7 älykästä sijoitusvaihtoehtoa saavuttaaksesi taloudelliset tavoitteesi ja tullaksesi rikkaaksi

From PPF to Stocks, 7 smart investment options to achieve your financial goals & become rich

Taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen ei ole helppoa, sillä se vaatii johdonmukaisia ​​sijoitusstrategioita ja kurinalaista sijoitustoimintaa pitkällä ja lyhyellä aikavälillä. Monien ihmisten on vaikea tunnistaa tavoitteitaan ja muuttaa sijoituksiaan sen perusteella. Yksi tärkeimmistä asioista on tietää taloudelliset tavoitteesi ja rahoitustarpeesi jokaiselle niistä. On myös tärkeää ymmärtää tulot ja menot sekä olemassa olevat velat ja velat.

Alussa saattaa tuntua mahdottomalta tehtävältä rakentaa kunnollinen korpus, mutta se on hyvin mahdollista saavuttaa johdonmukaisella ponnistelulla. Viisas sijoittaminen on ratkaiseva askel taloudellisen tulevaisuutesi turvaamisessa ja elämäntavoitteidesi saavuttamisessa. Tässä on seitsemän älykästä sijoitusvaihtoehtoa, joilla voit sijoittaa rahasi ja tasoittaa tietä taloudellisten toiveidesi saavuttamiseen ja rikastumiseen:

Osakemarkkinoille sijoittaminen voi tarjota merkittäviä tuottoja ajan mittaan. Harkitse erilaisia ​​salkkuja tai sijoitusrahastoja riskien vähentämiseksi. Tutki ja konsultoi asiantuntijoita löytääksesi lupaavia osakkeita, jotka vastaavat riskinsietokykyäsi ja taloudellisia tavoitteitasi. Pörssisijoittamiseen kannattaa kuitenkin ryhtyä vähintään perustiedot osakemarkkinoista ja kaupankäynnistä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Siihen liittyy riskejä, ja sinun on tiedettävä sen edut ja haitat ennen sijoittamista.

Sijoitusrahastot yhdistävät eri sijoittajien rahaa sijoittaakseen osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin tai muihin varoihin. Ne tarjoavat monipuolisuutta ja ammattimaista hallinnointia, mikä tekee niistä sopivan vaihtoehdon sekä aloittelijoille että kokeneille sijoittajille.

Sijoitusrahastojen SIP:t antavat sijoittajille mahdollisuuden maksaa kiinteitä summia säännöllisesti. Se auttaa laskemaan rupiakustannusten keskiarvoa ja vähentää markkinoiden epävakauden vaikutusta. Aloita pienestä ja lisää investointeja vähitellen hyötyäksesi yhdistämisen tehosta.

Kiinteistösijoitus on pitkään ollut suosittu sijoituskohde Intiassa. Se tarjoaa kaksinkertaisen edun: pääoman arvonnousun ja vuokratulon. Tee kuitenkin perusteellinen tutkimus paikoista, markkinatrendeistä ja laillisuuksista ennen kiinteistösijoittamista.

NPS on valtion tukema eläkesäästöjärjestelmä, joka tarjoaa veroetuja. Se mahdollistaa sijoittamisen eri omaisuusluokkiin ja tarjoaa säännöllisen eläkkeen eläkkeelle jäämisen jälkeen. Se on järkevä tapa suunnitella turvallista eläkkeelle siirtymisen jälkeistä elämää.

PPF on suosittu pitkän aikavälin sijoitusjärjestelmä, jota hallitus tukee ja joka on suunniteltu auttamaan yksilöitä rakentamaan eläkekorpuksen samalla, kun se tarjoaa houkuttelevia veroetuja. Sen avulla sijoittajat voivat tallettaa kiinteän summan vuosittain, vähintään 500 Rs ja enintään 1,5 000 Rs per tilikausi.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”PPF:n toimikausi on 15 vuotta, ja se tarjoaa verovapaata korkoa, joka on tällä hetkellä hallituksen määräämä. Yksi sen tärkeimmistä eduista on EEE (Exempt-Exempt-Exempt) -status – maksut, ansaitut korot ja eräpäivätulot ovat kaikki verovapaita, mikä tekee siitä verotehokkaan sijoitustavan.

”Lisäksi PPF-tilejä voidaan avata nimetyissä pankeissa tai postitoimistoissa eri puolilla Intiaa, mikä varmistaa sijoittajien saavutettavuuden. Järjestelmä mahdollistaa myös osittaiset kotiutukset viiden vuoden jälkeen, mikä tarjoaa likviditeettiä tarpeen tullen”, Shetty lisää.

15 vuoden laina-ajan erääntyessä sijoittaja voi halutessaan nostaa koko korpuksen tai jatkaa tiliä viiden vuoden lohkoissa. PPF on erinomainen valinta riskejä vältteleville sijoittajille, jotka haluavat vakaata tuottoa, veroetuja ja kurinalaista lähestymistapaa pitkän aikavälin varallisuuden luomiseen ja eläkesuunnitteluun.

FD:t ja valtion tai yritysten joukkovelkakirjat tarjoavat vakaata tuottoa tietyn ajanjakson ajan. Vaikka FD:t tarjoavat taattua tuottoa, joukkovelkakirjalainat tarjoavat korkeamman tuoton tietyllä riskitasolla. Ne ovat ihanteellisia konservatiivisille sijoittajille, jotka etsivät tasaista tuloa. Jos olet riskejä välttelevä sijoittaja tai haluat sijoittaa osan rahoistasi turvallisiin sijoitusvaihtoehtoihin, nämä kaksi voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Kulta on historiallisesti ollut suojana inflaatiota vastaan ​​ja turvasatama taloudellisten epävarmuustekijöiden aikana. Harkitse sijoittamista kultaisiin ETF-rahastoihin (Exchange-Traded Funds) tai valtion kultalainoihin, jotta voit altistua tälle omaisuusluokalle.

Shetty selittää: ”Digitaalinen kulta tarjoaa useita etuja fyysiseen kullan ostoon verrattuna. Se tarjoaa käyttömukavuutta, jolloin voit ostaa ja myydä kultaa pienissä erissä verkossa, mikä eliminoi varastoinnin ja turvallisuuden tarpeen. Lisäksi digitaaliset alustat tarjoavat läpinäkyvyyttä, mikä mahdollistaa kullan hintojen reaaliaikaisen seurannan ja saumattomien tapahtumien.”

On suositeltavaa ymmärtää, että jokaiseen sijoitusvaihtoehtoon liittyy jonkinasteinen riski tai lukitusjakso, joten on tärkeää tehdä tietoisia päätöksiä taloudellisen tilanteen ja tavoitteiden perusteella. Varovaisilla investoinneilla voit tasoittaa tietä kohti suurempia taloudellisia tavoitteitasi.

Samankaltaiset artikkelit