Voisi hakea RBI:lta SFB-lisenssiä 24. vuoden 2010 aikana, sanoo Fino Payments Bankin talousjohtaja

Fino Payments Bank, Fino Payments Bank CFO, Fino Payments Bank news, Fino Payments Bank H2FY24

Fino Payments Bank, jonka hallitus hyväksyi perjantaina siirtymisen pienten rahoituspankkien (SFB) malliin, voisi hakea Reserve Bank of Indian (RBI) SFB-lisenssiä H2FY24:ään mennessä, talousjohtaja Ketan Merchant kertoi FE:lle vuorovaikutuksessa.

”Seuraava askel olisi hakemus sääntelijälle… Jos minulta kysytään, koko prosessi tästä eteenpäin voi joka tapauksessa kestää noin 24 kuukautta toiminnan alkaessa. Tarkastelemme tätä verotusta SFB:n suostuttelun edistämiseksi sääntelyviranomaisen kanssa”, Merchant sanoi.

Fino Payments Bank on ensimmäinen toimija maksupankkialueella, joka on siirtynyt SFB:hen. RBI:n ohjeiden mukaan viisi vuotta toimineet maksupankit voivat hakea SFB-lisenssiä. Kauppias sanoi, että vaikka Fino on pystynyt murtamaan maksupankkien liiketoimintamallin viimeisen kuuden toimintavuoden aikana, siirtyminen SFB:hen tarjoaa sille paljon enemmän mahdollisuuksia ottaa vastaan ​​yli 200 000 rupiaa olevia talletuksia ja toimia myös laina-alueella.

Muuttuessaan SFB:ksi Fino jatkaa keskittymistään palkkioperusteisiin tuloihin, talousjohtaja sanoi.

”Meillä on noin 1 230 miljoonaa ruplaa liikevaihtoa (23. tilikaudella), ja siitä 1 150 miljoonaa on pääasiassa maksuperusteisia tuloja. Nykyään millään SFB:llä ei ole tällaista transaktiotuloa”, hän sanoi ja lisäsi, että maksupankki tavoittelee yli 20 prosentin vuotuista (yoY) liikevaihdon kasvua nykyisen verotuksen osalta.

Toiseksi, toisin kuin muut SFB:t, jotka laajentavat pääosin mikrorahoituslainoja, Fino keskittyisi lainaamaan nykyiselle 1,44 miljoonan kauppiaskannalleen, jonka se aikoo kasvattaa 2 miljoonaan seuraavien 2–3 vuoden aikana.

”Meillä ei ole kiirettä rakentaa lainakantaa, koska marginaalimme tai korkeamarginaaliset CMS- ja CASA-tuotteemme ovat menossa ja niiden odotetaan kasvavan. Joten käytämme lainaa vain täydentämään tuotesarjaa, emmekä tule lainapankkiksi. Ja jatkossakin keskitymme palvelu- ja maksupalveluihin”, hän sanoi.

Lisäksi Fino aikoo laajentaa vähittäislainaa nykyisille asiakkailleen. Tällä hetkellä Finon CASA-kanta on noin 8,3 miljoonaa ja sen odotetaan kasvavan noin 20 miljoonaan 3 vuodessa. Lainanantaja pyrkii myös tarjoamaan autolainoja ja lainaa kiinteistötuotteita vastaan ​​saatuaan SFB-lisenssin keskuspankilta, ja näitä tuotteita tarjotaan myös digitaalisen kanavan kautta, talousjohtaja sanoi.

Samankaltaiset artikkelit