Navigointi Nifty 50:ssä: Strategiat vahvaan loppuun vuoteen 2023 ja menestyksekkääseen alkuun vuonna 2024

stock market investment

Historiallisesti marraskuu on ollut Nifty 50:n ja Intian osakemarkkinoiden vauraimpien joukossa. Tätä kirjoittaessa Nifty 50:n kurssi oli noin 20 094,50 ja Nifty November 2023 lähes 19 889,70 pisteen preemio käteismarkkinoilla.

Kun Nifty ylitti 19 000:n muutama kuukausi sitten ja sen jälkeen ylitti 20 000:n muutamassa myöhemmässä kaupankäyntisessiossa, odotettiin paljon sen jatkavan härkäjuoksuaan. Mutta niin ei ole tapahtunut, ja Nifty, koskettuaan 20 192:een syyskuussa, rikkoi jopa 19 000 lokakuussa.

Muutamat viimeiset istunnot ovat olleet Nifty 50:n vaihteluvälillä sidottuja, ja sen odotetaan noudattavan samaa suuntausta, kunnes Assembly Electionin tulokset julkaistaan ​​joulukuussa. Madhya Pradeshin, Chhattisgarhin, Rajasthanin, Mizoramin ja Telanganan osavaltioissa käydään Lok Sabha 2023 -vaalit läpi marraskuussa, ja tulokset julkistetaan 3. joulukuuta. Tulokset vaikuttavat siihen, miten markkinat pärjäävät muutaman seuraavan kuukauden aikana.

Lisäksi viimeaikainen geopoliittinen toiminta on lisännyt epävarmuutta eri markkinoilla, ja Nifty 50 joutui myös kantamaan vastuun. Muutaman viime istunnon aikana jopa DII:t (kotimaiset institutionaaliset sijoittajat) ja FII (ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat) ovat toimineet vastakkaisissa rooleissa markkinoilla, mikä on entisestään vahvistanut, että markkinat ovat todennäköisemmin konsolidaatiovaiheessa, ainakin ennakoitavissa olevan ajan. tulevaisuutta.

Yleinen näppärä näkymä ja joitain sektoreita, joita kannattaa pitää silmällä

Aiemmat tiedot ovat osoittaneet, että Nifty on menestynyt hyvin ennen parlamenttivaaleja. Esimerkiksi se nousi 13,7 % kuudessa kuukaudessa ennen vuoden 2014 parlamenttivaaleja. Vastaavasti se nousi 13,8 % kuusi kuukautta ennen vuoden 2019 parlamenttivaaleja. Jos trendi jatkuu, näemme todennäköisesti hyppyä osakemarkkinoilla ennen vaalit.

Niftyn EPS:n odotetaan kasvavan Rs. 1 075 seuraavan tilikauden aikana. Vaikka käyttäisimmekin P/E-kerrointa 20 (joka on pienempi kuin viimeisten 5 ja 10 vuoden keskiarvo), indeksin käypä hinta 21 500 näyttää lupaavalta mahdollisuudelta. Se tarjoaa sijoittajille merkittävän hyödyn.

Mutta miten voit varmistaa, että nautit tästä juoksusta? Sijoittamalla oikeille aloille ja oikeisiin osakkeisiin. Tässä on joitain todennäköisiä alueita, jotka todennäköisesti ylittävät laajemmat markkinat seuraavien kuukausien aikana –

Vakuutusala on edelleen yksi Intian alitunkeutuneimmista sektoreista, ja COVID-pelko on saanut ihmiset katsomaan sitä. Niin monien innovatiivisten tarjousten ja uudistuneen painopisteen ansiosta odotamme vakuutuksen pysyvän menestyvänä vaihtoehtona muutaman seuraavan vuoden ajan.

FMCG on ollut mukana jo jonkin aikaa Intian skenaariossa. Kasvava GenZ ja niiden kehittyvät ostotottumukset takaavat kasvun tilaa edelleen olemassa olevalle FMCG-areenalle.

Pankkitoiminta on yksi Intian talouden tukipilareista, ja vaikka olemme tällä hetkellä lähellä huippukorkomarginaaleja, voimme odottaa tilanteen paranevan tulevina kuukausina. Puhtaampi tase sekä parantuneet oman pääoman tuotto ja tuotto voi nostaa pankkisektorin osakkeita ja nostaa ne hyviin hintoihin lähikuukausina.

Investointistrategiat päättävät vuoden 2023 korkealla ja varmistavat vauraan vuoden 2024

Haluatko sijoittaa osakemarkkinoille ja varmistaa itsellesi menestyvän vuoden 2024? Tässä on joitain asioita, jotka tulee pitää mielessä –

  • Etsi luotettava alennusvälittäjä – Alennusvälittäjät tarjoavat vain sijoituspalveluita, jotka auttavat heitä pitämään hinnat kohtuullisina palveluilleen.
  • Aseta budjetti itsellesi. Voit sijoittaa tietyn summan kuukausittain tai asettaa ylärajan vuoden aikana tehdyille sijoituksille.
  • Hajauta salkkusi pienille, keskisuurille ja suurille toimialoille riskien minimoimiseksi ja tuoton optimoimiseksi.
  • Keskity pysymään sijoittuna pitkällä aikavälillä.
  • Pidä kirjaa viimeisimmistä uutisista ja tasapainota salkkusi säännöllisesti riskien minimoimiseksi.

Odotamme siis markkinoiden pysyvän houkuttelevina lähikuukausina, vaikkakin epävarmuuden ilmassa. Tällaisina aikoina vedonlyönti todistetuista hevosista on parempi kuin pelleillä tuntemattoman kanssa.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Sidhavelayutham M, perustaja ja toimitusjohtaja, Alice Blue.

Samankaltaiset artikkelit