Intia voi olla kryptoutelias ETF:ien avulla – Digital Transformation News

Bitcoin remains an area of curiosity and fascination for many investors

Pörssissä noteeratut rahastot tai ETF:t otettiin käyttöön tavoitteena tarjota tavallisille sijoittajille erilaisia ​​omaisuuseriä. Ilman eri omaisuusluokkien syvällistä ymmärtämistä potentiaalinen sijoittaja voisi omistaa erilaisia ​​omaisuuseriä kustannustehokkaasti ja sillä voidaan käydä kauppaa kuten muillakin omaisuuserillä. ETF-hinnat määräytyvät kaikkien kohde-etuuksien nettoarvon (NAV) mukaan.

Kansallisen pörssisivuston mukaan Intiassa syntyivät pörssirahastot (ETF) vuonna 2002, kun Nippon India Mutual Fund esitteli ensimmäisen ETF:n Nifty 50 -indeksissä. Tämä ETF listattiin NSE:lle 8. tammikuuta 2002, ja kaupankäynnin arvo oli Rs. 1,30 crorea ensimmäisenä päivänä. Kesti yli 19 vuotta ennen kuin saavutettiin 100. ETF:n listautuminen NSE:ssä. Viimeaikaiset NSE-luvut osoittavat, että Intian passiivisten rahastojen, jotka sisältävät ETF:itä, AUM on ylittänyt 5 biljoonaa dollaria (67 miljardia dollaria). Tällä hetkellä Intian ulkopuolella on listattu 16 ETF:ää, joiden yhteenlaskettu AUM on 1,3 miljardia dollaria. Kaiken kaikkiaan ETF:t ovat olleet menestys Intiassa ja osoittavat edelleen suurta potentiaalia.

Sijoittajat etsivät altistumista laajalle valikoimalle omaisuuseriä eri sektoreilta, toimialoilta tai maantieteellisiltä alueilta. Tämä auttaa heitä ymmärtämään, kuinka he voivat vähentää mahdollisia riskejä. Toinen syy siihen, miksi ETF:t ovat saavuttaneet enemmän suosiota kuin sijoitusrahastot, laajalti suosittu sijoitusväline, on se, että se on läpinäkyvämpi, helposti vaihdettavissa ja tarjoaa käteistä haltijoille lähes välittömästi myynnin jälkeen. Yhdysvalloissa vuoden 2008 finanssikriisi iski sijoittajiin melko lujasti, mikä vaikutti positiivisesti ETF:iden hallinnoitaviin varoihin. Kymmenen vuoden sisällä kriisin jälkeen ETF:n rahastot kasvoivat huimat 540 %! Noin samaan aikaan Bitcoin syntyi ja alkoi saada näkyvyyttä. Vaikka sillä oli paljon vähemmän ottajia kuin ETF:illä, jotka olivat jo suosittuja, sen kasvu seuraavan vuosikymmenen aikana oli kunnollista. On turvallista sanoa, että Bitcoinin saatavuus ETF:issä on kuin ihanteellinen yhdistelmä kahdesta niistä harvoista hopeavuorista, jotka tulivat vuoden 2008 maailmantalouden fiaskon jälkeen.

Jos Vanguard ja BlackRock ovat synonyymejä ETF:ien kasvulle Yhdysvalloissa vuoden 2008 jälkeen, Bitcoin ja Ethereum voitaisiin kutsua ETF:n käyttöönoton katalysaattoriksi. ETF-indeksi, joka ylpeilee kahdella markkina-arvoltaan suurimmalla kryptolla, houkuttelee joukkoa seuraavista kolmesta syystä.

  • Huolimatta useista härkä- ja karhusykleistä, ulkoisista tekijöistä, jotka luovat volatiliteettia, Bitcoinin sijoitetun pääoman tuotto on ollut johdonmukainen ja se on tullut tunnetuksi suojana inflaatiota vastaan.
  • Hajautettujen sovellusten yleistyminen Ethereum-verkossa ja institutionaaliset sijoittajat, jotka ottavat käyttöön lohkoketjun uusille tuotevertikaaleille, auttavat sitä kasvamaan ja myös arvostettua, mikä on siunaus sijoittajille.
  • Perinteiset rahastomarkkinat, jotka ovat melko suosittuja, eivät tarjoa samoja mahdollisuuksia uhmata epäsuotuisia markkinaolosuhteita, kuten inflaatiota, korkotason muutoksia tai epäsuotuisia makrotaloudellisia tekijöitä.

