SpiceJet aikoo jakaa vaaleanpunaiset liput vähintään 1 000 ihmiselle! Kriisi osui lentoyhtiöiden silmiin säästääkseen 100 miljoonaa rupiaa – Tiedot – Lentoyhtiöt/ilmailuuutiset

spicejet, airline, aviation, jobs, job cuts, layoffs

SpiceJet, joka kamppailee useiden haasteiden, mukaan lukien taloudellinen epävakaus ja oikeudelliset taistelut, kanssa, valmistautuu irtisanomaan noin 1 000 työntekijää pyrkiessään leikkaamaan kustannuksia ja tehostamaan toimintaansa pienentyneen laivaston koon keskellä, viranomaiset paljastivat maanantaina.

Taloudellisten vaikeuksien ja oikeudellisten kiistojen vaivaama yksinkertainen lentoyhtiö harkitsee lisäleikkauksia, koska työvoimaa on liian vähän verrattuna kaluston kapasiteetin vähenemiseen. Asian tuntevien sisäpiiriläisten mukaan päätöstä lomautusten tarkasta määrästä odotetaan tällä viikolla.

Vaikka SpiceJetin tiedottaja myönsi kannattavan kasvun saavuttamiseen tähtäävien toimenpiteiden toteuttamisen, mukaan lukien työvoiman järkeistäminen, tarkkoja lukuja ei esitetty.

Työvoiman vähentäminen

Lentoyhtiöllä on noin 9 000 työntekijää, ja se suunnittelee henkilöstönsä vähentämistä 10-15 prosentilla, mikä tarkoittaa jopa 100 miljoonan rupiaa vuotuisia säästöjä, lähteiden mukaan. Tällainen vähennys voisi merkitä noin 1 350 työntekijän irtisanomista.

Suunniteltujen irtisanomisten odotetaan vaikuttavan eri osastoon, ja lopullinen lista on parhaillaan valmisteilla. Johto- ja konsulttitiimit tekevät yhteistyötä lomautusstrategian suunnittelussa, ja lähteiden mukaan palautetta haetaan kaikilta osastoilta.

Huolialueet

Lentoyhtiön toiminnan lopettaminen tietyillä Regional Connectivity Scheme (RCS) -reiteillä on johtanut ylimääräiseen työvoimaan vaikutuksen asemilla, erityisesti matalapalkkaisessa henkilöstössä, mikä asettaa haasteita mahdollisille siirtotyölle.

SpiceJetin äskettäinen rahastojen lisäys on saanut aikaan strategisen uudelleenarvioinnin, jossa painotetaan varovaista kulutusta ja toiminnan optimointia, kuten puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Ajay Singh sanoi äskettäisessä tapaamisessa korkeiden virkamiesten kanssa.

Mitkä ovat prioriteetit?

Painopisteitä ovat laivaston modernisointi, täsmällisyyden parantaminen ja tiukat säästötoimenpiteet toiminnan tehostamiseksi, kuten sisäisessä muistiossa esitetään.

SpiceJet, Ajay Singhin johdolla, etsii aktiivisesti varoja sijoittajilta, sillä se on saanut ensimmäisen 744 miljoonan rupian erän ehdotetusta 2 250 miljoonan rupian varainhankinnasta etuoikeutetun arvopapereiden liikkeeseenlaskun kautta.

Vaikka lentoyhtiö on käyttänyt noin 1 000 miljoonaa rupiaa hallituksen hätäluottotakausjärjestelmän (ECLGS) puitteissa, raportit viittaavat viivästyksiin tarvittavien varojen hankkimisessa.

SpiceJet on myös kohdannut haasteita vuokranantajien kanssa, jotka hakevat oikeuskeinoja vuokrattujen lentokoneiden takaisin ottamiseksi maksuhäiriöiden vuoksi.

Intian nousevista ilmailumarkkinoista huolimatta SpiceJetillä on ollut vaikeuksia, sillä vuonna 2023 on lentänyt 83,90 lakh matkustajaa ja kotimaan markkinaosuus 5,5 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit