BoB World App fiasko: Bank MD sanoo potkut CDO; Handa väittää eronneensa – Banking & Finance News

bank of baroda, bob, bank of baroda app, bank of baroda world app, finance and banking, bank of baroda, bob, bank results, PAT, retail loans, loans

Vaikka Bank of Baroda MD ja toimitusjohtaja Debadatta Chand sanoi lauantaina, että pankki on ryhtynyt toimiin useita työntekijöitään, mukaan lukien entinen Chief Digital Officer (CDO) Akhil Handa, vastaan ​​irtisanomalla heidän työsuhteensa BoB World -sovellusfiaskon jälkeen, Handa väittää eronneensa. , ja pankki vain ”poikkeaa toiminnastaan” sanomalla, että se on irtisanonut työntekijöitä.

”Olemme ryhtyneet toimiin suurta joukkoa kentällä olevia ihmisiä vastaan. Digijohtajan kannalta kyseessä on pankin aiheuttama palvelun lopettaminen. Se on lopettaminen. Tällä hetkellä olemme lisänneet jonkun muun CDO:ksi”, Chand sanoi tuloslaskelman jälkeisessä puhelussa lauantaina.

Handa kertoi kuitenkin FE:lle puhelimessa eronneensa tehtävästään elokuussa. FE on nähnyt kopion hänen erokirjeestään, joka lähetettiin pankin henkilöstöosastolle 10. elokuuta.

– Irtautumiseni oli henkilökohtainen päätös, jonka kerroin ylimmälle johdolle elokuussa, ja siitä lähtien olen palvellut irtisanomisaikaani, hän sanoi.

”Lopettamisen kertomus näyttää poikkeamasta toimialan häiriöistä. Mobiilipankkien käyttöönottoprosessia ohjataan operatiivisen yksikön metodologialla, joka edellyttää matkapuhelinnumeroiden kylvöä. Matkapuhelinnumeroiden kylvö on puhdas toimialatason prosessi”, hän sanoi.

FE oli raportoinut viime kuussa, että BoB oli erottanut useita korkeita virkamiehiä, mukaan lukien yhtiökokoukset ja GM:t, yrityskirjeenvaihtajat ja konsultit, jotka palkattiin saamaan uusia asiakkaita mobiilisovellukseen. Vaikka työntekijöiden määrää ei voitu vahvistaa, jäädytys tehtiin sen jälkeen, kun sisäinen tarkastus havaitsi, että uusien asiakkaiden ottaminen sovellukseen on epäonnistunut.

Tutkimuksessa havaittiin, että jotkut työntekijät yhdistivät vilpillisesti matkapuhelinnumeroita asiakkaiden tileihin ilman heidän suostumustaan ​​kasvattaa sovelluksen aktiivista käyttäjäkuntaa kuukausittaisten tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Intian keskuspankki oli sittemmin kieltänyt BoB:a ottamasta uusia asiakkaita lippulaiva BoB World -mobiilisovellukseensa 10. lokakuuta.

Vaikka BoB pyrkii noudattamaan RBI:n normeja asiakkaiden käyttöönotossa mobiilisovelluksessa, Chand sanoi lauantaina, ettei hän usko, että toimista aiheutuisi suuria tappioita. Hän sanoi, että pankki voi edelleen luoda uutta liiketoimintaa verkkosivuillaan, muista digitaalisista kanavista ja konttoreista.

BoB Worldillä on vahva aktiivinen käyttäjäkunta, lähes 30 miljoonaa ja 53 miljoonaa latausta maaliskuun lopussa. Noin 98 % BoB:n säästötilistä ja 91 % käyttötilien hankinnoista tehdään tällä hetkellä digitaalisten kanavien kautta. Vielä tärkeämpää on, että 43 % kiinteästä talletuksesta (FD) ja toistuvista talletuksista (RD) avataan myös BoB Worldin kautta.

Samankaltaiset artikkelit