BharatPe voi nimittää toimitusjohtajan seuraavan kahden kuukauden sisällä: Rajnish Kumar – Pankki- ja rahoitusuutiset

bharatpe, bharatpe ceo, bharatpe ceo, ashneer grover, fintech, industry

BharatPe nimittää todennäköisesti pysyvän toimitusjohtajan seuraavien kahden kuukauden aikana, sanoo hallituksen ulkopuolinen puheenjohtaja Rajnish Kumar. Entinen State Bank of Indian puheenjohtaja kertoo Ajay Ramanathanille, että Byjusin johto tekee vakavasti töitä varmistaakseen, että yritys pysyy pystyssä. Otteita:

K. Mitä pankkiiri, jolla on pitkä ura State Bank of Indiassa, voi tarjota näille startupeille?

V. SBI-kokemus on erittäin arvostettu kokemus ohjauksen, yrityshallinnon ja ohjauksen antamisessa. Todennäköisesti ihmiset haluavat hyödyntää tätä kokemusta ja siellä olen ollut mukana monissa näistä uuden aikakauden yrityksistä eri tehtävissä. Tietenkin olen BharatPen hallituksen ulkopuolinen puheenjohtaja. Byjusissa se on enemmän neuvoa-antava rooli. Aiemmin olin neuvonantajana Oyon kanssa. Olen neuvonantajana Indifi Technologiesissa.

K. Näetkö itsesi kriisinhoitajana vai ongelmanratkaisijana, kun olet tekemisissä näiden yritysten kanssa?

V. En näe itseäni kriisinhoitajana. Luultavasti nämä yritykset näkevät minut kriisinhoitajana. Se on tunniste, joka nyt kiinnittyy minuun. Kun aloitin BharatPessa, sen tarkoituksena ei ollut hallita kriisiä. Se oli vain normaali prosessi, jossa ajattelin, että kokemukseni tuo lisäarvoa BharatPelle, joka oli tuleva fintech ja toimi melko hyvin arvostusten suhteen. Mutta myöhemmin tietyt ongelmat tulivat ilmi. En halunnut olla tekemisissä kriisinhallinnan kanssa, mutta sattui niin, että osa yrityksistä koki sen vaikeaksi ja heidän mielestään kokemuksestani voisi olla hyötyä.

K. Onko BharatPen johdon vaihtuvuus jäähtynyt?

V. Kyllä, melkein kaikki tiimissä ovat uusia. Olemme onnistuneet hankkimaan hyviä kykyjä. Joukkue toimii hyvin. Tulos ennen korkoja, veroja ja poistoja (EBITDA) on ollut positiivinen lokakuusta lähtien. Toivottavasti se jatkuu. Ei ole vaatimustenmukaisuus- tai hallintoongelmia, koska järjestelmät, prosessit ja käytännöt on otettu käyttöön. Nyt on kyse siitä, kuinka paljon voimme kasvaa ottaen huomioon yleinen sääntely-ympäristö.

Olemme edelleen kasvu- ja investointivaiheessa. Painopiste kannattavuudessa on vahvasti paikallaan. Panostamme edelleen liiketoiminnan kehittämiseen ja verkostomme laajentamiseen. Siellä on kuluja. Mutta muuten asiat ovat menossa oikeaan suuntaan.

K. Oletko etsimässä pysyvää toimitusjohtajaa BharatPelle?

V. Kyllä, uskon, että saamme päätöksen kahden seuraavan kuukauden aikana. Ehdokkaan valinnan suorittavat erikseen sijoittajat, jotka ovat suuria osakkeenomistajia. Luulen, että ennemmin tai myöhemmin niin myös tapahtuu. Tarkastelemme kaikkia vaihtoehtoja, sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Mutta mitä tulee yhtiöön, toimimme hyvin myös väliaikaisen toimitusjohtajan kanssa. Ei ole ongelmaa. En tarkoita, että emme tarvitse pysyvää toimitusjohtajaa. Organisaatiolla on nyt CXO-tasolla tarpeeksi voimaa, jotta se toimii hyvin.

K. Miten arvioit Byjusin vallitsevan tilanteen, ja mihin brändi lähtee tästä eteenpäin?

V. He tekevät kaikkensa pitääkseen sen kellumassa. Byju Raveendran ja Divya Gokulnath ovat molemmat erittäin lahjakkaita ihmisiä. Ilmeisesti näemme, että jotkut päätökset, jotka he ovat saattaneet tehdä, ovat jälkikäteen, eivät oikeita. He ponnistelevat vakavasti keskittyäkseen siihen, mitä he osaavat parhaiten. Toivotaan, että he selviävät tästä kriisistä.

Niiden sisällöllä tai laadulla ei ole ongelmaa. Se on hyödyllistä. Tiettyjen yrityspäätösten tai hallintotavan osalta on haasteita. Heidän on huolehdittava siitä ja keskityttävä siihen, mitä he osaavat parhaiten.

K. Mitä BharatPe- ja Byjus-jaksoista opitaan?

V. Oppitunti on hyvin selvä. Kukaan ei vastusta innovaatioita, mutta rajat ovat olemassa. Kaikkien on toimittava näiden rajojen sisällä. Ei ole varaa noudattamatta jättämiselle. Tämä viesti tulee selkeästi valvojilta. Pelaa sääntöjen mukaan. Sinulla on oltava kestävä liiketoimintamalli. Aiemmin kyse oli kasvusta, mutta ei enää. Nyt on kyse kasvusta, kannattavuudesta, hallinnosta ja vaatimustenmukaisuudesta.

K. Viime viikkoina on toteutettu joitakin huomionarvoisia sääntelytoimia ei-pankkien yhteisöissä. Pitäisikö meidän olla huolissamme joidenkin näiden yksiköiden liiketoimintakäytännöistä?

V. Emme voi yleistää. Miksi ei-pankit? Missä tahansa tilassa on ihmisiä, jotka eivät noudata tai noudata sääntöjä. Kyse ei ole siitä, että kaikki eivät täytä vaatimuksia. Niitä voi olla. Viesti näille yksiköille on – ole hyvä ja ryhdy.

Samankaltaiset artikkelit