Sijoittajat siirtyvät kultaan geopoliittisten jännitteiden kasvaessa – Commodities News

gold

Israelin ja Gazan välisen konfliktin kärjistyminen ja positiiviset työllisyystiedot Yhdysvalloissa johtivat kullan hinnan nousemiseen korkeimmilleen tässä kuussa. Asiantuntijat sanoivat, että myös Yhdysvaltain keskuspankin positiiviset kommentit auttoivat.

Gold Internationalin kurssit nousivat 2,65 % viime perjantain lokakuun 6. päivän jälkeen 1 881,62 dollariin unssilta, mikä on korkein tässä kuussa. Samaan aikaan MCX-spot-kultakorot nousivat myös korkeimmilleen lokakuussa 57 859 rupiaan 10 grammaa kohden, mikä merkitsee 2,7 prosentin kasvua perjantaista.

Asiantuntijat uskovat, että lisääntyvät jännitteet Israelin ja Gazan välillä ovat saattaneet ruokkia sijoittajien kiinnostusta kultaan, koska hyödykettä pidetään yhtenä ”turvallisista varoista”.

”Kulta nousi pääasiassa Yhdysvaltain työllisyystietojen vuoksi viime viikolla. Yhdysvaltalaiset työnantajat lisäsivät työntekijöitä enemmän kuin markkinat odottivat”, sanoi Debajit Saha, Metals Researchin johtava analyytikko London Stock Exchange Groupista.

GIFT City IFSC:n hyödykkeiden ja valuuttojen johtaja Naveen Mathur pitää geopoliittista konfliktia yhtenä tärkeimmistä syistä kullan hinnan nousuun, mutta hän sanoo, että Intian hintoihin vaikuttaa myös rupia heikkenevä.

Useimmat kuitenkin uskovat, että nousu saattaa olla väliaikaista. Mathur ennakoi, että dollarin kurssi ei nouse paljon yli 1 900 dollaria pitkällä aikavälillä. Jopa Saha uskoo samoin. ”Se tulee olemaan 1800-1900 dollarin tasoa, koska markkinoilla ei tapahdu mitään epätavallista”, hän sanoi, mutta ei odottanut ”isoa nousua” markkinoilla.

Quantum AMC:n sijoitusjohtaja Chirag Mehta sanoi, että lyhyen aikavälin volatiliteetista huolimatta kullan näkymät näyttävät lupaavilta keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Haittapuoli näyttää erittäin rajalliselta, Mehta sanoi ja lisäsi, että kansainväliset kullan hinnat ovat korjanneet ”hyvän määrän” 10 % aiemmasta 2 000 dollarin unssilta tasosta.

Samaan aikaan hopean kansainväliset kurssit nousivat noin 2,78 % ja MCX-spottihopea nousi 4,13 % lokakuun 6. päivästä lähtien. MCX-pistehopea viivästyy kuitenkin edelleen ja laski lokakuussa 2,49 %. Tämä johtuu luultavasti siitä, että hopea on haihtuvampaa kuin kulta, eikä se ole kyennyt kiinni nouseviin kultahintoihin, Mehta sanoi. Lisäksi hän lisäsi, että ihmiset ovat huolissaan myös mahdollisesta hidastumisesta. Jos hidastuminen kestää ja korko on korkeampi, hopeasta ei todennäköisesti tule houkuttelevaa sijoitusta.

Hopealla, koruissa ja hopeaesineissä, on paikkansa myös teollisessa käytössä. ”Noin 60% hopean käytöstä ympäri maailmaa siirretään teollisuusmetalleihin kuin mihinkään muuhun”, sanoi Mathur. Joten geopoliittiset jännitteet, Kiina-tekijä jne., jotka vaikuttavat Intian talouteen, voivat siten vaimentaa hopean kysyntää. ”MCX-hopeakorkojen putoaminen 2,4 % lokakuussa ei ole mitään epätavallista. Kun kysyntä vähenee ja paikallinen tarjonta lisääntyy, markkinat menevät alennuksiin. Se on yleinen ilmiö, Saha sanoi.

Samankaltaiset artikkelit