Intia ja Sri Lanka keskustelevat UPI-maksujärjestelmän varhaisesta käynnistämisestä – Banking & Finance News

India, UPI payment, President Ranil Wickremesinghe, Sri Lanka, top news, latest news, Central Bank of Sri Lanka, latest news, business news,

Kuusi kuukautta sen jälkeen, kun molempien maiden pääministerit ilmoittivat asiasta, Intia on keskustellut UPI-maksujärjestelmän varhaisesta käynnistämisestä Sri Lankan kanssa ja toistanut tukevansa käteisvaroista kärsivän saarivaltion velkajärjestelyprosessia.

Heinäkuussa 2023 pääministeri Narendra Modi ja Sri Lankan presidentti Ranil Wickremesinghe allekirjoittivat sopimuksen Unified Payments Interfacen (UPI) hyväksymisestä Sri Lankassa Wickremesinghen kaksipäiväisen Intian-vierailun aikana.

Viimeisin keskustelu käytiin maanantaina Intian päävaltuutetun Santosh Jhan tapaamisessa Sri Lankan keskuspankin (CBSL) pääjohtajan tohtori Nandalal Weerasinghen kanssa.

”Korkea komissaari toisti, että #India on jatkossakin vankkumaton kumppani Lankan talouden elpymisessä kokouksessaan @CBSL:n kuvernöörin kanssa. Keskusteltiin UPI-maksujärjestelmän varhaisesta käynnistämisestä SL:ssä, INR-kaupan selvitysten kasvusta ja Intian tuesta Lankan velkajärjestelyprosessissa”, sanoi Intian päävaltuutetun X-viestissä täällä kokouksen jälkeen.

Lokakuussa Modi ilmoitti, että sekä Intian että Sri Lankan hallitukset työskentelevät yhdessä fintech-sektorin yhteyksien parissa yhdistämällä Unified Payments Interfacen (UPI) ja Lanka Payn.

Hän ilmoitti yhdistävänsä UPI:n ja Lanka Payn, kun hän puhui tapahtumassa, jossa hän avasi lauttaliikenteen Intian Nagapattinamin ja Sri Lankan Kankesanthurain välillä videoviestillä.

Vaikka Sri Lanka ja Intia juhlivat diplomaattisuhteidensa 75-vuotispäivää vuonna 2023, New Delhistä tuli Colombon vankkumaton liittolainen, jolla oli keskeinen rooli velkaan jääneen saarivaltion vakaassa talouden elpymisessä.

Kun ennennäkemätön taloudellinen myllerrys iski Sri Lankaan viime vuonna, Intia ojensi maan nopeasti pelastusköyden yli 4 miljardilla dollarilla ylittäen Kansainvälisen valuuttarahaston 48 kuukauden noin 3 miljardin dollarin pelastuspaketin.

Presidentti Wickremesinghe ilmoitti 29. marraskuuta, että Sri Lanka on lähellä saavansa ulkopuolisten velkojiensa sopimuslausekkeen velan uudelleenjärjestelystä, jonka avulla IMF voi saattaa päätökseen maaliskuussa 2023 hyväksytyn 2,4 miljardin dollarin pelastusjärjestelyn ensimmäisen tarkastelun.

Samankaltaiset artikkelit