Pohjois-Korea korostaa liittoutumista Venäjän kanssa Yhdysvaltoja vastaan ​​ja sanoo, että Putin voisi vierailla pian

putin, russia

Pohjois-Korea kertoi sunnuntaina, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmaisi halukkuutensa vierailla Pohjoisessa määrittelemättömänä ”varhaisena päivänä”, kun maat jatkavat linjaamista erillisten, voimistuvien yhteenottojensa edessä Yhdysvaltojen kanssa. Pohjois-Korean ulkoministeriö korosti Putinin aikomus vierailla Pohjois-Korean ulkoministeri Choe Son Huin tapaamisten jälkeen Putinin ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa Moskovassa viime viikolla.

Ministeriö sanoi valtion tiedotusvälineiden julkaisemassa lausunnossa, että maat sopivat jatkavansa strategista ja taktista yhteistyötä Venäjän kanssa luodakseen ”uuden monipolarisoidun kansainvälisen järjestyksen”, mikä viittaa niiden pyrkimyksiin rakentaa yhtenäinen rintama Washingtonia vastaan.

Putin oli jo vahvistanut halukkuutensa vierailla pääkaupungissa Pjongjangissa sopivana ajankohtana kokouksessaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin kanssa Venäjän Kaukoidässä syyskuussa. Yksi harvoista maailman johtajista, jotka tukevat avoimesti Putinin sotaa Ukrainaa vastaan, Kim on aktiivisesti lisännyt suhteidensa näkyvyyttä Venäjään yrittääkseen murtautua diplomaattisesta eristäytymisestä ja vahvistaa jalansijaansa, kun hän navigoi syvenevässä ydinkatsauksessa Washingtonin ja Soulin kanssa. ja Tokioon.

Pohjoisen ulkoministeriö tuomitsi sunnuntaina erillisessä lausunnossaan YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokouksen koolle kutsumisesta maan viimeisimpään ballistiseen kokeeseen, jota valtion tiedotusvälineet kuvailivat uudeksi keskipitkän kantaman kiinteän polttoaineen ohjukseksi, jonka kärjessä on hyperäänikärki. Ministeriön mukaan 14. tammikuuta pidetty koeammunta oli yksi maan säännöllisistä toimenpiteistä, joilla parannetaan sen puolustuskykyä, eikä se uhkaa sen naapureita.

Etelä-Korea kehotti torstaina turvallisuusneuvostoa ”rikkomaan hiljaisuuden” Pohjois-Korean laajenevista ohjuskokeista ja uhkauksista. Neuvoston pysyviä jäseniä Venäjä ja Kiina ovat estäneet Yhdysvaltojen johtamat pyrkimykset kohottaa Pohjois-Korean vastaisia ​​pakotteita sen viimeaikaisten asekokeiden vuoksi, mikä korostaa Venäjän Ukrainan vastaisen sodan syvenemistä.

Pjongjangin ja Moskovan välinen liittoutuminen on herättänyt kansainvälistä huolta väitetystä aseyhteistyöstä, jossa pohjoinen toimittaa Venäjälle sotatarvikkeita auttamaan sen taistelujen jatkamista Ukrainassa, mahdollisesti vastineeksi kipeästi tarvittavasta taloudellisesta avusta ja sotilaallisesta avusta Kimin joukkojen parantamiseksi. Sekä Pjongjang että Venäjä ovat kiistäneet Washingtonin ja Soulin syytökset Pohjois-Korean aseiden siirroista Venäjälle.

Pohjois-Korean ulkoministeriö sanoi valtion tiedotusvälineiden kommenteissa, että Choe ja Venäjän viranomaiset ilmaisivat tapaamisissaan ”vahvan tahdon vahvistaa edelleen strategista ja taktista yhteistyötä molempien maiden keskeisten etujen puolustamiseksi ja uuden monipolarisoidun kansainvälisen perustamiseksi. Tilaus.” Venäjä ilmaisi ”syvät kiitokset” Pohjois-Korealle sen ”täydestä tuesta” sen sodassa Ukrainaa vastaan, Pohjois-Korean ministeriö sanoi. Sen mukaan Choe ja Venäjän viranomaiset ilmaisivat ”vakavan huolensa” Yhdysvaltojen kasvavasta sotilaallisesta yhteistyöstä Aasian liittolaistensa kanssa, koska he syyttävät jännitteiden pahenemisesta alueella ja uhkaavat Pohjois-Korean suvereniteettia ja turvallisuusetuja.

Jännitteet Korean niemimaalla ovat korkeimmillaan vuosiin, kun Kim käytti viime kuukausina Venäjän hyökkäystä Ukrainaan häiriötekijänä lisätäkseen asekokeita ja sotilaallisia mielenosoituksia. Yhdysvallat, Etelä-Korea ja Japani ovat vastanneet vahvistamalla yhdistettyjä sotaharjoituksiaan, joita Kim kuvaa hyökkäyksen harjoituksina, ja terävöittämällä pelotesuunnitelmiaan, jotka on rakennettu Yhdysvaltojen ydinvoimavarojen ympärille.

Pohjois-Korea kertoi perjantaina, että se on suorittanut kokeen väitetysti ydinkäyttöön kykenevälle vedenalaiselle hyökkäyslennolle vastauksena Yhdysvaltojen, Etelä-Korean ja Japanin viime viikolla yhteiseen laivastoharjoitukseen, kun se jatkoi syyttää kilpailijoitaan alueen jännitteistä. Choen vierailu Moskovaan tuli, kun Kim käyttää edelleen sisäpoliittisia tapahtumia provosoivien ydinkonfliktin uhkien esittämiseen.

Kim ilmoitti viime viikolla Pjongjangin kumileimaparlamentissa, että Pohjois-Korea on luopumassa pitkäaikaisesta tavoitteestaan ​​rauhanomaiseen yhdistymiseen sodan jakaantuneen kilpailijan Etelä-Korean kanssa ja määräsi Pohjois-Korean perustuslain uudelleenkirjoittamisen Etelä-Korean vahvistamiseksi vihamielisimmäksi ulkopuoliseksi vastustajaksi. . Hän syytti Etelä-Koreaa toimimisesta amerikkalaisten ”huippuluokan tukijoina” ja toisti uhkauksen, että hän käyttäisi ydinaseita tuhotakseen etelän, jos se provosoituisi. Analyytikot sanovat, että Pohjois-Korea saattaa pyrkiä vähentämään Etelä-Korean ääntä alueellisessa ydinvoiman vastakkainasettelussa. ja lopulta pakottaa suorat suhteet Washingtoniin sen pyrkiessä vahvistamaan asemaansa ydinasevaltiona.

Samankaltaiset artikkelit