31 lakh ITR-hakijat eivät ole vielä oikeutettuja tuloveron palautukseen, ja he ovat itse syyllisiä!

income tax return verification and refund news

Tuloveroilmoituksen tarkistus- ja palautusuutisia (24. elokuuta): Monet veronmaksajat jättävät ilmoituksensa tuloveroviraston sähköiseen täyttöportaaliin ennen eräpäivää, mutta unohtavat tarkistaa. Verosääntöjen mukaan kaikkien ITR:n ilmoittajien on tarkistettava ilmoituksensa 30 päivän kuluessa. Jos veronmaksaja ei pysty vahvistamaan ITR-todistustaan, tällaista ilmoitusta ei oteta käsiteltäväksi ja se voi johtaa veronpalautuksen jättämiseen (tarvittaessa).

ITR-vahvistus on yksinkertainen prosessi, joka kestää vain muutaman minuutin, kun se tehdään verkossa (katso alla). Elokuun 23. päivään mennessä olevat tiedot osoittavat kuitenkin, että yli 31 000 000 veronmaksajaa ei ole vielä tarkistanut ilmoituksiaan.

Tulovero-sivuston tietojen mukaan elokuun 23. päivään mennessä on jätetty yli 6,91 miljoonan ilmoitukset, mutta vain 6,59 miljoonan ilmoitukset ovat veronmaksajien tarkastamia. Koska 30 päivän aikaraja palautuksen vahvistamiselle on päättymässä muutaman päivän kuluttua, tuloveroosasto varoitti keskiviikkona veronmaksajia X-alustalla (entinen Twitter) suorittamaan tarkastuksen.

”Hyvät veronmaksajat, viimeistele sähköinen ilmoitusprosessisi jo tänään! Muista vahvistaa ITR:si 30 päivän kuluessa hakemuksen jättämisestä. Viivästynyt varmistus voi johtaa viivästysmaksun perimiseen tuloverolain 1961 määräysten mukaisesti. Älä viivyttele, vaan tarkista ITR-tietosi jo tänään”, tuloveroosasto sanoi.

ITR:n tarkistamatta jättäminen ei ainoastaan ​​viivästyttää palautuksia, vaan myös tällaiset palautukset katsotaan pätemättömiksi 30 päivän kuluttua. Tarkastuksen viivästyminen voi lisäksi johtaa tuloverolain säännösten mukaiseen viivästysmaksuun.

Arviointivuoden 2023-24 ITR-hakemuksen eräpäivä oli 31. heinäkuuta muissa kuin tilintarkastustapauksissa. Tuloverovirasto lyhensi viime vuonna tekemällään ilmoituksella ITR-V:n sähköisen varmentamisen tai paperiversion toimittamisen määräaikaa 30 päivään.

Kuinka varmistaa ITR

Voit vahvistaa ITR:si helposti OTP:n kautta Aadhaariin rekisteröidyllä matkapuhelimella, verkkopankissa ja myös offline-tilassa. Aadhaar OTP:n kautta tapahtuvaa sähköistä vahvistusta varten sinun tulee kirjautua sisään sähköiseen arkistointiportaaliin ja napsauttaa e-Verify Return -painiketta e-tiedostovälilehdellä. Täällä voit valita sähköisen vahvistuksen tilan ja suorittaa prosessin loppuun.

Vaikka ITR:n offline-todennus voidaan tehdä myös lähettämällä painettu ITR-vahvistuslomake tuloveroosaston keskitettyyn käsittelykeskukseen Bengalurussa pikapostin kautta, on suositeltavaa tehdä se verkossa, koska aikaa on enää muutama päivä.

Samankaltaiset artikkelit