Pankit hidastavat henkilökohtaista lainaa kasvun hidastuessa – Banking & Finance News

Your Money

Henkilökohtaisten lainojen jyrkkä kasvu on hidastumassa, kun pankit ovat alkaneet hidastaa vakuudettomia lainoja sen jälkeen, kun Reserve Bank of India (RBI) nosti henkilölainojen riskipainoa viime vuonna.

Pankkien vakuudettomien henkilölainojen vuosikasvu on hidastunut helmikuussa 23,1 prosenttiin tammikuun 24,4 prosentista ja joulukuun 2023 27,6 prosentista, osoittivat Intian keskuspankin (RBI) tiedot.

Henkilöluotoista myös kestokulutuslainojen kasvu on hidastunut helmikuussa 14,6 prosenttiin joulukuun 20 prosentista, kun taas luottokorttikanta on laskenut helmikuun 31 prosenttiin joulukuun 40 prosentista.

”RBI on ilmaissut tyytymättömyytensä henkilökohtaisten lainojen nopeasta kasvusta. Henkilökohtaisten lainojen kasvun hidastuminen osoittaa, että pankit ovat ottaneet RBI:n viestin vakavasti”, yksityispankin johtava virkamies kertoi FE:lle.

Muiden henkilökohtaisten lainojen kasvu on hidastunut helmikuussa 22 prosenttiin joulukuun 26 prosentista RBI:n pankkiluottotietojen sektorikohtaisen käyttöönoton mukaisesti.

Henkilökohtaisissa lainoissa pankit myyvät vakuudettomia lainoja, kuten luottokortteja, kulutuslainoja, mikrorahoitusta ja muita pieniä lippulainoja, joilla ei ole vakuuksia.

Henkilökohtaisten lainojen voimakkaasta noususta huolestuneena RBI oli päättänyt lisätä vakuudettomien lainojen riskipainoja viime vuoden marraskuussa, kun se määräsi pankkeja ja muita rahoitusyrityksiä varaamaan lisää pääomaa riskipainoille.
Pakollista riskipainovaatimusta korotettiin 25 prosenttiyksikköä ja se koskee vakuudettomia henkilökohtaisia ​​lainoja, luottokortteja ja NBFC-lainaa.

Toimenpiteen tarkoituksena oli hidastaa vakuudettomien lainojen vauhtia nostamalla lainanantajien rahoituskustannuksia. RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das on myös ilmaissut huolensa henkilökohtaisten lainojen hillittömästä kasvusta ja neuvonut lainanantajia hidastamaan vakuudettomia lainoja.

”RBI:n riskipainojen vaikutuksen lisäksi henkilökohtaisten lainojen kasvu on hidastunut myös festivaalin johtaman kysynnän puutteen vuoksi tammi- ja helmikuussa. Henkilökohtaisten lainojen kysyntä oli festivaalien vuoksi suurta marras- ja joulukuussa, kertoi julkisen sektorin pankin johtava virkamies.

Hän lisäsi, että viimeinen vuosineljännes on yleensä pankeille kiireistä aikaa, sillä luottokysyntä on edelleen korkea tammi-maaliskuussa.
Vakuudettomat henkilökohtaiset lainat kasvoivat 16,53 biljoonaan tämän vuoden helmikuussa viime vuoden joulukuun 16,09 biljoonasta rupiasta. Henkilölainojen kasvun hidastuvan trendin odotetaan jatkuvan kuluvalla tilikaudella.

Useat luottoluokituslaitokset odottavat luotonannon kasvun hidastuvan vuosina 2024-25, kun pankit hidastavat henkilölainoja.
India Ratings and Research odottaa luotonannon kasvun hidastuvan 100 peruspisteellä (bps) 15 prosenttiin kuluvan tilikauden aikana.

Samankaltaiset artikkelit