”Infra, uusiutuvat sektorit valopilkku investoinneille” – Pankki- ja talousuutisia

HDFC BANK

Maan suurin yksityisen sektorin lainanantaja HDFC Bank näkee infrastruktuurin ja uusiutuvan sektorin valopilkkuina kotimaisille sijoituksille, Rakesh Singh, muun muassa investointipankkitoiminnan, yksityispankkitoiminnan konsernijohtaja, kertoo Piyush Shuklalle vuorovaikutuksessa. Muokatut otteet:

Näemme kohtuullisen hyvää kasvua kaikissa kohtaamissamme yrityksissä. Infrastruktuurisektori näyttää lupaavalta, erityisesti kuljetussegmentti, joka näyttää erittäin vahvalta. Hallitus pyrkii alentamaan kuljetuskustannuksia rakentamalla erityisiä rahtikäytäviä. Uusiutuva energia on toinen hyvä sektori, sillä hallitus pyrkii tuottamaan 24 × 7 sähköä valtakunnallisesti lisäämällä uusiutuvaa kapasiteettia ja jonkin verran myös lämpökapasiteettia.

Jos tarkastellaan nykyisen hallituksen manifestia, he ovat sitoutuneet toimittamaan maakaasua suurelle väestölle, mikä nostaa sekä CNG:n että PNG:n näkymiä. Lisäksi sillä pyritään parantamaan yksityistä liikennettä ja lähentämään sitä joukkoliikenteeseen. Esimerkiksi metrojunat näyttävät hyvää kehitystä ja vaativat teräksen ja sementin kulutusta.

Tämä on väistämätöntä, koska uusiutumattomien energialähteiden ydinlisäys on pienempi kuin uusiutuvien segmenttien, kuten tuuli- ja aurinkoenergian. Suurin osa kapasiteetin lisäyksestä tapahtuu aurinko- ja tuulivoimalla, ja hallitus keskustelee pienten modulaaristen reaktoreiden, joiden tehokapasiteetti on enintään 300 megawattia, SOP-ohjeista. Hallitus on sitoutunut tekemään Intiasta hiilineutraalin vuoteen 2070 mennessä ja ryhtyy toimiin tähän suuntaan, ja meidän on arvostettava tätä askelta. Meitä on siunattu valtavalla määrällä auringonvaloa ja jokainen megawatti energiavarmuutta, jonka teemme uusiutuvasta energiasta, säästää forexiä. Jos näet kaksi viimeistä sotaa – Ukraina ja Venäjä sekä konflikti Länsi-Aasiassa – ensimmäinen asia, joka nousee, on energian hinta, joka kiihdyttää inflaatiota. Joten jos pystyt hallitsemaan paikallista energian kysyntääsi ja pitämään sen suojassa inflaatiolta, mahdollisuudet hallita inflaatiota vahvistuvat.

Emissiot ovat osa taserahoitusta, mutta tulemme varmasti keräämään varoja. Kansainvälisesti Intian kauppakäytävät Kiinan, Japanin, Korean, Länsi-Aasian ja Singaporen kanssa ovat vahvistuneet. Intiasta tulee näillä käytävillä tiettyjen hyödykkeiden luonnollinen ostaja tai toimittaja. Kun maa integroituu entistä enemmän tehtaaksi ja kehittää sukupolven tekoäly-, tekoäly- ja IT-palveluita suurille yrityksille maailmanlaajuisesti, sekä ohjelmistopalvelut että tavallinen kauppa lisääntyvät.

Yleisesti ottaen tämä on RBI:n hyvä mekanismi, koska se pakottaa lainanantajat hinnoittelemaan arvopaperit markkina-arvoon eikä sen alle. Se myös varmistaa, ettei markkina-arvoon jää piilotettuja tappioita.

Hoidan pankissa varallisuudenhoidon vertikaalia, ja on yksinkertaista logiikkaa, että mikään älykäs raha ei jää pysyvästi valtion arvopapereita alhaisemmalla korolla. Tämä on todellisuutta. Henkilökohtaisen näkemykseni mukaan, kun ihmiset ovat tietoisempia SIP- ja kiinteätuottoisista SIP-maksuista, kotitalouksien ylijäämän jakamisessa tapahtuu muutos puhtaasti pankkitalletuksista pankkitalletusten ja sijoitusrahastojen yhdistelmään. Sijoitusmahdollisuudet lisääntyvät, ja ihmiset ansaitsevat rahaa osakemarkkinoilla. Aiemmin ihmiset säästävät rahaa ennen kuluttamista, mutta nyt he kuluttavat nopeammin. Tämä muutos vaikuttaa osaltaan kokonaissäästöjen vähenemiseen makroympäristössä.

Suurena pankkina pystymme vastaamaan kokonaisvaltaisesti kaikkiin asiakkaiden tarpeisiin. Kuluttajat eivät todennäköisesti valitse pankkia, joka täyttää vain puolet tai kaksi kolmasosaa heidän tarpeistaan. he pitävät pankista, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia ​​ratkaisuja. . Näin ollen pienten pankkien rooli syrjäytyy, elleivät ne ole asiantuntijoita. Pankkien on asetettava itsensä uudelleen.

Käsittelemme lähes noin 1,20 biljoonaa rupiaa, kuten Q3FY24. Line-to-line -periaatteella hallinnoitavat omaisuutemme (AUM) olisivat lähellä 10. suurinta sijoitusrahastoa, vain kolmansien osapuolien varoista. Jos lasket mukaan asiakkaidemme talletukset ja demat-saldot, se olisi yli 6,5 biljoonaa rupiaa. Näkymiä olisi vaikea antaa, koska emme jaa tulevaisuuteen suuntautuvia ohjeita.

Samankaltaiset artikkelit