Citin alumnit suunnittelevat Bitcoin-arvopapereita, jotka eivät tarvitse SEC-hyväksyntää – Digital Transformation News

Bitcoin this week broke above ,000 for the first time in two years

Kun spekulaatiot spot-Bitcoin-ETF:ien tulevasta hyväksymisestä tai epäämisestä saavuttavat kuumeen, joukko entisiä Citigroup Inc:n johtajia alkaa tarjota arvopapereita, joiden taustalla on vanhin kryptovaluutta, jotka eivät heidän mukaansa tarvitse Yhdysvaltain sääntelijöiden siunausta.

Uusi tarjous, nimeltään Bitcoin-talletustodistukset, on samanlainen kuin amerikkalaiset talletustodistukset, jotka edustavat ulkomaisia ​​osakkeita. Startup, nimeltään Receipts Depositary Corporation eli RDC, ilmoitti aikovansa antaa ensimmäiset Bitcoin-talletustodistukset päteville maailmanlaajuisille institutionaalisille sijoittajille liiketoimissa, jotka on vapautettu rekisteröinnistä vuoden 1933 arvopaperilain nojalla. BTC DR:inä tunnettu tarjous antaa laitoksille pääsyn Bitcoin-arvopaperit Yhdysvaltain säänneltyjen markkinoiden infrastruktuurin kautta ja selvitetty Depository Trust Co:n kautta, yhtiön tiedotteen mukaan.

”Olemme todella konvertointityökalu omaisuuden omistajille tänään, olivatpa he sitten hedge-rahastoja, perhetoimistoja, yrityksiä tai suuria institutionaalisia sijoittajia, jotka haluavat ottaa Bitcoininsa ja muuntaa sen DTC-kelpoiseksi arvopaperiksi ja nauttia suorasta omistuksesta USA:n hyväksymissä. ”, Ankit Mehta, RDC:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä Citigroupin entinen johtaja, sanoi haastattelussa. Broadridge Corporate Issuer Solutions toimii siirtoagenttina ja Anchorage Digital Bank National Association hoitaa taustalla olevan Bitcoinin säilytyksen. RDC:tä tukevat sijoittajat, kuten Franklin Templeton, BTIG ja Broadhaven Ventures, sen lehdistötiedotteen mukaan.

Bitcoin ylitti tällä viikolla 45 000 dollaria ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen, kun optimismi kasvoi sen todennäköisyyden vuoksi, että Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea hyväksyy pian pörssirahastot, jotka sijoittavat suoraan alkuperäiseen kryptovaluuttaan. RDC:n tarjonta tarjoaa Mehtan mukaan Bitcoinin ETF:itä ”täydentävän” tuotteen. Hän ja hänen perustajansa Bryant Kim ja Ishaan Narain työskentelivät Citin talletustodistustiimissä ennen RDC:n aloittamista.

Verrattuna Bitcoin ETF:iin, jotka lunastetaan käteisellä, Mehta sanoi, että talletustodistukset tarjoavat Bitcoinin suoran omistuksen päteville laitoksille. Bitcoinin ostaminen suoraan ei ole suosituin vaihtoehto joillekin säännellyille laitoksille, hän lisäsi, koska kryptomarkkinat kohtaavat haasteita, kuten turvallisuusriskejä ja sääntelyn epävarmuutta. Jotkut haasteista ovat samanlaisia ​​kuin aiemmin ulkomaisiin yrityksiin sijoittavien amerikkalaisten kohdalla, joita amerikkalaiset talletustodistukset lievensivät. ”Näiden markkinainfrastruktuuriin liittyvien ongelmien ja haasteiden kehittyminen digitaalisten omaisuuserien markkinoilla kesti luonnollisesti jonkin aikaa”, Narain haastattelussa, ”minkä vuoksi tämän tuotteen perustamisen yhteydessä varmistimme, että teemme yhteistyötä oikeiden kumppaneiden kanssa tarjotaksemme niitä. erilliset palvelut, joita nämä laitokset etsivät.”

Selvyyden vuoksi vanhimman kryptovaluutan oletetaan poistavan keskitetyn selvityskeskuksen tarpeen, koska se käyttää hajautettua lohkoketjua tai julkista kirjanpitoa, joka tarkistaa, tallentaa ja suorittaa automaattisesti käyttäjien väliset tapahtumat. Bitcoinin haltijat voivat myös tallentaa tokeneita itse sen sijaan, että luottaisivat riippumattomaan säilyttäjään. RDC:n perustajat uskovat kuitenkin, että Bitcoin-talletustodistukset ovat instituutioiden ”mukavampia”. ”Markkinastandardien tuominen perinteisestä rahoituksesta – kuten talletustodistuksista – digitaalisten omaisuuserien ekosysteemiin on tärkeä teema vuonna 2024”, Diogo Mónica, Anchorage Digitalin perustaja ja puheenjohtaja, sanoi sähköpostissa. ”Suurin osa perinteisistä instituutioista haluaa suoran altistumisen Bitcoinille, mutta jotkut ovat edelleen sivussa sääntelyn epävarmuuden vuoksi. Näille pelaajille Bitcoin-talletustodistusten käyttö avaa molempien maailmojen parhaat puolet.

Citigroup aloitti lyhyesti samanlaisen tuotteen kehittämisen vuonna 2018, kuten Bloomberg raportoi. Pankin edustaja kieltäytyi kommentoimasta hanketta vuonna 2018. Kolme perustajaa kuuluivat Citin digitaalisten omaisuuserien kuitteja kehittävään ryhmään, kun yritys tutki eri omaisuusluokkien talletustodistuksia. Mehta sanoi, että RDC:n tarjonta on ”erillinen” Citissä tutkitusta.

Samankaltaiset artikkelit