Tushar Bhadurin kehänäkymä: Bumrah – Intian mies kaikkina vuodenaikoina ja syihin testikriketissä – Mielipideuutiset

jasprit bumrah, bumrah, indian cricket, cricket, opinion

Intia hengittää helpotuksesta Visakhapatnam-testin jälkeen, ja heillä on Jasprit Bumrah kiitoksena siitä. Sarjassa, jossa äänestettiin ennen pallon keilausta siitä, kuinka paljon kentät auttaisivat spinneriä, vauhtikeilaaja on osoittautunut eron pisteeksi.

Sarjan tulos on 1-1, mutta ei ole mahdotonta, että isännät olisivat saaneet tuijottaa 0-2-alijäämää, ellei heidän vauhtinsa kärki olisi puuttunut toisen kokeen 2. päivänä. Jos Englanti olisi päässyt lähelle Intian ensimmäisen vuoroparin pistemäärää, pelin myöhemmästä kehittymisestä päätellen, kotijoukkue saattoi pelätä pahinta. Jorkerista helvetistä ensimmäisen testin sadanpäälliköksi Ollie Popea pelataan kohokohtarullilla tulevina vuosina, ja hän on muuttanut Englannin parhaan lyöjä Joe Rootin eräänlaiseksi pupuksi. Hitaampi pallo Ben Foakesiin toisessa vuoroparissa ei myöskään ole mitään pilkkaamisen arvoista.

Vierailijoiden aggressiivisella lähestymistavalla – kansan nimeltä Bazball – saattoi olla jonkin verran vaikutusta Intian kehuttuihin spin-hyökkäykseen, jopa hyödyllisillä kentillä, mutta he eivät ole vielä löytäneet vastalääkettä Bumrahin ylivoimaisille taidoille. ”Dunno” oli Englannin päävalmentaja Brendon McCullumin ytimekäs vastaus, kun heiltä kysyttiin, mitä heidän piti tehdä vastustaakseen kerran sukupolvessa esiintyvää keilaajaa.

Vaikka Bumrahin kyvykkyys ja monipuolisuus ovat visuaalinen nautinto, hän pyrkii olemaan kaikkien aikojen mahtavien joukossa myös tilastollisesti. Yhdelläkään keilaajalla, jolla on vähintään 150 testipistettä yli vuosisadan aikana, ei ole alempaa keilauksen keskiarvoa kuin Bumrahin 20,19 34 ottelusta.

Ainoat nykyaikaiset vauhtikeilaajat, jotka ovat koonneet intialaista keihäänkärkiä lähellä olevia töitä, ovat australialainen Pat Cummins ja eteläafrikkalainen Kagiso Rabada. Nuo kaksi tähteä ovat pelanneet paljon enemmän kokeita kuin Bumrah, mutta eroavat suuresti työstään.

Vertaamalla mahtavia

Kolme tennislegendaa on hallinnut peliä viimeisen kahden vuosikymmenen ajan, ja jos Bumrahia pitää verrata johonkin heistä, sen on oltava Roger Federer sen monipuolisuuden ja taikuuden vuoksi, jonka hän voi tuottaa missä tahansa tilanteessa. Intialainen tahdistaja ei ehkä ole yhtä helppo silmälle liikkeillään ja tyylillään kuin sveitsiläinen maestro, mutta he molemmat voivat keksiä jotain mitä vähiten odottaa, mikä voi saada leuat putoamaan ja silmät laajenemaan. Bumrah nauttii mahdottomasta tekemisestä arkipäivää.

Maalle, joka on tottunut juhlimaan lyöviä supertähtiä ja ovelia kehuja, on vain jännitystä saada oma aito pikavauhti, joka tuo pöytään paljon muutakin kuin vain vauhtia eri formaateissa ja olosuhteissa.

