Golden Opportunities This Diwali: kulta-ETF:stä SGB:hen, monipuolisia tapoja sijoittaa kultaan

Golden Opportunities This Diwali: Diversified ways to invest in gold

Festivaalin aika on paras tilaisuus kerätä omaisuutta ja kulta on suosituin valinta intialaisille kotitalouksille, jotka haluavat ostaa tätä metallia paitsi sijoituksena myös siksi, että sitä pidetään suotuisana.

Kulta on pitkään ollut suosittu sijoitusvaihtoehto, ja se on erityisen suosittu Diwalin aikana. Usein kullasta tulee mieleen fyysinen kulta. Mutta se ei ole sitä. Saatavilla on useita erilaisia ​​kultasijoituksia, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Fyysisen kullan hinnat ja saatavuus voivat vaihdella vallitsevien markkinahintojen, kullan puhtauden, valmistuskulujen ja muiden tekijöiden mukaan. On tärkeää ostaa kultaa luotettavista lähteistä sen puhtauden ja aitouden varmistamiseksi.

Tässä on joitain suosituimmista kultasijoitusvaihtoehdoista.

Perinteiset ja modernit kullasta tehdyt korut ovat suosittuja ostoksia Diwalin aikana. Festivaalin aikana se on merkittävä perinne, jossa perheet ostavat usein koruja lahjaksi tai omaan käyttöön. Tämä on perinteisin kultasijoitusmuoto, ja se sisältää kultakolikoiden, tankojen tai korujen ostamisen. Fyysisen kullan etuna on se, että se on konkreettista, mikä antaa sijoittajille mielenrauhan ja mahdollisuuden käyttää kultaa henkilökohtaisiin tarkoituksiin. Fyysinen kulta voi kuitenkin olla kallista varastoida ja vakuuttaa, eikä se välttämättä ole yhtä likvidiä kuin muut kultasijoitukset.

Gold ETF:t ovat eräänlainen sijoitusrahasto, joka sijoittaa kultaan. Tämä tarkoittaa, että sijoittajat voivat altistua kullan hinnalle ilman, että heidän tarvitsee fyysisesti ostaa ja varastoida metallia. Kulta-ETF:t ovat likvidempiä kuin fyysinen kulta, ja niillä voidaan käydä kauppaa pörssissä. Kullan ETF-rahastoihin sisältyy kuitenkin kulusuhde ja muut maksut, jotka sinun on oltava tietoisia ennen sijoittamista.

SGB:t ovat valtion liikkeeseen laskemia joukkovelkakirjoja. Tämä tekee niistä turvallisen ja varman sijoitusvaihtoehdon. SGB:t tarjoavat myös vuosikoron, mikä voi lisätä tuottoa. SGB:llä on kuitenkin lukitusjakso, joka voi rajoittaa likviditeettiä, mutta tarjoaa usein kunnollisen vakaan ja kiinteän tuoton.

Kultarahastot sijoittavat kultaan liittyvien omaisuuserien salkkuun. Tämä voi tarjota enemmän hajautusta kuin sijoittaminen fyysiseen kultaan. Kultarahastoilla voi kuitenkin olla myös maksuja. Kultarahastoihin sijoittaminen antaa yksilöille mahdollisuuden hyötyä kullan arvon mahdollisesta noususta ilman, että heidän tarvitsee suoraan ostaa ja varastoida fyysistä kultaa. Näiden sijoitusrahastojen tuotto korreloi suoraan niiden kultaan liittyvien omaisuuserien kehitykseen, joihin ne sijoittavat.

Sinulle paras kultasijoitustyyppi riippuu yksilöllisistä olosuhteistasi ja sijoitustavoitteistasi. Jos etsit turvallista sijoitusta, jolla on potentiaalia pitkän aikavälin kasvuun, fyysinen kulta, SGB-rahastot tai kultarahastot voivat olla hyvä vaihtoehto sinulle. Jos etsit likvidimpää sijoitusta, jolla on mahdollisuus pääoman arvonnousuun, kulta-ETF tai digitaalinen kulta voivat olla parempi valinta.

Jos aiot sijoittaa kultaan ennen Diwalia ja Dhanterasia, digitaalinen kulta näyttää järkevimmältä. Voit valita valtion kultaobligaatioista (SGB), kulta-ETF:istä ja sijoitusrahastoista markkinasidonnaista tuottoa varten. Arvostuksen lisäksi SGB:t tarjoavat sijoittajille vuotuista korkoa. Sijoittajat voivat ansaita kiinteää korkoa 2,50 prosenttia vuodessa, puolivuosittain nimellisarvosta. Voit myös ottaa lainaa käyttämällä näitä joukkovelkakirjoja vakuutena.

Toivottavasti nämä vaihtoehdot voivat auttaa sinua tekemään paremman päätöksen ennen kuin aiot ostaa kultaa tänä juhlakautena.

Samankaltaiset artikkelit