Varainhankinta QIP:n kautta saavuttaa 78 000 miljoonaa rupiaa vuonna 24 vahvan markkinatilanteen vuoksi – Market News

qip, jm financial, market news, stock market, psu, IDFC First Bank, banks, finance news

Parantuneiden markkinatunnelmien ja vahvan taustakysynnän vauhdittamana varainkeruu laskemalla liikkeeseen osakkeita/osuuksia institutionaalisille sijoittajille nousi 78 000 miljoonaan rupiaan vuosina 2023–2024, mikä on yli seitsenkertainen nousu edelliseen vuoteen verrattuna.

Vuosien 2024–2025 julkisen talouden odotetaan olevan erittäin vahva, koska yritykset jatkavat pääoman keräämistä vaalien jälkeisiin tuloksiin.
”Ennennäkemättömällä talouskehityksen aikakaudella, jota tukevat liiketoimintaa edistävät uudistukset ja makrotalouden vakaus, Intiasta tulee vuoteen 2027 mennessä maailman kolmanneksi suurin talous, ja se tulee edelleen näkemään voimakkaita virtoja.

”Tässä tilanteessa odotamme 25. tilikaudelta erittäin vahvan vuoden myös ensisijaisen pääoman näkökulmasta, koska yritykset jatkavat pääoman hankintaa vaalien jälkeen”, Neha Agarwal, JM Financial Ltd:n osakepääomamarkkinajohtaja. kertoi PTI:lle.

Rahoitusyhtiöt keräävät varoja pätevän institutionaalisen sijoittamisen (QIP) kautta täyttääkseen lisäpääomavaatimuspuskurinsa tukeakseen kasvusuunnitelmiaan ja tehostaakseen liiketoimintaansa.

QIP on yksi nopeimmin kerättävistä tuotteista institutionaalisten sijoittajien varoja. Se on suunniteltu listatuille yrityksille ja sijoitusrahastoille, joiden avulla ne voivat saada nopeasti varoja institutionaalisilta sijoittajilta ilman, että niiden tarvitsee toimittaa ennakkoilmoitusta markkinoiden sääntelyviranomaisille.

Prime Databasen keräämien tietojen mukaan QIP-reitin kautta kerätty varainkeruu saavutti 78 089 miljoonaa rupiaa vuosina 2023-2024, mikä oli paljon enemmän kuin edellisenä tilivuonna kerätty 10 235 miljoonaa rupiaa. Tämä sisälsi rahastojen mobilisoinnin REIT-yhtiöiden ja infrastruktuuri-investointirahastojen (InVIT) toimesta QIP-tilan kautta.

Sitä ennen QIP-reitin kautta mobilisoitiin 28 532 miljoonaa rupiaa vuosina 2021–2022 ja kaikkien aikojen ennätys 81 731 miljardia vuosina 2020–2021.

55 yritystä keräsi 24. tilikaudella kerätyistä 78 089 miljardista rupiasta yhteensä 68 933 miljardia rupiaa, ja loput 9 156 miljardia ruplaa kerättiin yhden REITin ja kahden InvIT:n toimesta.

Brookfield India Real Estate Trust keräsi QIP:n kautta 2 305 miljoonaa rupiaa, National Highways Infra Trust keräsi 6 181 miljardia ja Grid Trust 669 miljoonaa rupiaa.

Markkinaasiantuntijat pitivät ensisijaisena syynä QIP-varainhankinnan lisääntymiseen markkinoiden ja sijoittajien tuntemuksista, joilla on tärkeä rooli heidän menestyksessään.

”Parantuneiden markkinatunnelmien ja vahvan taustakysynnän ansiosta yritykset pyrkivät hankkimaan pääomaa hyödyntääkseen kasvumahdollisuuksia”, JM Financialin Agarwal sanoi.

Akshay Tiwari – Religare Brokingin perusanalyytikko – sanoi, että Intian osakemarkkinat jatkoivat nousuaan, jolloin vertailuindeksit Nifty 50 nousivat 32 prosenttia 24:n tilikauden aikana. Pääomamarkkinoiden kasvua tukivat kotimaiset rahastovirrat, mikä johti optimismiin.

Indeksien jyrkkä kasvu merkitsi sitä, että monet yritykset saivat arvostuksensa uudelleen. Tämä tarjosi yrityksille mahdollisuuden kerätä rahaa korkeammalla arvolla ja hyödyntää varoja tulevan kasvun vauhdittamiseen, hän lisäsi.

Pankki- ja finanssipalveluyritykset hallitsivat QIP-yrityksiä, sillä niiden osuus kokonaismäärästä oli 58 prosenttia (40 020 miljoonaa rupiaa).

Kun sijoittajien kiinnostus palautui PSU-sektorille 24. tilikaudella, monet julkisen sektorin pankit keräsivät varoja QIP:n kautta. Tällaisten valtion omistamien pankkien osuus kokonaismäärästä oli 27 prosenttia.

Toinen keskeinen teema vuosina 2023-24 oli REIT- ja InvIT-rahastojen keräämä pääoma, jonka osuus varainhankinnasta oli 13 prosenttia.

Suurin varainkeruu tällä reitillä oli Bajaj Financelta, joka keräsi 8 800 miljoonaa rupiaa, mikä on 13 prosenttia QIP:n kokonaismäärästä. Muita huomionarvoisia varainhankinnan osallistujia olivat Cholamandalam Investment & Finance, Federal Bank, IDFC First Bank, Aditya Birla Capital ja Bank of Maharashtra.

Pörssiyhtiöt, jotka tarvitsevat varoja joko täyttääkseen investointitarpeensa tai noudattaakseen Sebin 25 prosentin vähimmäisomistusnormeja, päättävät yleensä hankkia varoja QIP-reitin kautta.

Lisäksi QIP-reitti vie vähemmän aikaa oikeuksien liikkeeseenlaskuihin tai seuraaviin julkisiin tarjouksiin (FPO) verrattuna, ja sillä on vähemmän noudattamisnormeja.

Samankaltaiset artikkelit