Intiassa demat-tilien määrän kasvu vuositasolla voidaan yhdistää ETF:ien kasvavaan suosioon. Tämä ei kuitenkaan ole konkreettinen todiste sen kysynnästä. Itse asiassa useimmat ihmiset eivät tiedä, kuinka stressitöntä voi olla, että varojasi hallinnoidaan passiivisesti ilman jaksoja, korkea likviditeetti ja pienemmät veroesteet. ETF:illä käydään kauppaa pörssissä Intiassa, ja ne voivat olla hyvä tapa joillekin kryptoseptikoille tai ei-kryptausalkuperäisille altistua Bitcoin-magialle.

Kulusuhteet ovat keskeinen ratkaiseva tekijä sijoittajille, joilla on kokemusta ETF:ien käsittelystä. Matala kulusuhde ei välttämättä tarkoita korkeaa pitkän aikavälin tuottoa. Mutta kannustaakseen ihmisiä kokeilemaan kryptopohjaisia ​​rahastoja, jotkut ETF:t ovat vähentäneet kulusuhteitaan huomattavasti alkuvaiheessa. Muun muassa ARK 21Shares, BlackRock, Bitwise, VanEck ovat suunnitelleet minimaalisen kulusuhteen käyttöönottoon, kunnes he saavuttavat halutun tavoitteensa Hallinnoitavassa Omaisuudessa. Tämä on loistava tilaisuus sukeltaa virtuaaliseen digitaaliseen omaisuustilaan ilman, että sinun tarvitsee tutkia markkinoita liikaa tai murehtimatta tiettyihin tokeneihin sidotuista varoista.

BTC:hen virtaava rahamuuri lisää ilmapiiriä kaikkialla maailmassa, mukaan lukien Intiassa. Intialaiset sijoittajat voivat käyttää Liberalized Remittance Scheme -ohjelmaa sijoittaakseen BTC ETF:iin. Tämän mukaisesti voi lähettää jopa 250 000 dollaria ulkomaille vuodessa. Vaikka Intiassa ei ole olemassa selkeitä säännöksiä virtuaalisista digitaalisista omaisuuseristä, Bitcoin on edelleen uteliaisuus ja kiehtova alue monille sijoittajille sen rajattoman ja hajautetun luonteensa vuoksi. Ja koska SEC on antanut vihreää valoa joillekin spot-BTC-ETF:ille, Intian sijoittajien ei tarvitse huolehtia lakien ohittamisesta saadakseen altistumisen kyseisille varoille ulkomailla.

Seuraavien kuukausien aikana näemme lisääntynyttä aktiivisuutta kryptoekosysteemissä, ja monet vaimeat käyttötapaukset, kuten metaverse ja NFT:t, ilmaantuvat takaisin saadakseen takaisin kadonneen loistonsa. Yhdessä tämän kanssa institutionaaliset sijoittajat tuplaavat sijoituksensa vertikaalisesti vastatakseen sidosryhmiensä kasvaviin tarpeisiin. Tämä parantaa huomattavasti markkinoiden likviditeettiä. Bitcoinin puolittumisen on määrä nostaa hintansa moninkertaiseksi suosittujen ennusteiden mukaisesti. Matalat kulusuhteet ja verovelvollisuudet luovat mahdollisuuksia, joten ei ole parempaa aikaa upottaa varpaat krypto-ETF:n vesiin kokeakseen passiivisesti voittoja ja suojatakseen rahaa tulevia vastoinkäymisiä varten.

Vaikka monet ovat sitä mieltä, että vähittäissijoittajat eivät ehkä ole oikea yleisö ETF:ille, kokenut markkinaasiantuntija tietää milloin tehdä heinää ja saada palkinnot oikeaan aikaan. ETF-altistuminen ei ole vain mielialan lisäys, vaan kokemus, jonka avulla käyttäjät voivat luoda tarpeen vastaaville tiloille kotimarkkinoiden suuren kysynnän vuoksi.

Samankaltaiset artikkelit