Tarkista, kuinka toimistojen vuokra-arvot nousivat NCR:ssä, MMR:ssä, Punessa, Hyderabadissa ja muissa kaupungeissa 1. FY24

co-working spaces, workplace, collaborative communities, remote work trends, networking

Tilivuoden 2024 ensimmäinen puolisko jäi kaupallisten toimistotilojen osalta vaimeaksi seitsemässä suurimmassa kaupungissa, ja sekä nettokäyttö että uusien valmistumisten määrä pysyivät suurelta osin paikallaan verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Uusien toimistojen tarjonta seitsemässä suurimmassa kaupungissa kasvoi niukat 5 % vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla verrattuna 23. vuoden ensimmäiseen puoliskoon, ja toimistojen nettokäyttöaste laski tällä ajanjaksolla marginaalisesti 1 % vuodessa.

Prashant Thakur, aluejohtaja ja tutkimuspäällikkö, ANAROCK Group, sanoo: ”Mielenkiintoista kyllä, keskimääräiset vuokra-arvot seitsemässä suurimmassa kaupungissa kasvoivat 7 % vuoden 24 ensimmäisellä puoliskolla verrattuna vuoden 23 vastaavaan ajanjaksoon, mikä johtuu pääasiassa lisääntyneestä rakentamisesta ja panostuksesta. kustannuksia. ANAROCK Tutkimustiedot osoittavat, että A-luokan toimistojen vuokra-arvot olivat keskimäärin 83 INR neliöjalkaa kuukaudessa seitsemässä suurimmassa kaupungissa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla, kun vastaavana ajanjaksona vuonna 23 se oli noin. 77,5 INR per neliöjalka.”

Erityisesti Chennaissa tapahtui suurin 10 % vuotuinen nousu keskimääräisissä kuukausittaisissa toimistovuokra-arvoissa – vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon 62 INR neliöjalkaa kohti noin. 68 INR per neliöjalka FY2023:n ensimmäisellä puoliskolla. Hyderabad tuli seuraavaksi 8 prosentin vuotuisella kasvulla. Keskimääräinen kuukausittainen toimistovuokra-arvo kaupungissa nousi 61 INR/neliöjalka vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon tasosta noin. 66 INR per neliöjalka vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Bengaluru, Pune ja Kolkata kokivat kumpikin 7 prosentin vuotuisen toimistovuokra-arvon kasvun tänä aikana, kun taas MMR ja NCR kirjasivat kumpikin 5 prosentin nousun.

* Keskim. kuukausittainen toimistovuokra-arvo Bengalurussa oli 90 INR/neliöjalka vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla, kun se vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla oli 84 INR/neliöjalka.

* Punessa keskim. toimiston vuokra-arvo oli 74 INR/neliöjalka vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla, kun taas vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla se oli 79 INR/neliöjalka.

* Kalkutan keskiarvo nousi 7 % vuodessa. kuukausittainen toimistovuokra-arvo 24. vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja oli 58 INR neliöjalkaa kohti verrattuna 54 INR:iin neliöjalkaa kohden vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Kaupungilla on tällä hetkellä edullisimmat toimistovuokra-arvot 7 parhaan kaupungin joukossa.

* MMR, maan kallein toimistomarkkina, näki kuukausittaisen keskim. toimistovuokra-arvo nousi 130 INR/neliöjalka vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla 136 INR:iin/neliöjalka vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

* NCR:ssä keskim. toimiston vuokra-arvo oli 81 INR/neliöjalka vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla, kun taas vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla se on 85 INR/neliöjalka.

”Oli laajalti odotettavissa, että kaupallisten toimistotilojen kysyntä Intiassa laskee useiden suuryritysten irtisanomisten ja liiketoiminnan volyymien pienentyessä maailmanlaajuisesti”, Thakur sanoo ja lisää: ”Kaikista vastatuulesta huolimatta toimistotoiminta pysyi suurelta osin ennallaan ensimmäisellä kerralla. puolet tilikaudesta 2024 verrattuna vastaavaan ajanjaksoon tilikaudella 2023. Uusien valmistuneiden vuosikasvu oli tällä kaudella niukkaa 5 % ja nettokäyttö pieneni vain 1 %.”

Toimialakohtaisessa nettoabsorptiossa IT/ITeS hallitsee edelleen leasingtransaktioita vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Alan kokonaisosuus leasingsopimuksista on kuitenkin laskenut edellisvuodesta. Vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla IT/IT-sektorin osuus kokonaisvuokrauksesta oli huikeat 46 %, kun taas vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla sen osuus putosi vain 29 prosenttiin.

Tämän seurauksena työskentelytilojen osuus on ollut nousussa – vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon 11 prosentista 2024 puolivuotiskauden 24 prosenttiin. Tämä tarkoittaa muutosta leasing-trendissä monien erikokoisten yritysten kohdalla, jotka pitävät joustavia työtiloja kannattavana ja kustannustehokkaampana vaihtoehtona.

Anarockin raporttia kommentoiessaan Realistic Realtorsin aluejohtaja Mohit Batra sanoi: ”A-luokan toimistotilojen kasvava kysyntä ja vähenevä tarjonta parhailla paikoilla johtavat samanaikaiseen toimistovuokran nousuun. Sekä kansainväliset että intialaiset yritykset etsivät ennakoivasti parannettuja toimistotiloja vastatakseen kasvavan liiketoimintansa kasvaviin tarpeisiin. Tämän seurauksena on havaittavissa siirtymä kohti strategisia bisnesalueita, kuten Golf Course Extension Road (GCER) Gurugramissa, jotka tarjoavat huippuluokan mukavuuksia uusista kehityshankkeista ja jotka on huolellisesti suunniteltu vastaamaan tulevaisuuden liiketoiminnan vaatimuksia.

”A-luokan toimistotilojen kysynnän selvä nousu on nähtävissä Gurugramin tärkeimmillä bisnesalueilla, kuten DLF Cyber ​​Hub, Golf Course Road ja Golf Course Extension Road. Parin viime vuoden aikana vuokrat näissä kysytyissä toimistorakennuksissa ovat kokeneet huomattavan nousun, joissakin jopa 20 %, hän lisäsi.

Toimitilojen valmistumisten lisääntyessä vajaakäyttötaso nousi marginaalisesti useimmissa huippukaupungeissa paitsi NCR:ssä, MMR:ssä ja Kolkatassa. A-luokan toimistojen keskimääräinen vajaakäyttöaste seitsemän suurimmassa kaupungissa nousi yhteensä 0,95 % – 15,9 %:sta vuoden 23 ensimmäisellä puoliskolla 16,85 %:iin vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Keskimääräisten vajaakäyttöasteiden vuotuisten vaihteluiden analyysi seitsemän suurimman toimistomarkkinan välillä osoittaa, että Punessa on tällä hetkellä alhaisin, 8,3 %. NCR, MMR ja Kolkata havaitsivat 0,8 %:n, 0,45 %:n ja Kolkatan 0,1 %:n alenemisen vuositasolla. Chennain vajaakäyttöaste säilyi tasapainossa koko jakson ajan.

Punessa, Bengalurussa ja Hyderabadissa toimistotilojen vajaakäyttö kasvoi tilikauden aikana 0,5 %, 0,5 % ja 2,6 %.

Vaikka Intian kaupallisten toimistotilojen kysyntä kohtaa epäilemättä lyhyen aikavälin haasteita nykyisessä globaalissa ympäristössä, keskipitkän ja pitkän aikavälin näkymät ovat edelleen positiiviset, kun otetaan huomioon, että A-luokan toimistoja on edelleen saatavilla alle dollarin vuokralla. Toimistomarkkinoiden vakaus saattaa palata vuoden 2024 toisella puoliskolla.

Samankaltaiset artikkelit