Kysymyksesi: Tulovero | Ei lomaketta 16? Hae lainkäyttövaltaan kuuluvalle veroviranomaiselle palkkalaskelmilla

tax

Kirjailija: Chirag Nangia

l Työskentelin yrityksessä, joka lopetti toimintansa vuosi sitten. Vaikka se vähensi lähdeveron, se ei antanut minulle lomaketta 16. Vähennetty vero ei vieläkään näy AIS-portaalissa. Mitä minun pitäisi tehdä nyt ja miten ilmoitan ITR:ni?
– Manoj Kumar
TDS-hakemus voidaan hakea vain, jos se näkyy lomakkeessa 26AS tai AIS tai jos työnantaja on antanut lomakkeen 16. Keskitetty käsittelykeskus ei hyväksy tällaisissa tapauksissa TDS-hakemusta ITR:ssä. Jos työnantajasi ei ole tallettanut TDS:ää, ota yhteyttä lainkäyttövaltaan kuuluvaan veroviranomaiseen ja toimita asiaankuuluvat asiakirjatodisteet, esim. palkkalaskelmat / tiliote ratkaisua varten.

l Perheeni ja veljeni perhe asuvat yhdessä. Olemme tehneet henkilökohtaisia ​​veroilmoituksia. Onko mahdollista muodostaa jakamaton hinduperhe ja mitä veroetuja saan ottamalla käyttöön HUF?

– SK Gopal
Hindulaisen jakamattoman perheen (HUF) voivat muodostaa saman perheen jäsenet, jotka ovat polveutuneet yhteisestä esi-isästä ja joihin kuuluvat heidän vaimonsa ja naimattomat tyttärensä. Sen mukaisesti veljekset voivat muodostaa HUF:ita. Itse asiassa HUF:ta käsitellään jäsenistään erillisenä henkilönä, ja sen tulot ovat oikeutettuja perusvapautukseen. Lisäksi se on oikeutettu saamaan kaikki edut/edut jäsenistään erikseen.

l Tein ilmoitukseni tämän vuoden kesäkuussa. En kuitenkaan ole vieläkään saanut 10 000 rupiaa takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä nyt?
– Arun Sharma
Palautukset myöntävät veroviranomaiset, kun ilmoitus on käsitelty. Tarkista e-arkistointiportaalista mahdolliset ilmenevät ongelmat ja varmista myös, että hyvitettäväksi asetettu pankkitili on ennalta vahvistettu.

l Mikä on verovaikutus, jos sijoitan 5 00 000 kertakorvauksena kultapörssissä noteerattuihin rahastoihin ja nostan voitot kolmen vuoden kuluttua?
– Ashok Srivastava
Viimeisimpien muutosten mukaan rahastosijoituksista 31.3.2023 jälkeen tehdyistä sijoituksista alle 35 %:lla osakesijoituksesta verotetaan vain sovellettavia laattaverokantoja. Näin ollen kultapörssissä noteerattuihin rahastoihin tehdyistä sijoituksista saatava voitto verotetaan vain slab-verokannan mukaan riippumatta sijoituksen hallintaajasta.

Käsikirjoittaja on ohjaaja, Nangia Andersen India. Lähetä kysymyksesi osoitteeseen fepersonalfinance@expressindia.com

Samankaltaiset artikkelit