Ujjivan SFB pyrkii parantamaan CASA:ta vertaistensa kanssa – Banking & Finance News

Ujjivan SFB, banking

Bengalurussa pääkonttoriaan pitävä Ujjivan Small Finance Bank (SFB) on ottamassa käyttöön erilaisia ​​järjestelmiä saattaakseen edullisen käyttötilin ja säästötilisuhteen (CASA) samansuuntaiseksi muiden kanssa, sanoi toimitusjohtaja Ittira Davi.

”CASA on meille tärkeä, koska joillakin muilla pankeilla on jo hyvä CASA-taso. CASA-tasomme on suhteellisen alhaisempi, mutta kasvaa hyvin”, hän sanoi ja lisäsi, että lainanantaja yrittää nostaa CASA-suhteen 28–30 prosenttiin 24. FY:n loppuun mennessä 24,1 prosentista syyskuun 30. päivänä. SFB:n kokonaistalletukset olivat Rs. 29 139 miljoonaa syyskuun 30. päivänä.

AU SFB:n, SFB-alueen suurimman toimijan, CASA-suhde on 34 prosenttia 75 743 miljoonan Rs:n talletuksista, kun taas Equitas SFB:n CASA-talletukset muodostivat myös 34 prosenttia sen 30 839 miljoonan rupian talletuskannasta. Suryoday SFB:n CASA-suhde puolestaan ​​​​on vieläkin pienempi, 15 prosenttia, 5 722 miljoonan rupiaa.

Ujjivan SFB on ryhtynyt erilaisiin toimenpiteisiin CASA-kirjan kasvattamiseksi, Davis sanoi, mukaan lukien mainoskampanja brändin rakentamiseksi, uuden Maxima-tuotteen lanseeraus sekä CA- että SA-tileille, CASA-pohjan laajentaminen digitaalisen kehyksen avulla ja suhteiden hallintaprosessi. muut. ”Kun käymme läpi MSME-tuotetarjontaamme, CASA on sivutuote, ja uskon, että se auttaa meitä tarjoamaan ainakin CA:ta sivutuotteena”, hän sanoi.

Sen nettokorkomarginaali (NIM) heikkeni myös 40 peruspistettä vuosineljänneksestä (QoQ) 8,8 prosenttiin toisen vuosineljänneksen aikana, kun osuus pitkän aikavälin alhaisemman marginaalin kohtuuhintaisten asuntojen ennakoista nousi kokonaisvarassa. Davis sanoi, että Ujjivan SFB tarkastelee tiettyjä jälleenrahoitusvaihtoehtoja pitääkseen varojensa hintansa kurissa, ja samalla keskittyy tuomaan halpoja CA-tuotteita ja myymään muita korkeamman tuottoisia tuotteita.

”Olen sanonut, että Q2-tasolta se (NIM) on positiivinen. Pikkuhiljaa se paranee. Tuo 40 peruspisteen (bps) alennus, toivomme saavamme sen paremmaksi, kohti 9 prosentin tasoa”, hän sanoi.

Mitä tulee yleiseen kehitykseen, se todennäköisesti todistaa 25 prosentin kasvua vuositasolla nykyisen verotuksen aikana, Davis sanoi. Syyskuun lopussa Ujjivan SFB:n lainakanta oli 26 574 miljoonaa rupiaa, mikä on 27 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Mikroryhmälainat, jotka muodostavat 57 % kokonaislainoista, kasvoivat 25 % vuotta aiemmasta, kun taas kohtuuhintaiset asuntolainat, joihin sisältyy kiinteistölaina (m-LAP), kasvoivat 31 % vuotta aiemmasta ja muodostivat 15 % koko lainakannasta. Nykyisen maaseutulainaportfolionsa ominaisuutena SFB harkitsee myös vakuudellisten yksittäisten kotieläinlainojen tarjoamista, Davis sanoi.

Lisäksi lainanantaja pyrkii alentamaan järjestämättömien bruttovarojen (GNPA) suhdetta alle 2 prosenttiin 24 vuoden loppuun mennessä 2,2 prosentista vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen aikana ja ylläpitämään netto-NPA nykyisellä 0,09 prosentin tasolla.

Lopuksi Ujjivan Financial Servicesin ja Ujjivan Small Finance Bankin osakkeenomistajat hyväksyivät 3. marraskuuta äänten enemmistöllä ehdotetun holdingyhtiön sulautumisen SFB:hen. Davis sanoi, että äänestystulokset julkaistaan ​​nyt NCLT:ssä, minkä jälkeen lopullisen käänteisen sulautumisen odotetaan valmistuvan maaliskuun loppuun mennessä. SFB harkitsee myös yleispankin lisenssin hakemista RBI:lta käänteisen sulautumisen jälkeen, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit