Jopa suuret yritykset ja monikansalliset yritykset hakevat nyt joustavia tiloja: Ashish Agarwal, Enzyme Office Spaces

Even big enterprises & MNCs are going for flex spaces now: Ashish Agarwal, Enzyme Office Spaces

Flex on nyt nousemassa näkyväksi omaisuusluokiksi CRE (liikekiinteistöt) -segmentissä. Nykyään jopa suuret yritykset ja monikansalliset yritykset hakevat joustavia tiloja, ja joillekin globaaleille yrityksille flex-segmentti on alusta laajentaa jalanjälkeään uusille markkinoille. Tämä käy ilmi segmentin kasvutarinasta viimeisen 2-3 vuoden ajalta, sanoo , johtava co-working-tilaketju Bangaloressa.

Sanjeev Sinhan eksklusiivisessa haastattelussa Agarwal puhuu viimeaikaisesta hallittujen ja joustavien toimistotilojen kysynnän kasvusta Intiassa ja jakaa liiketoimintanäkymiensä. Otteita:

Joustotilojen kasvava kysyntä johtuu pääasiassa asukkaiden muuttuvista mieltymyksistä pandemian jälkeen. Toimisto-segmentti lähti elpymään ja alkoi elpyä ketterästi. Vuokra- ja leasinghinnat nousivat jyrkästi ja joustavien toimistojen kysyntä oli kaikkien aikojen korkeimmillaan. Monet yritykset suosivat hallittuja malleja joustavuuden ja alhaisempien kustannusten vuoksi. Lisäksi joustavat tilajärjestelyt vaikuttivat käyttökelpoisilta asukkaiden lähes keskipitkän aikavälin tilantarpeisiin. Näiden lisäksi on muita tekijöitä, kuten räätälöinti, tekninen mahdollistaminen ja sijaintiedut, jotka vaikuttivat kysyntään.

Uskon, että se kiihtyy, ja lähivuosina tämä integraatio saa lisää vetovoimaa. Aiemmin flex-segmentti oli vain käsite paikkojen ja jaettujen tilojen lainaamisesta pienille yrityksille, pääasiassa aloitteleville yrityksille, joilla ei ollut varaa täysimittaiseen toimistoon. Mutta nyt flex on nousemassa näkyväksi omaisuusluokiksi CRE-segmentissä. Nykyään jopa suuret yritykset ja monikansalliset yritykset hakevat joustavia tiloja, ja joillekin globaaleille yrityksille flex-segmentti on alusta laajentaa jalanjälkeään uusille markkinoille. Tämä käy ilmi segmentin kasvutarinasta viimeisten 2-3 vuoden ajalta. Flex-toimijoiden vuokraamien tilojen osuus GLV:stä kasvoi 9 %:sta 20:sta 14 %:iin vuonna 23.

On joitakin keskeisiä erottelutekijöitä, jotka auttavat meitä pysymään kehityksen kärjessä. Ensinnäkin meillä on sijaintietu, joka kasvattaa suurta kysyntää merkittäviltä miehittäjiltä. Meillä on Whitefieldissä huippuluokan joustavia toimistotiloja, joissa on yksi eloisimmista IT-ekosysteemistä, bisnesalueita ja tasokkaita asuinkokonaisuuksia. Tämän seurauksena co-working-tilamme ovat suosituimpia ja halutuimpia uuden aikakauden yritysten keskuudessa, jotka haluavat tehdä asioita toisin. Lisäksi tarjoamme joustavan jäsenyyssuunnitelman, joka kattaa monenlaiset vaatimukset, alkaen kuumasta työpöydästä vuodeksi vuokrasopimukseen. Tämä on houkutteleva tarjous monille yrityksille, jotka haluavat laajentua, mutta tarvitsevat myös joustavuutta.

Nykyään yritykset ovat valmiita kokeilemaan ja kokeilemaan uusia asioita. Koska työtyylimme ja mieltymyksemme ovat kokeneet paradigman muutoksen, työskentely ei rajoitu yksitoikkoiseen koppijärjestelmään. Koska sekä työntekijät että yritykset etsivät joustavuutta, henkilökohtaisia ​​kokemuksia sekä yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, flex-segmentti tarjoaa heille oikean ratkaisun.

Etuna on, että asukkaat ovat nyt innokkaita vuokraamaan joustavia tiloja, koska nämä tilat tarjoavat samanlaisia ​​​​mukavuuksia kuin A-luokan tilat. Aiemmin tarve oli täysin erilainen, mutta nykyään vaatimukset ovat muuttuneet. Isommat yritykset ja tunnetut brändit hakeutuvat joustaviin tiloihin, sillä näissä tiloissa on hyvä sijainti, huippuluokan mukavuudet ja paljon räätälöintivaihtoehtoja. Mitä tulee haasteeseen, mielestäni suurin kipukohta on laadukkaan omaisuuden ja maan hintojen nousu. Lisäksi tarjontaa on rajoitetusti. Tästä johtuen kiinteistönomistajilla on joskus vaikeuksia laajentua haluttuun tahtiin. Myös kiinteistönomistajien on joskus tehtävä kompromisseja sijainnin suhteen, sillä laadukkaan tilan hankinta erinomaisella paikalla on tullut haasteeksi.

Sanoisin, että molemmat kulkevat käsi kädessä ja kaikille on kaikkea. Vaikka flex-segmentti kasvaa lähivuosina ennennäkemättömällä tavalla kestävän talouden, osaajien saatavuuden, vankan työmarkkinoiden ja positiivisen sijoitustunnelman ansiosta, yritykset suosivat edelleen perinteisiä leasingmalleja.

Segmentin tulevaisuus näyttää todella lupaavalta. Nykyään lento laatuun on yleinen teema miehittäjien keskuudessa ja flex pystyy tekemään tämän täyden oikeuden. Lisäksi yhä useammat asukkaat etsivät tiloja, jotka ovat ESG-yhteensopivia ja noudattavat kestäviä malleja. Raportin mukaan monet nykyiset vanhat toimistoomaisuudet ja inventaario vanhenevat, koska ne rakennettiin aikana, jolloin kestävyydestä ei ollut käsitystä. Tämä luo uusia mahdollisuuksia flex-segmentille, koska nämä modernit työtilat ovat valmiita tulevaisuuteen ja ovat synkronoituja maailmanlaajuisten standardien kanssa. Nämä tekijät tekevät flex-segmentistä halutun valinnan maailmanlaajuisille miehittäjille, jotka haluavat laajentaa perustaansa Intiassa.

Tänä vuonna ja vuoteen 2024 mennessä haluamme valloittaa Bangaloren markkinat pohjoisesta etelään ja idästä länteen. Suunnittelemme laajentumista kahteen kaupunkiin vuoteen 2025 mennessä, ja todennäköisesti ne ovat Hyderabad ja Noida.

Samankaltaiset artikkelit