Cristiano Ronaldo joutuu 1 miljardin dollarin ryhmäkanteeseen Binance NFT:n mainostamisen jälkeen – Digital Transformation News

Binance's partnership with high-profile figures, the plaintiffs claim, led them into costly and unsafe investment

Portugalilainen jalkapallotähti Cristiano Ronaldo on joutunut ryhmäkanteeseen, jossa vaaditaan vähintään miljardin dollarin vahingonkorvausta hänen roolistaan ​​​​prosessoida kryptovaluuttoihin liittyviä ”ei-vaihtokelpoisia tokeneita” eli NFT:itä, jotka on julkaissut kiusatun kryptovaluuttapörssin Binance. Floridan eteläisen piirin liittovaltion tuomioistuimessa maanantaina nostettu kanne väittää, että Ronaldon Binancen mainostaminen oli ”petollista ja laitonta”. Kantajien mukaan Binancen yhteistyö korkean profiilin hahmojen, kuten Ronaldon kanssa, johti heidät kalliisiin ja vaarallisiin sijoituksiin.

”Nyt todisteet paljastavat, että Binancen huijaukset pääsivät tällaisiin korkeuksiin vain tarjoamalla ja myymällä rekisteröimättömiä arvopapereita, joidenkin maailman rikkaimpien, vaikutusvaltaisimpien ja tunnustettujen organisaatioiden ja julkkisten halukkaalla avustuksella ja avustuksella – aivan kuten vastaaja Ronaldo, ”puku lukee. Ronaldon edustajat kieltäytyivät kommentoimasta asiaa torstaina. Binance, maailman suurin kryptovaluuttapörssi, ei heti palauttanut lausuntopyyntöjä The Associated Pressiltä. Ronaldo lanseerasi NFT ”CR7” -kokoelmansa Binancen kanssa viime vuoden marraskuussa, ennen vuoden 2022 MM-kisoja.

NFT:t – joiden lähtöhinnat vaihtelivat noin 77–10 000 dollaria – sisälsivät seitsemän animoitua patsasta, jotka kuvasivat Ronaldoa hänen elämänsä ikonisista hetkistä polkupyörän potkumaaleista hänen lapsuuteensa Portugalissa. Maanantaipuku kertoo, että Ronaldon myynninedistämispyrkimykset Binance-kumppanuus oli ”uskomattoman menestyksekäs” – väitettiin, että verkkohakuja tehtiin 500 %:lla avainsanalla ”Binance” sen jälkeen, kun jalkapallotähden NFT:t julkistettiin. Kokoelman premium-tason NFT:t myytiin loppuun ensimmäisen viikon aikana, kanteen mukaan. Puku väittää myös, että Ronaldon olisi pitänyt paljastaa, kuinka paljon Binance on maksanut hänelle kumppanuudesta.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomainen totesi aiemmin, että liittovaltion laki edellyttää, että julkkikset paljastavat julkisesti, kuinka paljon he saavat arvopaperien, mukaan lukien kryptovarallisuuden, mainostamisesta. NFT:t ovat tavallisia digitaalisia kuvia, joihin on liitetty versionumero ja jotka on lisätty kryptovaluutan lohkoketjuun, prosessiin, joka on suunniteltu tekemään niistä ”ainutlaatuisia” keräilyesineitä. NFT:t nauttivat lyhyestä noususuhdanteesta, mutta ovat sittemmin suurelta osin romahtaneet, kun kryptoalaa ovat vaivanneet skandaalit ja markkinoiden romahdus.

Binancea syytettiin kesän aikana rekisteröimättömänä arvopaperipörssinä toimimisesta ja useiden Yhdysvaltain arvopaperilakien rikkomisesta sääntelyviranomaisten nostamassa oikeusjutussa. Kryptopörssi sopi viime viikolla maksavansa noin 4 miljardin dollarin sovinnon, ja sen perustaja Changpeng Zhao erosi toimitusjohtajan tehtävästä ja myönsi syyllisyytensä rikokseen, joka liittyi hänen epäonnistumiseensa estää rahanpesu alustalla. Tämän viikon oikeusjuttu Ronaldoa vastaan ​​ei ole ensimmäinen aika, jolloin julkkis on joutunut oikeuteen kryptopromootioista. Esimerkiksi viime vuonna joukko Hollywood- ja urheilutähtiä – mukaan lukien Larry David ja Tom Brady – nimettiin vastaajiksi ryhmäkanteessa FTX:ää vastaan, joka oli toiseksi suurin kryptopörssi ennen kuin se romahti marraskuussa 2022.

Puku väitti, että julkkisten asema teki heistä syyllisiä FTX:n epäonnistuneen liiketoimintamallin edistämiseen. Ronaldo on yksi maailman tunnistetuimmista ja rikkaimmista urheilijoista. Hän johtaa kotimaansa Portugalin maajoukkuetta ja on pelannut Espanjan Real Madridissa, italialaisessa Juventuksessa ja Manchester Unitedissa Englannissa. Hän pelaa nyt Saudi-Arabian ammattilaisjoukkueessa Al Nassr. Ronaldo on jatkanut Binancen mainostamista virallisella verkkosivustollaan ja sosiaalisen median alustoilla. Viimeksi X:llä (aiemmin Twitterinä tunnettu alusta) Ronaldo julkaisi Binance-videon ja kirjoitti, että hän ”keitti jotain” kryptovaihdon kanssa tiistaina.

Samankaltaiset artikkelit