Raakaöljyn, dieselin satunnaista veroa korotettu

Windfall tax on crude oil, diesel hiked, crude oil news, diesel news, petrol news, commodities financial express

Hallitus on korottanut maassa tuotetun raakaöljyn ja dieselin viennin satunnaista voittoveroa samalla kun se on palauttanut ATF:n ulkomaille kuljetettavan veron.

Erityisen lisävalmisteveron muodossa kannettava kotimaassa tuotetusta raakaöljystä maksettava vero on virallisen ilmoituksen mukaan nostettu 7 100 ruplaan tonnilta 4 250 ruplasta tonnilta.

Lisäksi dieselin viennin erityistä lisävalmisteveroa (SAED) on nostettu 5,50 ruplaan litralta Re 1:stä litralta.

Lentopetrolin tai ATF:n viennistä peritään 2 rupiaa litralta 15. elokuuta alkaen. Lentopetroliin ei ollut SAED-maksua ennen tätä maksua. Bensiinin SAED on edelleen nolla. Uudet verokannat astuvat voimaan tiistaista, todettiin 14. elokuuta annetussa määräyksessä.

Intia otti ensimmäisen kerran satunnaiset voittoverot käyttöön viime vuoden heinäkuun 1. päivänä ja liittyi yhä useampien maiden joukkoon, jotka verottavat energiayhtiöiden yliluonnollisia voittoja. Tuohon aikaan bensiinistä ja ATF:stä kannettiin 6 rupiaa litralta (12 dollaria tynnyriltä) vientitullia ja dieselöljystä 13 rupiaa litralta (26 dollaria tynnyriltä).

Myös Oil and Natural Gas Corporationin (ONGC) kaltaisten yhtiöiden tuottamasta raakaöljystä perittiin 23 250 rupiaa tonnilta (40 dollaria tynnyriltä).

Verokantoja tarkistetaan kahden viikon välein kahden edellisen viikon öljyn keskihinnan perusteella.

Kotimaisesta raakaöljystä peritään windfall-vero, jos globaalin vertailuindeksin korot nousevat yli 75 dollarin tynnyriltä. Dieselin, ATF:n ja bensiinin vienti on maksullinen, jos tuotteen halkeamat (tai marginaalit) nousevat yli 20 dollaria tynnyriltä.

Tuotteen halkeamat tai marginaalit ovat raakaöljyn (raaka-aineen) ja valmiiden öljytuotteiden välinen ero.

Raakaöljyn kansainvälinen hinta oli elokuussa keskimäärin 86,8 dollaria tynnyriltä, ​​kun se oli 80,37 dollaria edellisenä kuussa ja 74,93 dollaria tynnyriltä kesäkuussa.

Kotimaisen raakaöljyn vero putosi nollaan huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla raakaöljyn kansainvälisten hintojen laskiessa, mutta oli jälleen toisella puoliskolla hintojen nousun tahdissa.

Dieselvero nollautui huhtikuussa, mutta vero palautettiin elokuussa. ATF:n maksusta tuli nolla maaliskuussa, ja se on nyt palautettu.

Bensiinin vientivero poistettiin heti ensimmäisessä tarkastelussa.

Maasta ja merenpohjan alta pumpattava raakaöljy jalostetaan ja muunnetaan polttoaineiksi, kuten bensiiniksi, dieseliksi ja lentoturbiinipolttoaineeksi (ATF).

Reliance Industries Ltd, joka operoi maailman suurinta yksipaikkaista öljynjalostamokompleksia Jamnagarissa Gujaratissa, ja Rosneftin tukema Nayara Energy ovat maan tärkeimpiä polttoaineen viejiä.

Samankaltaiset artikkelit