Navigointi kryptosijoittamisessa ja Web3.0:ssa: Pura kybertemppuja, pysy turvassa verkossa – Digital Transformation News

In the crypto realm, cybercriminals actively exploit users' vulnerabilities

Digitaalisen elämämme turvaaminen kyberturvallisuuden maailmassa edellyttää tietoisuutta monimutkaisesta tanssista, jota huijarit esittävät herkkäuskoisten uhriensa kanssa. Tässä kertomuksessa on kaksi osiota, joista jokainen tarjoaa oman näkökulman. Ensimmäisessä osassa tarkastellaan kyberrikollisen elämää, ja se näyttää huolellisen suunnittelun, valmistelun ja toteutuksen, jotka johtavat epärehellisen verkkopetosoperaation luomiseen. Toisessa osiossa keskitymme pahaa aavistamattomaan käyttäjään, joka sotkeutuu tahattomasti kyberrikollisen kehrämään petoksen verkkoon.

Yhdistettynä nämä kaksi osaa tarjoavat perusteellisen käsityksen kissa-hiiri-pelistä, joka tapahtuu verkkorikollisuuden alueella. On erittäin tärkeää pitää mielessä, että taistelu Internetin turvallisuuden puolesta on monimutkaista, kun aloitamme seikkailumme.

Alex (fiktiivinen nimi), taitava kyberrikollinen, joka toimii Internetin varjoissa. Hänen toimintansa alkaa huolellisella tutkimuksella ja suunnittelulla, kun hän valmistautuu toteuttamaan haitallisia suunnitelmiaan. Alexin matka kyberrikollisuuden maailmaan tarjoaa kurkistuksen digitaalisen huijarin mieleen.

Alexin rikollinen yritys alkaa kohteen valitsemisesta – jokapäiväisen Internet-käyttäjän, jolla on runsaasti läsnäoloa verkossa. Hänen tavoitteenaan on soluttautua heidän digitaaliseen elämäänsä kerätäkseen arvokasta dataa tai kerätäkseen rahaa. Hän tekee syvällistä tutkimusta yksilöstä, tutkii heidän verkkokäyttäytymistään ja tunnistaa haavoittuvuuksia, joita hän voi hyödyntää. Alex ymmärtää, että hänen tavoitteensa ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää hänen menestyksensä kannalta.

Kun Alex havaitsee haavoittuvuuksia kohteen verkkotottumuksissa, hän käyttää teknisiä taitojaan väärennettyjen verkkotunnuksien luomiseen. Nämä verkkotunnukset on suunniteltu jäljittelemään kohteen usein vierailtuja verkkosivustoja, jotka voivat olla pankkisivustoja, kryptopörssiä, sosiaalisen median alustoja, verkkokauppoja tai sähköpostia. Alex valitsee sopivimman menetelmän väärennetyn verkkotunnuksen luomiseen sen tavoitteen perusteella, johon hän on syyllistynyt. Pelkästään vuonna 2022 kyberturvallisuusasiantuntijat tunnistivat yli 100 000 petollista verkkosivustoa, joiden tarkoituksena oli huijata hyväuskoisia käyttäjiä.

Salausalalla kyberrikolliset käyttävät aktiivisesti hyväkseen käyttäjien haavoittuvuuksia ja luovat petollisia verkkosivustoja kerätäkseen kirjautumistietoja ja henkilökohtaisia ​​tietoja. Heidän hienostuneeseen taktiikkaansa kuuluu käyttäjien uudelleenohjaus laillisille sivustoille arkaluonteisten tietojen saatuaan, mikä tekee havaitsemisesta entistä haastavampaa. Alex luo teknisiä taitojaan hyödyntäen väärennettyjä verkkotunnuksia esiintyäkseen kohteidensa usein vierailluilla verkkosivustoilla, mukaan lukien kryptovaihdot.

Yksi Alexin mahdollisesti käyttämä petollinen tapa on kirjoitusvirhe tai URL-osoitteiden manipulointi. Tässä tekniikassa ne rekisteröivät tarkoituksella verkkotunnuksia, joissa on pieniä kirjoitusvirheitä suosituista verkkosivustoista, kuten ”””””””” sijaan ””(”””””””””””””””””” eikä”””-nimi”””” sijaan. Käyttäjät, jotka tekevät kirjoitusvirheitä syöttäessään URL-osoitteita, voidaan helposti ohjata näihin petollisiin verkkotunnuksiin.

