ARC:t siirtävät painopisteen vähittäislainoihin – Pankki- ja rahoitusuutisia

money, demand

Omaisuuden jälleenrakennusyritykset (ARC) keskittyvät yhä enemmän vähittäislainojen takaisinperintään, kun lainanantajat ovat viime vuosina suurelta osin siivoaneet yrityskirjaansa.

”Kun luotonantajat keskittyvät yhä enemmän vähittäislainoihin, tämä salkku on kasvanut nopeammin kuin yrityskanta. Sellaisenaan järjestämättömien vähittäislainojen tarjonta on todennäköisesti huomattava”, Asset Care and Reconstruction Companyn (ACRE) toimitusjohtaja Neeta Mukerji sanoi.

Hari Hara Mishra, toimitusjohtaja, Association of Asset Reconstruction Companies, arvioi vähittäiskaupan omaisuuden osuuden ARC:iden kokonaissalkusta nousevan yli 20 prosenttiin seuraavan kahden vuoden aikana nykyisestä noin 13 prosentista.

Credgenicsin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Rishabh Goel sanoi, että ARC:t tunnustavat valtavan hyödyntämättömän mahdollisuuden pienilipuisissa lainoissa, kuten henkilökohtaisissa, koulutus- ja MSME-lainoissa.

Lisää ARC:ita tehostaa vähittäiskaupan omaisuusliiketoimintaa. Marraskuussa Shriram Group ilmoitti aloittavansa vähittäiskaupan omaisuuserien jälleenrakennussegmentin sanomalla, että se tavoittelee alle 20 lakhin lipun kokoa. JM Financial Asset Reconstruction Company osti äskettäin huomattavan osan vähittäiskaupan omaisuudesta 16-18 prosentin sisäisellä tuottoasteella.

Vähittäiskaupan järjestämättömien lainojen osuus on 10 % ACRE:n hallinnoimista varoista, mutta se pyrkii kasvattamaan merkittävästi vähittäiskaupan osuutta.

RK Bansal, MD ja toimitusjohtaja, Edelweiss Asset Reconstruction, huomautti, että vähittäiskaupan etuna on se, että toisin kuin tukkukaupassa, jossa elpyminen voi tapahtua kolmessa tai neljässä vuodessa, rahat tulevat todella nopeasti. Jos ostamme asuntolainapoolin, takaisinperintä alkaa kolmen kuukauden sisällä. Kassavirran hallintamme on paljon parempi, hän sanoi.

Vähittäiskaupan stressaantuneiden omaisuuserien markkinat ovat monipuolistuneet. Aiemmin se keskittyi enemmän vakuudellisiin omaisuusluokkiin, kuten asuntolainoihin ja omaisuuslainoihin. Asiantuntijoiden mukaan vakuudettomien henkilölainojen ja mikrorahoituslainojen osuus on viime aikoina ollut nousussa.

Asiantuntijat uskovat, että jotkut ARC:t voisivat siirtyä kokonaan vähittäislainoihin. Tyypillisesti vähittäislainan pääoman suuruus vaihtelee 5000:sta 5000 miljoonaan euroon. Vähittäislainat ovat yksityiskohtaisempia ja vaativat elpymiseen prosesseja ja infrastruktuuria verrattuna yrityslainoihin, jotka vaativat tapauskohtaista lähestymistapaa. Vähittäiskauppa vaatii pienemmän lipun koon vuoksi enemmän teknologian ja puhelinpalveluinfrastruktuurin käyttöä yrityslainoihin verrattuna, sanovat asiantuntijat.

Samankaltaiset artikkelit