Korean keskuspankin kuvernööri sanoo, että c bankin digitaalisen valuutan käyttöönotto on kiireellistä – Digital Transformation News

Stablecoins are a form of cryptocurrency backed by an asset or fiat currency

Etelä-Korean keskuspankin pääjohtaja sanoi perjantaina, että keskuspankkien digitaalisen valuutan (CBDC) käyttöönotto on nyt kiireellinen tehtävä keskuspankeille, koska niin sanotut vakaat kolikot asettavat haasteita rahapolitiikalle.

”Vakaiden kolikoiden, kuten USDT:n ja USDC:n, yleistyminen asettaa uusia haasteita keskuspankkitoiminnalle”, Korean keskuspankin pääjohtaja Rhee Chang-yong sanoi Soulissa pidetyssä digitaalisia valuuttoja käsittelevässä konferenssissa. Rhee sanoi, että niiden laaja käyttöönotto voisi heikentää rahapolitiikan tehokkuutta ja herättää huolta rahoitusvakaudesta, ja lisäsi, että ”nimestään huolimatta vakaat kolikot eivät usein ole vakaita”. ”Tämä korostaa sitä, että keskuspankkien on kiireesti harkittava CBDC:n käyttöönottoa, olipa kyse sitten vähittäis- tai tukkukaupoista.”

Stablecoinit ovat kryptovaluutan muoto, jonka taustalla on omaisuus- tai fiat-valuutta. Niiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, mutta niiden heikkouksia korosti viime vuonna TerraUSD:n ja sen sisarkolikon Lunan mahtava romahdus. Lokakuussa Korean keskuspankki käynnisti hankkeen tukkutason CBDC:n kehittämiseksi yhteistyössä Kansainvälisen järjestelypankin (BIS) kanssa, jota usein kutsutaan keskuspankkiirien keskuspankiksi.

Samankaltaiset artikkelit