Tennis-analogiaa pidemmälle viemällä Cumminsilla on joitain Novak Djokovicin ominaisuuksia, koska heidän pelkkä säälittömyys on yleinen piirre. Kun hän on parhaimmillaan, on melkein mahdotonta lyödä palloa serbin ohi, ja tämä ominaisuus painaa vastustajaa niin paljon, että hän joutuu useimmiten virheeseen. Aussie Quickin pitäytyminen mittauslinjassa ja pituudessa sekä kyky esittää vaikeita kysymyksiä jokaisessa toimituksessa ei anna lyöjälle rauhaa.

Mitä Rabadaan tulee, hän muuttuu usein pysäyttämättömäksi voimaksi, jos pinta tai olosuhteet ovat hänen mielensä mukaan, aivan kuten Rafael Nadal.

Sekä Australialla että Etelä-Afrikalla on kuitenkin kadehdittavat vauhtikeilauksen perinteet, mitä ei Intiasta voi sanoa ainakaan vielä vuosikymmen sitten. Se tekee Bumrahin ilmaantumisesta sitäkin merkittävämpää, koska hänellä ei juuri ollut kotimaisia ​​epäjumalia, joita voisi jäljitellä. Se tekee hänestä myös paljon oman miehensä. Staccato-nousu, lähes jäykkä kuormitus ja hypervenyneet nivelet ovat kaikki ainutlaatuisia ominaisuuksia. Se tekee hänestä alttiita loukkaantumisille, ja selkäongelma, joka piti hänet poissa toiminnasta vuoden ennen viimeisintä paluutaan, oli uraa uhkaava.

Lahjakkuutta ja kekseliäisyyttä

Mutta se osoittaa myös, kuinka vahva hänen mielensä on, sillä hän on tullut takaisin kiistatta parempana keilaajana kuin koskaan ollut. Tapa, jolla hän suunnittelee lyöjien kaatumista, tekee kaikista shakkisuurmestareista ylpeitä. Se auttaa ehdottomasti, että hän on yhtä taitava uuden ja vanhan pallon kanssa ja voi kuljettaa minkä tahansa tyyppisen toimituksen ilman havaittavia muutoksia toiminnassa. Se on pakottanut jopa Englannin joukkueen hyökkäyksen kannattajat olemaan äärimmäisen varovaisia ​​käsitellessään Bumrahia ja keskittämään aggressiivuutensa enemmän spinnereihin, mikä on lähes mahdotonta ajatella Intian olosuhteissa.

Ja kaikki, mitä Bumrah on tehnyt kahdessa testissä Englantia vastaan, on saavutettu ilman vauhtikeilailua toisesta päästä. Mohammed Sirajilla ei ollut paljon tekemistä Hyderabadissa, kun taas Mukesh Kumar oli niin tehoton Visakhapatnamissa, että Englannin lyöjien on täytynyt odottaa hänen tulevaa hyökkäykseen.

Se asetti Bumrahille paljon keilailukuormaa ja kun otetaan huomioon, että hän on palannut erittäin vakavasta vammasta ei liian kauan sitten, hänen työtaakkaansa on hallittava huolellisesti, koska isoja tehtäviä on tulossa yksi toisensa jälkeen.

Kuitenkin sarjan tila ja vaikutus Bumrahilla siihen otetaan huomioon. Jos spekulaatiot arvon kääntäjästä kolmannelle kokeelle Rajkotissa pitävät paikkansa, joukkueen johto ja valitsijat saattavat joutua lepäämään Bumrahin siellä. Mutta ennen tätä peliä on huomattava aukko, ja Bumrahin laadukas esiintyjä ei ole koskaan riippuvainen olosuhteista menestyäkseen.

Päättäjät haluavat todennäköisesti hänet viidenteen kokeeseen Dharamsalassa, varsinkin jos sarja on siihen asti epäselvä, sillä viileämpi ilmasto voi tarjota hänelle enemmän rohkaisua.

Kaikki nämä tekijät vain osoittavat, kuinka tärkeä Bumrah on intialaisille kaikissa tilanteissa.

Samankaltaiset artikkelit