Noin 20 prosenttia 51 miljoonan Jan Dhanin tileistä ei toimi: MoS Finance – Banking & Finance News

Jan Dhan accounts, PMJDY, Bhagwat K Karad, Reserve Bank of India, top news, latest news, business news,

Noin 20 prosenttia Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) -tileistä maassa on toimimattomia, hallitus sanoi tiistaina. Kuten 6. joulukuuta, kaikista 10,34 miljoonan toimimattomista PMJDY-tileistä 4,93 miljoonaa kuuluu naisille, valtioministeri Finance Bhagwat K Karad sanoi kirjallisessa vastauksessa Rajya Sabhalle.

Pankeilta saatujen tietojen mukaan noin 51,11 miljoonan PMJDY-tileistä noin 20 prosenttia tileistä oli poissa käytöstä 6. joulukuuta, hän sanoi. Toimimattomien PMJDY-tilien prosenttiosuus on sama kuin pankkisektorin toimimattomien tilien prosenttiosuus, hän sanoi.

Toimimattomien PMJDY-tilien talletettu saldo on noin 12 779 miljoonaa rupiaa, mikä on noin 6,12 prosenttia PMJDY-tilien kokonaistalletussaldosta, hän sanoi.

Hän sanoi, että tämä saldo ansaitsee edelleen korkoa samalla tasolla kuin operatiivisten tilien korko, ja tallettajat voivat vaatia ja nostaa sen milloin tahansa sen jälkeen, kun tili on jälleen käytössä, hän sanoi.

Pankit pyrkivät yhdessä vähentämään toimimattomien tilien prosenttiosuutta, ja hallitus seuraa säännöllisesti edistymistä, hän sanoi ja lisäsi, että pankit järjestävät myös paikallistasolla leirejä lisätäkseen tietoisuutta hyvistä pankkitapoista, mukaan lukien pankkien säilyttämisen edut. tili aktiivinen/toimiva.

Erilaisten aloitteiden seurauksena toimimattomien tilien prosenttiosuus on laskenut maaliskuun 2017 40 prosentista 20 prosenttiin marraskuussa 2023. Intian keskuspankin (RBI) ohjeiden mukaan sekä säästö- että käyttötilin tulisi olla Käsitellään toimimattomana/lepäävänä, jos tilillä ei ole kahden vuoden aikana asiakaskohtaisia ​​tapahtumia.

Syitä tilin toimintakyvyttömyyteen voi olla monia, eikä sillä ole suoraa yhteyttä tilinhaltijan jäljittämättömyyteen. Asiakkaat voivat milloin tahansa pyytää toimimattoman tilin aktivointia ilman veloitusta. Pankit saavat nämä tilit toimintavalmiiksi suoritettuaan tarvittavat Know Your Customer (KYC) -muodollisuudet.

Vastatessaan toiseen kysymykseen Karad sanoi, että UCO Bankissa on siirretty 820 miljoonan rupiaa eri tiliomistajille välittömän maksupalvelun (IMPS) puitteissa. Intian keskuspankki on ilmoittanut, että 7. joulukuuta asti UCO Bank on saanut takaisin Rs. 705,31 miljoonaa 28 891 tililtä.

Samankaltaiset artikkelit