5 pistettä Ensisijoittajien tulisi tietää Balanced Advantage Funds -rahastoista

Balanced Advantage Funds

Balanced Advantage Funds (BAF) -rahastojen nettomäärä oli AMFI:n tietojen mukaan yli 2,14 lakh crorea syyskuun 30. päivänä. BAF-rahastojen nettotuonti on kasvanut heinäkuusta 2023 lähtien, kun sijoittajat ovat kääntyneet heidän puoleensa vakaata tuottoa etsiessään.

Osake- ja vieraan pääoman ehtoisiin instrumentteihin sijoittava BAF on myös noussut suosituksi vaihtoehdoksi uusille sijoittajille, jotka eivät halua ottaa liikaa riskejä astuessaan rahastomarkkinoille. Tästä huolimatta tässä on katsaus viiteen tärkeään seikkaan, jotka ensimmäistä kertaa sijoittajien tulisi tietää BAF:ista.

1. Balanced Advantage Funds, joka tunnetaan myös nimellä Dynamic Asset Allocation Funds, ovat hybridirahastoja, jotka sijoittavat yhdistelmään osake- ja velkainstrumentteja, mikä auttaa sijoittajia navigoimaan markkinoiden volatiliteetissa tehokkaasti. Suurimman osan varojen allokointityöstä BAF:issa tekee omaisuudenhoitoyhtiö.

2. Markkinoiden epävakauden aikoina monet sijoittajat pyrkivät siirtämään osan varoistaan ​​puhtaista osakejärjestelmistä BAF-rahastoihin. Asiantuntijoiden mukaan BAF:t nauttivat joustavuudesta hallita varojen allokaatiota markkinasyklien mukaan. Tämä tarjoaa näille rahastoille selkeän edun, erityisesti kohonneen volatiliteetin aikoina.

3. : BAF:t ovat tuottaneet ylivoimaisia ​​riskipainotettuja tuottoja. Seuraavat ovat 5 parhaiten suoriutunutta BAFia 10 vuoden aikana AMFI-verkkosivustotietojen mukaan 16. lokakuuta 2023 asti:

  • HDFC Balanced Advantage Fund: Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut 17,66% vuosituottoa, kun taas tavallinen suunnitelma on antanut 16,75% vuosituottoa 10 vuodessa.
  • ICICI Prudential Balanced Advantage Fund: Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut 13,44 % vuosituottoa, kun taas tavallinen suunnitelma on antanut 12,40 % vuosituottoa 10 vuodessa.
  • Nippon India Balanced Advantage Fund: Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut 13,25% vuosituottoa, kun taas tavallinen suunnitelma on antanut 12,13% vuosituottoa 10 vuodessa.
  • Edelweiss Balanced Advantage Fund: Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut 12,88% vuosituottoa, kun taas tavallinen suunnitelma on antanut 11,69% vuosituottoa 10 vuodessa.
  • Aditya Birla Sun Life Balanced Advantage Fund: Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut 12,67% vuosituottoa, kun taas tavallinen suunnitelma on antanut 11,56% vuosituottoa 10 vuodessa.

Kuten yllä näkyy, BAF:t ovat antaneet tasaista tuottoa, mikä tekee niistä suosittuja hybridivaihtoehtoja tutkivien sijoittajien keskuudessa. BAF-rahastojen vakaat tuotot ovat saaneet monet sijoittajat tekemään vaihdon etenkin siksi, että osakerahastojen tuotot olivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla ennallaan. Asiantuntijat sanovat, että BAF-rahastoilla on potentiaalia tarjota vakaata tuottoa sijoittajille.

5. ? Asiantuntijoiden mukaan BAF-rahastot ovat hyviä ensisijoittajille, koska varojen allokaatiota hallitaan automaattisesti. Fisdomin tutkimuspäällikön Nirav Karkeran mukaan nyt on ihanteellinen aika sijoittaa BAF-rahastoihin varmistaakseen, että varojen allokaatiostrategiat ovat optimoituja volatiliteettia ja markkinasyklejä varten. (Lue lisätietoja täältä).

Samankaltaiset artikkelit