UPI tavoittelee 2 miljardia tapahtumaa päivässä vuoteen 2030 mennessä

UPI, UPI transactions

United Payment Interface eli UPI-maksuekosysteemi tavoittelee 2 miljardia tapahtumaa päivässä vuoteen 2030 mennessä, ja luottoa saavien asiakkaiden määrä kymmenkertaistuu ja rajat ylittävät prosessit ovat käytössä puolessa maailman 30 suurimmasta maasta, Dilip Asbe, toimitusjohtaja, National Payments Corporation of India (NPCI) sanoi tiistaina. Hän näkee myös varojen tokenisoinnin syntymisen.

”Mielestäni käyttäjien luottopuolella on 10-kertainen kasvu, eikä se ole kovin kunnianhimoista”, Asbe sanoi keskustelussa Global Fintech Festivalin Peak XV -kumppanin Rajan Anandanin kanssa.

Hän lisäsi, että muutama lainanantaja, mukaan lukien HDFC Bank ja ICICI Bank, olivat jo käynnistäneet täysin digitaalisen matkan asiakkaalle, ja muiden odotetaan tekevän niin pian. ”Luottojen pussituksen ja täysin digitaalisen matkan myötä volyymit voisivat olla huomattavasti suurempia.

Kustannukset laskisivat jyrkästi sekä asiakkaan hankinnan että transaktiokustannusten osalta. Tällä hetkellä vakuutusmaksut ovat korkeat, varsinkin kun käytetään luottokortteja, mikä vaikeuttaa volyymien kasvattamista. ”Vakuusvakuutuskustannukset ovat minimaaliset”, hän sanoi.

NPCI odottaa, että asiakkaat saisivat reaaliaikaista luottoa esimerkiksi esittelytilasta tiettyä ostosta varten, eivätkä he tarvitse etukäteen sanktioita.

Myös käyttäjien mahdollisuudet asioida UPI:n kautta lisääntyisivät teknologian mahdollistaessa ominaisuuspuhelimissa. Lisäksi löytyisi lisää käyttötapauksia. Koska tällaiset 100 miljardin tapahtuman määrät kuukaudessa nykyisestä 10 miljardin tapahtuman kuukausitasosta voivat pian tulla todellisuutta.

Rajat ylittävien UPI-transaktioiden osalta Asbe sanoi Singaporen, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, Nepalin ja Bhutanin jälkeen NPCI:n rakennusvaiheessa käynnistääkseen liiketoimia muiden maiden kanssa. Singaporen tapauksessa hän sanoi, että rajaa yritetään nostaa 1000 dollarista 10 000 dollariin.

Samankaltaiset artikkelit