Toinen kyberrikollisten käyttämä taktiikka on käyttää homoglyfiä, merkkejä, jotka muistuttavat hyvin tavallisia aakkosnumeerisia merkkejä, mutta joilla on hienovaraisia ​​eroja. Nämä petolliset verkkotunnukset, kuten ””, jossa on pieni ”ȧ” sanan ”” sijaan, vaikuttavat ensi silmäyksellä aidoilta, mutta ne on suunniteltu pettämään hyväuskoisia käyttäjiä.

Verkkorikolliset luovat aliverkkotunnuksia parantaakseen väärennettyjen verkkotunnustensa uskottavuutta. He voivat esimerkiksi suunnitella harhaanjohtavan aliverkkotunnuksen, kuten ””, jotta käyttäjät saataisiin uskomaan, että se on laillinen yrityksen kirjautumissivu, vaikka pääverkkotunnus on täysin erilainen. Kyberrikolliset haastavat entisestään käyttäjien kyvyn havaita väärennettyjä verkkotunnuksia lisäämällä väliviivoja tai numeroita laillisiin verkkotunnuksiin. Esimerkiksi verkkotunnukset, kuten ”” tai ””, voivat ensisilmäyksellä näyttää aidoilta ja houkutella käyttäjät petolliseen ansaan.

Hämärtääkseen haitallisen toimintansa verkkorikolliset luovat verkkotunnuksia, jotka ohjaavat käyttäjät laillisille verkkosivustoille kerättyään heidän kirjautumistietonsa. Tämä uudelleenohjaus on suunniteltu piilottamaan se tosiasia, että käyttäjät olivat vuorovaikutuksessa väärennetyn verkkotunnuksen kanssa, mikä tekee petoksen tunnistamisesta entistä haastavampaa.

Alexin seuraava askel hänen monimutkaisessa suunnitelmassaan on harhaanjohtavien sähköpostien laatiminen, jotka näyttävät tulevan luotettavista lähteistä. Hän esiintyy yhteisöinä, kuten sosiaalisen median alustoina tai verkkokauppiaina, luoden vakuuttavia aiherivejä, jotka houkuttelevat kohteen napsauttamaan haitallisia linkkejä. Alex on hyvin perehtynyt sosiaalisen suunnittelun taiteeseen, ja hänen sähköpostinsa on suunniteltu huolellisesti manipuloimaan tunteita ja herättämään uhreissa pelkoa, uteliaisuutta tai kiirettä. Alex tunnistaa ihanteelliset kohteet online-käyttäjäyhteisöstä tutkimustensa ja keräämiensä tietojen avulla. Hän valitsee henkilöt, jotka todennäköisesti sortuvat hänen juonilleen. Uhrien luettelon kanssa hän lähettää huolellisesti laadittuja sähköposteja odottaen kärsivällisesti vastauksia.

Siirrytään nyt toiseen osaan ja tutkitaan viattoman internetin käyttäjän kokemuksia, joka joutuu Alexin ovelan juonen uhriksi:

Tapaa Sarah (fiktiivinen nimi), jokapäiväinen internetin käyttäjä, joka viettää aikaa ystävien kanssa pitämiseen, verkko-ostoksia tekemiseen, kryptosijoittamiseen ja sosiaalisen median tiliensä hallintaan. Sarah saa sähköpostin hänen suosikki kryptopörssään, joka tarjoaa ainutlaatuisen 50 % alennuksen rajoitetun ajan kryptosopimuksista.

Saavuttaakseen houkuttelevan sopimuksen Sarah syöttää kirjautumistietonsa, henkilötietonsa ja maksutietonsa. Hän ei tiedä, että hän on pudonnut Alexin ansaan, ja jokainen hänen näppäilynsä nauhoitetaan. Saaran tekojen seuraukset ovat vakavia. Hänen henkilötietonsa ovat nyt kyberrikollisen hallussa, ja hänen tiedoillaan on käynnistetty luvattomia tapahtumia. Hänen luottamuksensa verkkomaailmaan on murtunut.

Tarina Alexista, kyberrikollisesta, ja Sarahista, viattomasta internetin käyttäjästä, tarjoaa käsityksen kyberrikollisuuden monimutkaiseen maailmaan. Se korostaa valppauden ja kyberturvallisuustietoisuuden merkitystä kaikille online-käyttäjille.

Digitaalisella aikakaudella kyberrikollisten käyttämien taktiikoiden ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää suojatakseen itseään petosverkolta, jota he kutovat Internetin laajassa maisemassa.

Samankaltaiset artikkelit