City Union Bank tutkii kulta-, ajoneuvo- ja asuntolainojen yhteislainaa neuvotellen kultalainayhtiöiden, NBFC:n kanssa

banking, banking sector

Yksityisen sektorin lainanantaja City Union Bank (CUB) harkitsee yhteislainaa kulta-, ajoneuvo- ja asuntolainatuotteille yhteistyössä kultalainayritysten ja muiden NBFC-yhtiöiden kanssa.

Pankki on käynnistänyt alustavat keskustelut kultalainayhtiöiden kanssa, joiden päätoiminta-alueet ovat pääosin muu kuin Tamil Nadu, ja muutamien Tamil Nadussa sijaitsevien NBFC:iden kanssa, joissa suurin osa lainasta tapahtuu ajoneuvojen rintamalla.

N Kamakodi, CUB:n toimitusjohtaja ja johtaja, kertoi ansaintapuhelussa, että pankki on käynnistänyt ensimmäisen tason vuorovaikutuksen uusissa aloitteissa. ”Odotamme pohjimmiltaan innolla yhteislainausmahdollisuuksia vakuudellisissa ennakkomaksuissa. Enimmäkseen odotamme heidän olevan joko kultalaina- tai ajoneuvorintamalla tai asuntolainarintamalla”, hän sanoi.

Kultalainojen yhteislainan rintamalla hän sanoi, että niiden kultalainayhtiöiden, joiden kanssa pankki keskustelee mahdollisuuksista, suurin osa heidän liiketoiminnastaan ​​tulee Tamil Nadun ulkopuolelta. ”Mutta nimet ja muut asiat, joita en nyt halua paljastaa. Pohjimmiltaan niiden päätoiminta-alueet ovat pääosin ei-Tamil Nadu, hän sanoi.

CUB oli äskettäin nimittänyt Boston Consulting Groupin konsultiksi päivittämään olemassa olevia digitaalisia lainausprosessejaan, jotta se keskittyisi entistä enemmän vähittäiskaupan tuotteisiin, kuten asuntoihin, ajoneuvoihin ja henkilökohtaisiin lainoihin.

Pankki odottaa yhteislainan uuden salkun olevan jopa 15 % koko lainakannasta tietyn ajanjakson aikana. ”Kun käytämme NBFC:n ja muiden rintamien luomaa kapasiteettia, tämän pitäisi olla lähellä noin 7–10 prosenttia kokonaislainakannastamme viiden vuoden kuluttua. Vähittäiskaupassa tavallisen MSME:n, kaupallisen kaupankäynnin ja kultalainan kasvuvauhti voi olla noin 10-11 %, ja vähitellen noin 25 % kasvuvauhdista muodostuu näistä uusista toimialoista. Yhdessä niiden pitäisi muodostaa noin 12–15 % kokonaiskirjastamme 4–5 vuoden aikavälillä. hän sanoi.

Digitaalisen luotonannon käynnistämisestä hän sanoi, että pankki lähtee liikkeelle nykyisestä asiakaskunnastaan. ”Joten, se alkaa ensin MSME-lainoilla, jotka ovat alle 5 miljoonan rupiaa. Samalla se käsittelee uudistuksen, mikä jättää paljon vapaata tilaa prosessointikapasiteetillemme, Kamakodi sanoi.

CUB:n hallitus oli äskettäin perustanut alivaliokunnan sujuvaa seuraajasuunnittelua varten, jotta löydettäisiin korvaaja vakiintuneelle MD & toimitusjohtajalle Kamakodille, jonka toimikausi päättyy vuonna 2026. Toimikunnan tehtävänä on löytää seuraaja ja varmistaa sujuva vastuunsiirto, kun toimikausi päättyy.

Kamakodi sanoi: ”Otamme mitattuja ja oikeita askeleita kohti kasvua, asiakaskokemusta parantamalla digitalisoidun luotonannon ja tehokkaamman merkintämenetelmän avulla. Tämä voi kestää muutaman neljänneksen, ennen kuin hyödyt näkyvät ylä- ja alarivillämme. Teemme lujasti töitä saavuttaaksemme tilikauden 24 kaksinumeroisen ennakkokasvun 12-14 %.

Samankaltaiset artikkelit