvistanut sijoittajien luottamusta, mikä on merkki jatkuvuudesta Intian lähestyessä parlamenttivaaleja huhtikuussa 2024. Analyytikot ennakoivat jatkuvia politiikkoja ja toimenpiteitä, jos Modi ja BJP:n johtama NDA ovat turvassa. kolmas peräkkäinen kausi, jonka tavoitteena on viedä Intian talous kohti himottua 5 biljoonan rupiaa.

Hongkongin markkinoiden lasku johtuu Kiinan talouden taantumasta ja amerikkalaisten sijoittajien painostuksesta luopua kiinalaisista yrityksistään. Tämä on jyrkässä ristiriidassa Yhdysvaltain markkinoiden vahvan kehityksen kanssa, jossa inflaatio hidastui ja työmarkkinat säilyivät kestävinä. Vuonna 2023 S&P 500 nousi 25 %, mikä korostaa maailman kahden suurimman talouden eriäviä polkuja.

Aluksi globaalit sijoittajat odottivat Kiinan talouden elpyvän tiukkojen pandemiatoimenpiteiden seurauksena. Kuitenkin, kun rajat avautuivat kokonaan uudelleen vuonna 2024, kotitaloudet osoittivat epäröintiä kulutuksen suhteen. Tämä vastahakoisuus yhdistettynä hitaaseen talouteen ja Kiinan jatkuvaan kiinteistökriisiin on vaikuttanut Hongkongiin taantumaan. Monet kiinalaiset kiinteistökehittäjät, jotka ovat laajentuneet laajasti ja lainanneet voimakkaasti ulkomaisilta sijoittajilta Hongkongissa, kohtaavat nyt uhkaavan romahduksen.

– Merkittävä trendi maailmantalouden kasvussa on nyt Kiinan alitulos ja Intian ylitulo. Tämä näkyy osakemarkkinoilla. Koska Hongkongissa listatut tärkeät kiinalaiset osakkeet ovat romahtaneet, Hang Seng -indeksi on lähellä 19 vuoden alinta. Tämä suuntaus todennäköisesti jatkuu, koska Kiinan talouden ja osakemarkkinoiden näkymät näyttävät toistaiseksi synkiltä. Jos Kiinan talous kuitenkin kokee paluun, kiinalaiset osakkeet toipuvat, koska niiden arvostukset ovat erittäin alhaisia”, sanoi Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi tohtori VK Vijayakumar.

Suman Bannerjee, tietohallintojohtaja, Pariisissa sijaitseva hedge-rahasto Hedonova sanoi samaa kommentoiessaan: ”Intia on noussut käänteisessä muutoksessa neljännelle sijalle maailmanlaajuisessa osakemarkkinoiden rankingissa, ohittaen Hongkongin. Tämä tärkeä virstanpylväs korostaa Intian talouselämän joustavuutta ja dynaamisuutta. Kun kansakunta etenee, sijoittajien luottamus ja mahdollisuudet lähentyvät, mikä nostaa osakemarkkinat uusiin korkeuksiin. Tämä saavutus ei merkitse vain numeerista voittoa, vaan myös Intian nousua kansainvälisen finanssikentän keskeiseksi toimijaksi. Se on osoitus maan taloudellisesta vahvuudesta ja lupaavaa kehityskulkua sijoittajille, jotka navigoivat Intian osakemarkkinoiden monipuolisessa ja eloisassa maisemassa.

Samankaltaiset artikkelit