Tärkeimmät listautumisannot ensi viikolla – Markkinauutiset

This year has witnessed a surge in IPO activity, keeping investors engaged with continuous listings and subscriptions

Diwali-juhlien loppuessa ja markkinoiden lomien päättyessä intialaiset sijoittajat valmistautuvat dynaamiseen viikkoon käynnistämällä neljä merkittävää listautumisantaa (IPO). Esiteltyjä listautumisia ovat Gandhar Oil Refinery India, Fedbank Financial Services, Indian Renewable Energy Development Agency (IREDA) ja paljon odotettu Tata Technologies IPO.

Securities and Exchange Board of India (SEBI), pääomamarkkinoiden sääntelyviranomainen, on myöntänyt Fedbank Financial Servicesille, IREDA:lle, EPACK Durablelle ja Suraj Estate Developersille luvan listautumisannin pääomanhankintaan. Nämä yhtiöt, jotka toimittivat alustavat listautumispaperit heinä-syyskuussa, saivat SEBI:ltä huomautuskirjeet 30. lokakuuta ja 10. marraskuuta välisenä aikana, mikä osoitti vihreää valoa niiden listautumiselle.

Tänä vuonna IPO-aktiivisuus on kasvanut, mikä on pitänyt sijoittajat sitoutuneina jatkuvaan listautumiseen ja merkintöihin. Analyytikot odottavat vilkkaat listautumisannit Diwalin jälkeen kahdesta syystä. Ensinnäkin osavaltiovaalit uhkaavat, äänestys on käynnissä viidessä osavaltiossa, ja tulokset on määrä julkaista 3. joulukuuta. Yritykset pyrkivät viimeistelemään listautumisensa ennen mahdollisia poliittisen maiseman markkinavaikutuksia. Toiseksi, kun yleisvaalit järjestetään huhti- ja toukokuussa 2024, yritykset pyrkivät saamaan SEBI-selvitykset ja aloittamaan tarjoukset helmi- tai maaliskuuhun mennessä.

Gandhar Oil Refinery India Ltd:n IPO:

Gandhar Oil Refinery India IPO on määrä avata merkintä varten tiistaina 21. marraskuuta, ja määräaika on torstaina 23. marraskuuta. Raportit osoittavat, että ankkurisijoittajille jaetaan listautumisanti maanantaina 20. marraskuuta. , Gandhar Oil Refinery IPO:n hintaluokkaa odotetaan edelleen. Listautumisannin piiriin kuuluu uusi osakeanti, jonka arvo on enintään 357 ₹, ja myyntitarjous (OFS), joka sisältää enintään 12 036 380 oman pääoman ehtoista osaketta, kunkin nimellisarvoltaan 2 ₹. OFS:ssä näkyvät promoottorit Ramesh Babulal Parekh, Kailash Parekh ja Gulab Parekh, joista kukin suunnittelee 2 250 000 oman osakkeen myyntiä.

Kuten Red Herring Prospektus -luonnoksessa (DRHP) todetaan, uudesta liikkeeseenlaskusta saadut nettotulot on tarkoitettu eri tarkoituksiin. Näitä ovat sijoittaminen Texoliin lainan kautta helpottaakseen Bank of Barodalta hankitun lainan takaisinmaksua tai takaisinmaksua. Lisäksi varoja kohdistetaan investointeihin, joihin kuuluvat Silvassan tehtaan autoöljykapasiteetin laajentamisen kannalta välttämättömien laitteiden hankinta ja rakennustyöt. Suunnitelmaan kuuluu myös Talojan tehtaan vaseliinikapasiteetin ja siihen liittyvän kosmeettisen tuoteryhmän laajentaminen sekä valkoöljykapasiteetin lisääminen asentamalla Talojan tehtaalle sekoitussäiliöitä.

Uuden annin nettotuottoa käytetään edelleen yhtiön käyttöpääomatarpeen ja yleisten yritysten rahoittamiseen. Gandhar Oil Refinery India IPO:n rekisterinpitäjä on Link Intime India Private Ltd, kun taas kirjaa johtavat pääjohtajat ovat Edelweiss Financial Services Ltd ja ICICI Securities Limited.

Intian uusiutuvan energian kehitysvirasto IPO:

IREDA IPO on asettanut hintarajaksi 30–32 ₹ osaketta kohden, jonka nimellisarvo on 10 ₹. Listautumisannin merkintä alkaa tiistaina 21. marraskuuta ja päättyy torstaina 23. marraskuuta. Intian uusiutuvan energian listautumisannin ankkurisijoittajille määräaika on maanantaina 20. marraskuuta. Pohjahinta on kolme kertaa nimellisarvo. osakkeista, ja yläkurssi on kiinteä 3,20 kertaa nimellisarvo. Vuoden 2023 laimennettuun osakekohtaiseen tulokseen perustuva hinta/tulossuhde on 7,94-kertainen pohjahinnalle ja 8,47-kertainen ylähinnalle. IREDA Listautumisannin eräkoko on 460 osakeosaketta, ja myöhemmät kerrannaiset 460 osakeosakkeella.

