Kuinka ansaita helposti kuukausittaiset sivutulot vain 10 000 Rs:n sijoituksella

How to easily earn a monthly side income with just a Rs 10,000 investment in THIS instrument!

Joukkovelkakirjalainat antavat sinulle elinkelpoisen tavan tuottaa passiivisia tuloja. Voit jopa aloittaa vaatimattomalla 10 000 Rs:n sijoituksella ja ansaita tasaista kuukausituloa koronmaksun kautta. Kuukausittain ansaittu tietty määrä riippuu kuitenkin useista tekijöistä, kuten joukkovelkakirjalainojen kuponkikorosta ja sijoitusehdoista. Joukkovelkakirjalainat antavat sijoittajille mahdollisuuden täydentää säännöllisiä tulojaan ja pyrkiä saavuttamaan taloudellisia tavoitteitaan.

IndiaBonds.comin perustaja Vishal Goenka selitti, miten joukkovelkakirjasijoituksella voi saada passiivisia tuloja, että sijoittaja, jonka kuukausipalkka on 25 000 rupiaa, voi ansaita säännöllisen 10 000 rupiaa sijoituksella joukkolainoihin. kuukausitulot. Voit arvioida kuukausitulot seuraavien vaiheiden avulla:

Näin korko lasketaan

Laske vuotuinen korkotulo kertomalla joukkovelkakirjasijoituksen määrä (10 000 rupiaa) vuosikorolla (kuponkikorolla). Esimerkiksi, jos joukkovelkakirjalainan vuosikorko on 10 %, vuotuinen korkotulo olisi 10 000 Rs x 0,10 = 1 000 Rs.

Jaa vuosikorkotulo 12:lla saadaksesi kuukausittaisen korkotulon. Tässä tapauksessa 1 000 Rs/12 = 83,33 Rs.

Siten sijoittaja voisi ansaita noin 83,33 rupiaa kuukaudessa 10 000 Rs:n joukkovelkakirjasijoituksella ja 10 prosentin vuosikorolla. On tärkeää huomata, että todelliset tuotot voivat vaihdella joukkovelkakirjojen erityisistä ehdoista ja markkinaolosuhteista riippuen.

Lisäksi tämä on yksinkertaistettu laskelma, eikä siinä oteta huomioon tekijöitä, kuten veroja tai mahdollisia korkojen muutoksia ajan mittaan. Siitä huolimatta se havainnollistaa, kuinka joukkovelkakirjalainoihin sijoittaminen voi tarjota säännöllisen tulonlähteen elämäntavan tukemiseksi, erityisesti nuorille, jotka haluavat kehittää säästämis- ja sijoittamistapaa.

Kuinka säännöllisesti saat tuottoa sijoituksellesi?

Joukkovelkakirjasijoitusten tuottotiheys riippuu liikkeeseenlaskijan asettamista kuponkien maksuehdoista. Yleensä joukkovelkakirjalainat maksavat korkoa puolivuosittain, vaikka vaihteluita onkin, kuten kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain. Esimerkiksi valtion arvopaperit ja useimmat yrityslainat tarjoavat yleensä puolivuosittaisia ​​maksuja.

Goenka sanoi, että sijoittajien tulisi harkita huolellisesti kuponkiaikataulua, koska se vaikuttaa kassavirtaan ja uudelleensijoitusstrategiaan. Sijoittajien on elintärkeää sovittaa nämä maksutiheydet kassavirtatarpeisiinsa, jotta varmistetaan vakaa tulovirta, joka täydentää heidän rahoitussuunnitteluaan.

Millaisia ​​riskitasoja (korkea riski korkea tuotto – pieni riski matala tuotto) liittyy erityyppisiin joukkovelkakirjoihin sijoitettaessa?

Joukkovelkakirjat luokitellaan eri riskiprofiileihin liikkeeseenlaskijoidensa ja luottokelpoisuuden perusteella. Alemmalla riskillä valtion arvopaperit tarjoavat yleensä turvallisemman tuoton ja alhaisemman tuoton, koska niillä on valtiontakaus – nämä ovat tällä hetkellä 7,0-7,4 prosentin tuottoa.

Riskiasteikkoa ylöspäin siirryttäessä PSU-lainat ja vakaat yrityslainat, joilla on korkea luottoluokitus (esim. AA- ja AA+-luokitus), tarjoavat hieman korkeamman tuoton kohtuullisella riskillä.

Alan korkeammassa päässä korkeatuottoiset joukkovelkakirjat tarjoavat korkeimman tuoton, mutta sisältävät myös suhteellisen korkeamman riskin – voi ansaita 11-13 prosentin tuottoa. Sanonta ”suuri riski, korkea tuotto”; ”matala riski, pieni tuotto” tiivistää osuvasti joukkovelkakirjasijoitusten riski-tuottodynamiikkaa.

Samankaltaiset artikkelit