Mihin se jättää kryptovaluuttojen tulevaisuuden SpaceX:n BTC-osuuksien myynnin myötä

Bitcoin’s institutionalisation can drive cryptocurrencies’ mainstream adoption

Institutionaalinen vaikutus kryptovaluuttoihin näyttää tulleen merkitykselliseksi nykyisessä tilanteessa. Vaikka sitä pidetään spekulatiivisena, asiantuntijat uskovat, että tietyt yritykset voivat vaikuttaa kryptovaluuttojen arvoon. The Wall Street Journalin (WSJ), kansainvälisen julkaisun 17. elokuuta 2023 julkaisemassa raportissa todettiin, että Elon Muskin johtama avaruusalusten suunnitteluyritys SpaceX myi noin 373 miljoonan dollarin arvoisen Bitcoinin (BTC) omistuksensa vuoden 2021 aikana. 22.

Sen mukaan, mitä on ymmärretty, kehityksen jälkeen, BTC:n hinta laski lähes 10 %. CoinMarketCapin, kryptohintaseurantasivuston mukaan BTC aloitti kaupankäynnin noin 26 000 dollarin arvosta. Raporttien mukaan myös kryptovaluutta Ether (ETH) koki hinnan laskun, ja sen kauppa käytiin 1 685 dollarin rajalla. ”Uskon, että kun otetaan huomioon Bitcoinin asema, joka kattaa lähes 50 % kryptovaluuttamarkkinoista, tämä alaskirjaus kaskadi kaikkien kryptojen myyntiin. Tämän seurauksena kauppiaat joutuivat purkamaan kryptovaluuttojaan tappiolla välttääkseen tämän tapahtuman jälkeisiltä tappioilta”, Mudrexin, kryptosijoitusalustan perustaja ja toimitusjohtaja Edul Patel kertoi FE TransformX:lle. 22. elokuuta 2023 (klo 12.52 Intian normaaliaikaa) BTC käy kauppaa lähellä 26 100 dollarin rajaa ja sen markkina-arvo on lähes 508 miljardia dollaria, kun taas ETH on lähellä 1 670 dollaria, ja sen markkina-arvo on noin 200 dollaria. miljardia.

Markkinaraporttien mukaan yli miljardin dollarin arvoisten digitaalisten kolikoiden arvoisia likvidaatioita tapahtui uutisten puhjettua. Sosiaalisen median LinkedInin mukaan markkinatekijät, kuten osakemarkkinoiden kansainvälinen myynti ja Yhdysvaltojen koronnousut, tukivat BTC:n arvon laskua. Lisäksi alusta korosti, että institutionaalisten sijoittajien läsnäolo voi johtaa siihen, että tämä päivitys laukaisi ylimääräisiä myyntivaatimuksia kryptovaluutta-alueella. ”Uskon, että Bitcoinin kaatumalla oli dominovaikutus kryptomarkkinoihin. Suuryhtiöiden kryptot laskivat yli 10 %, kun taas keskisuurten ja pienten yhtiöiden tappiot olivat 20 % tai enemmän. Taantuma voi jatkua, varsinkin jos markkinat jäävät tiettyjen indikaattoreiden alapuolelle”, kryptovaluuttapörssin WazirX:n varatoimitusjohtaja Rajagopal Menon sanoi.

Uskotaan, että kehitys on esittänyt kysymyksiä siitä, pitäisikö kryptovaluuttoja pitää sijoitusluokkana. Televiestintäyrityksellä TS2 Spacella on akkreditoituja syitä, kuten US Securities and Exchange Commissionin (SEC) XRP-tokenin valvonta, rahaskepsi ja lainsäädännölliset haitat, joiden vuoksi sijoittajat eivät pysty käsittelemään kryptovaluuttatilaa.

Argumentteja on kuitenkin esitetty myös siitä, että Bitcoinin institutionalisointi voi edistää kryptovaluuttojen yleistymistä. Kuten Finance Magnates, online-kaupankäynnin tietokeskus, jossa useampi instituutio pääsee kryptovaluuttasektorille, Bitcoin voidaan ajaa kohti hyväksyntää tapahtumille. Keskus on myös huomauttanut, että Bitcoinin institutionalisoitumisesta johtuviin huolenaiheisiin kuuluu markkinoiden manipuloivien käytäntöjen tehostaminen institutionaalisten sijoittajien läsnäolon vuoksi. Asioiden nykytilanteen perusteella on vielä ymmärrettävä, korreloivatko kryptovaluuttojen institutionalisointi ja hajauttaminen samassa vaiheessa vai eivät.

”Sijoittajien tulee jatkaa huolellisuuttaan ja tutkimusta sekä jatkaa BTC:n ja muiden kryptovaluuttojen sijoittamista ja HODLointia. Kryptosijoittajien tulisi jatkaa sijoittamista ja pitkäaikaista salausta säilyttäen samalla uskon siihen, että kryptosta voi tulla paradigma rahoituksessa ja sen ulkopuolella, lohkoketjuyhtiön Cashaan perustaja ja toimitusjohtaja Kumar Gaurav totesi.

Samankaltaiset artikkelit