Listautumisannin piiriin kuuluu uusi, jopa 403,16 miljoonan osakkeen liikkeeseenlasku ja enintään 268,78 miljoonan osakkeen myyntitarjous (OFS), jonka myyjänä toimii Intian presidentti uuden ja uusiutuvan energian ministeriön kautta. Tarjoukseen sisältyy myös varaus työntekijätilaukselle. Kuten Red Herring Prospectusissa (RHP) todetaan, tuoreesta emissiosta saadut tuotot ohjataan pääomapohjan kasvattamiseen tulevien pääomavaatimusten täyttämiseksi ja jatkuvan lainanantotoiminnan tukemiseksi.

Tata Technologies IPO:

Tata Technologiesin listautumisannin on määrä avautua merkittäväksi keskiviikkona 22. marraskuuta ja päättyy perjantaina 24. marraskuuta. Toistaiseksi Tata Technologiesin listautumisannin hintaluokkaa odotetaan innolla. Tata Motorsin 13. marraskuuta tekemän vaihtohakemuksen mukaan Tata Technologies Ltd toimitti Red Herring Prospectus (RHP) -esitteensä Maharashtralle Punessa. Listautumisanti on rakenteeltaan enintään 60 850 278 oman osakkeen myyntitarjous (Offer) käteisellä. Tämä tarjous sisältää enintään 46 275 000 yhtiön omaa osaketta ja enintään 9 716 853 Alpha TC Holdings Pte. Ltd., ja enintään 4 858 425 Tata Capital Growth Fund I:n osaketta. Nämä edustavat 11,41 %, 2,40 % ja 1,20 % Tata Technologies Limitedin maksetusta osakepääomasta.

Tata Technologies Limited, Tata Motors Limitedin osasto, jätti Red Herring Prospektus (DRHP) -luonnoksen listautumisa varten Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalle 9. maaliskuuta 2023. Huomionarvoiset rahoitusyritykset, mukaan lukien JM Financials, Citi ja BoFA Securities , jotka yritys on valinnut helpottamaan IPO-prosessia. Tata Technologiesin listattuun toimialaan kuuluvat KPIT Technologies Oy (P/E 83,10), L&T Teknologiapalvelut Oy (P/E 40,92) ja L&T Technology Services Oy (P/E 70,67).

Fedbank Financial Services Ltd IPO:

Fedbank Financial Services Ltd:n listautumisannin on määrä avautua merkittäväksi keskiviikkona 22. marraskuuta ja päättyy perjantaina 24. marraskuuta. Raportit osoittavat, että ankkurisijoittajille Fedbankin listautumisannin on määrä tapahtua tiistaina 21. marraskuuta. Hinnoittelutietoja, mukaan lukien hintaluokka, odotetaan tällä hetkellä. Federal Bankin tytäryhtiö Fedfina IPO sisältää enintään 750 ₹ arvoisen osakeannin ja enintään 70 323 408 osakkeen myyntitarjouksen (OFS). Promoottorit, myyvät osakkeenomistajat ja promoottoriryhmä muodostavat yhdessä tarjouksen, ja kunkin osakeosuuden nimellisarvo on 10 ₹.

Promoottoriosakkeenomistaja Federal Bank voi myydä enintään 16 497 973 osaketta, kun taas toinen osakkeenomistaja True North Fund VI LLP voi myydä enintään 53 825 435 oman pääoman ehtoista osaketta, mikä muodostaa yhteensä 70 323 408 oman osakkeen myyntitarjouksen. Liikkeeseenlaskun Book Running Lead Managerit (BRLM) ovat ICICI Securities Ltd, BNP Paribas, Equirus Capital Private Ltd ja JM Financial Ltd. Tarjouksen rekisteröijänä toimii Link Intime India Private Ltd. FedFina, Federal Bankin tytäryhtiö, jätti Red Herring Prospectus (DRHP) -luonnoksen listautumiseen viime vuonna. Fedbank Financial Services Ltd:n merkittäviä alan vertailijoita ovat Aptus Value Housing (P/E 27,04), IIFL Finance (P/E 14,52), Five Star Business Finance (P/E 31,73), Manappuram Finance Limited (P/E 7,28) ja Muthoot Finance Limited (P/E 14,29).

Samankaltaiset artikkelit