Aasian markkinat romahtavat, kun Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksitiedot olivat odotettua korkeammat; Tässä on kaikki muut tiedot – Market News

Asia markets

Osakkeet Aasian markkinoilla laskivat sen jälkeen, kun Yhdysvaltain maaliskuun inflaatiotiedot olivat odotettua korkeammat, mikä merkitsi huolta siitä, että Fed saattaa pitää korkotasonsa korkeammalla pidempään.

Yhdysvaltain kaupunkien kaikkien kuluttajien kuluttajahintaindeksi nousi maaliskuussa 0,4 % kuukausitasolla. Se nousi 3,5 prosenttia viimeisen 12 kuukauden aikana.

Hongkongin Hang Seng putosi yli 1 %, Etelä-Korean vertailuindeksit Kospi ja Kosdaq kumpikin noin 0,5 %, kun taas Kiinan CSI 300 -indeksi laski 0,56 %. Japanin Nikkei 225 putosi 0,69 prosenttia. Australian S&P/ASX 200 laski 0,72 prosenttia. Asia Dow nousi trendistä 0,26 % 3 358,34:ään.

Myös Yhdysvaltain 10 vuoden valtionlainojen tuotto nousi yli 10 peruspistettä ja oli 4,5 %, kun kuluttajahintaindeksi ylitti analyytikoiden odotukset. Lisäksi Dow Jones Industrial Average laski yli 420 pistettä ja asettui 38 461,51:een.

Tämä markkinoiden lasku maailmanlaajuisesti voi hidastaa markkinoiden rallia Intiassa. ”Arvioimme, että markkinat ovat marginaalisesti yliarvostettuja, sillä Intian arvostukset ovat supistuneet vuoden alusta 23-kertaisesta P/E:stä 20-kertaiseksi. Tulevien koronlaskujen ajoituksella ja laajuudella on keskeinen rooli osakkeiden vauhdissa loppuvuoden aikana. Mahdollisia koronlaskujen viivästymisiä ja tuloskasvun hidastumista on ehdottomasti seurattava tarkasti. Intian tuloskasvu näyttää supistumisen merkkejä, ja osakekohtaisen tuloskasvun odotetaan hidastuvan 5-10 prosenttiin neljännellä vuosineljänneksellä verrattuna huhti-joulukuun 2023 vahvaan 25 prosenttiin, Geojit Financial Services -yhtiön tutkimuspäällikkö Vinod Nair.

Samankaltaiset artikkelit