KAAVIO – Kryptomarkkinat osoittavat elpymisen merkkejä FTX:n tuhoisan romahduksen jälkeen – Digital Transformation News

It’s believed that Bitcoin lost more than 65% of its value last year

Kryptovaluuttamarkkinat alkavat toipua vuosi sen jälkeen, kun kryptovaluuttapörssin FTX ja muiden suurten toimijoiden romahdus vuonna 2022 murskasi hinnat, tahrasi alan ja johti sääntelyyn.

New Yorkin tuomaristo totesi torstaina FTX:n entisen toimitusjohtajan Sam Bankman-Friedin (SBF) syylliseksi FTX:n asiakkaiden huijaamiseen ennen sen äkillistä romahdusta marraskuussa 2022. Hän oli myöntänyt syyllisyytensä ja sanoi, että vaikka hän johti yritystä huonosti, hän ei syyllistynyt petokseen. FTX oli yksi teollisuuden romahduksista, jotka saivat bitcoinin romahtamaan alimmalle hinnalleen sitten vuoden 2020. Vaikka sektori on edelleen kaukana vuoden 2021 lopulla vallitsevasta investointikuumesta, bitcoin ja muut suuret rahakkeet ovat nauttineet noususta viime viikkoina, kun keskuspankkien koronnostosyklien odotettu loppuminen vetää käteistä takaisin riskialttiisiin omaisuuseriin.

Kryptoteollisuus on myös keskittynyt uusien spot-bitcoin-pörssillä noteerattujen rahastojen (ETF) mahdollisuuksiin, mikä avaisi markkinat useammalle sijoittajalle. Vaikka yhtäkään ei ole hyväksytty, useat yritykset ovat hakeneet tällaista tuotetta. ”Mielestäni kryptomarkkinat ovat edenneet”, sanoi Ben Laidler, eToron globaalien markkinoiden strategi. ”SBF-kokeilu on (a) vähän sivushow ja (b) luultavasti vain muistutus vuodesta, jonka useimmat krypton ammattilaiset haluavat unohtaa.”

Tässä on kolme kaaviota, jotka osoittavat kuinka kryptomaailma on muuttunut FTX:n romahtamisen jälkeen.

Bitcoin, ylivoimaisesti suurin kryptovaluutta ja pääbarometri kryptomarkkinoiden mielipiteistä, on yli kaksinkertaistunut tänä vuonna, mikä tekee vuodesta 2023 parhaan vuoden sitten vuoden 2020 prosentuaalisesti mitattuna.

Kryptovaluutta oli korkealla vuonna 2021 ja saavutti ennätystason 69 000 dollaria saman vuoden marraskuussa. Mutta kun keskuspankit alkoivat nostaa korkoja vuoden 2022 alussa, riskialttiimpia omaisuuseriä, kuten kryptovaluuttoja, alkoivat tuntua tuskalta, kun sijoittajat etsivät parempaa tuottoa muualta.

Bitcoin menetti yli 65 % arvostaan ​​viime vuonna, johtuen stablecoin terraUSD:n romahtamisesta, mikä johti Singaporen hedge-rahaston Three Arrows Capitalin hakeutumiseen konkurssiin ja aiheutti laajempaa tuhoa kryptomarkkinoilla. Se putosi alle 16 000 dollariin marraskuussa 2021. Analyytikot sanovat, että kasvava innostus siitä, että Yhdysvaltain sääntelijä hyväksyy pian spot-bitcoin-ETF:t, sekä koronnostojen odotettu loppuminen on ruokkinut bitcoinin elpymistä.

Useat suuret rahoitusyritykset, mukaan lukien BlackRock, ovat jättäneet hakemukset Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomaiselle bitcoin-ETF:n käynnistämiseksi, joka, jos se hyväksytään, voisi vetää miljardeja dollareita institutionaalista rahaa kryptovaluuttaan, joidenkin mukaan. Vaikka ei ole takeita siitä, että hakemukset hyväksytään pian, mahdollisuus näyttää riittävältä pitämään kauppiaat nousujohteisena. Tällä viikolla sekä Yhdysvaltain keskuspankki että Englannin keskuspankki pitivät ohjauskorkoja pysähdyksissä, mikä merkitsi mahdollista tasannetta koronnostoille.

Saavuttuaan huippunsa 3 biljoonaan dollariin marraskuussa 2021, salausmarkkinoiden kokonaisarvo romahti vuoteen 2022 mennessä ja saavutti kahden vuoden alimman tason, 796 miljardia dollaria, kun FTX romahti. Se on sittemmin ansainnut jonkin verran maata, leijuen yli 1 biljoonan dollarin suurimman osan tästä vuodesta. Torstaina globaalien kryptomarkkinoiden arvo oli bitcoinin hintojen lokakuun nousun ansiosta korkeammalla, 1,35 biljoonassa dollarissa.

Volatiliteetistaan ​​tunnettu bitcoin sai jonkin verran vakautta FTX:n romahtamisen jälkeen. Suhteellinen rauhallisuus kryptomarkkinoilla ei välttämättä ole siunaus, markkinatoimijat totesivat, että monet sijoittajat houkuttelevat kryptoa, koska sen volatiliteetti tarjoaa mahdollisuuksia tehdä nopeita voittoja. Lokakuun puolivälistä lähtien bitcoinin hintavaihtelut ovat kuitenkin jälleen laajentuneet.

”Koko kesän kaupankäyntivolyymi oli alhainen, volatiliteetti vielä alhaisempi ja markkinat näyttivät juuttuneen umpikujaan”, kryptotietoyhtiö Kaikon analyytikot kirjoittivat ja huomauttivat, että perusteettomat spekulaatiot spot-bitcoin-ETF:n hyväksymisestä olivat kääntäneet tilanteen päinvastaiseksi. ”Vaikka ei vieläkään ole vahvistusta spot-pohjaisesta ETF:stä, markkinat eivät näytä välittävän”, he sanoivat.

Riskipääomasijoittajat (VC) kaatoivat rahaa syntymässä oleviin kryptoyrityksiin vuonna 2021, mutta virrat alkoivat hidastua vuosina 2022 ja 2023. Yhdysvaltain riskipääomasijoitukset vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä olivat vain 704 miljoonaa dollaria, kun 6,12 miljardia dollaria vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä datayhtiö PitchBookin mukaan.

”Tämä hidastuminen ei johtunut ensisijaisesti FTX:n epäonnistumisesta, vaan se oli jo käynnissä (terraUSD) ekosysteemin romahtamisen myötä aiemmin tänä vuonna”, Pitchbookin vanhempi kryptoanalyytikko Robert Le kertoi Reutersille viime kuussa. ”Pääomasijoittajat toimivat nyt varoen”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit