Rahtihintojen merkittävä nousu haittaa kauppaa; Intia tarvitsee oman laivayhtiön, sanovat viejät

freight rates, freight rates news, exporters, export, export news, economy, Indian economy

Intian viejät sanovat, että rahtihinnat ovat nousseet jopa 600 prosenttia Punaisenmeren kriisin vuoksi, mikä vahingoittaisi maailmankauppaa, ja ehdottavat samalla, että hallituksen pitäisi perustaa oma, maailmanlaajuisesti tunnettu laivayhtiö.

Rahdin korotuskysymys otettiin esille kauppa- ja teollisuusministeri Piyush Goyalin johtamassa kauppaneuvoston (BoT) kokouksessa tiistaina, Intian vientijärjestöjen liiton (FIEO) pääjohtaja Ajay Sahai sanoi.

Hän sanoi ”Se on vakava asia”, ja ongelma tulee vahingoittamaan maailmanlaajuista tavaroiden kysyntää sen lisäksi, että se kiihdyttää inflaatiota eri maissa.

Tilanne Bab-el-Mandebin salmen, Punaisen meren ja Välimeren Intian valtamereen yhdistävän tärkeän laivareitin, ympärillä on kärjistynyt Jemenissä sijaitsevien Houthi-militanttien viimeaikaisten iskujen vuoksi.

Hyökkäysten vuoksi rahdinaajat vievät lähetyksiä Hyväntoivonniemen läpi Afrikan ympärille, mikä johtaa lähes 14-20 päivän viivästyksiin sekä korkeampiin rahti- ja vakuutuskustannuksiin.

”Joissakin paikoissa rahtihinnat ovat nousseet 600 prosenttia”, Sahai sanoi ja lisäsi ”Pyydämme kansainvälisen maineen intialaisen laivayhtiön kehittämistä”.

Kolkata-Rotterdamin rahti nousi 500 dollarista 4 000 dollariin nyt Punaisenmeren kriisin vuoksi.

FIEO:n mukaan Intian rahalähetykset kuljetuspalveluissa kasvavat viennin kasvaessa.

”Vuonna 2021 lähetimme kuljetuspalvelumaksuina yli 80 miljardia dollaria. Kun maa etenee kohti biljoonan dollarin vientitavoitetta, tämä on 200 miljardia dollaria vuoteen 2030 mennessä. Indian Shipping Linen 25 prosentin osuus voi säästää dollareita 50 miljardia vuodessa”, hän lisäsi.

Intian yksityinen sektori saattaa olla sitoutunut kehittämään tällaisia ​​varustamoita, koska tämä vähentää myös ulkomaisten laivayhtiöiden käsivarsien vääntymistä, hän sanoi.

Noin 80 prosenttia Intian tavarakaupasta Euroopan kanssa kulkee Punaisenmeren kautta, ja myös merkittävä kauppa Yhdysvaltojen kanssa kulkee tätä reittiä. Molempien maantieteellisten alueiden osuus maan kokonaisviennistä on 34 prosenttia.

Punaisenmeren salmi on elintärkeä 30 prosentille maailmanlaajuisesta konttiliikenteestä ja 12 prosentille maailmankaupasta. Noin 95 prosenttia aluksista on vaihtanut reittiä Hyväntoivon niemen ympärille lisäten matkoja 4 000–6 000 merimailia ja 14–20 päivää.

Kauppaministeriö on kutsunut keskiviikkona koolle ministeriöiden välisen kokouksen kriisistä.

Neuvotteluihin osallistuu korkeita virkamiehiä viidestä ministeriöstä – ulkoasiain-, puolustus-, merenkulku- ja valtiovarainministeriöstä (rahoitusosasto) sekä kauppaministeriöstä.

Vienti Eurooppaan, Yhdysvaltojen itärannikolle ja Latinalaiseen Amerikkaan on kriisin vuoksi vaikeuksissa.

Hyökkäysten vuoksi laivayhtiöt ovat vähentäneet liikkumistaan ​​Punaisenmeren läpi ja kulkevat pidemmän reitin Good Hope -niemen kautta, joka ympäröi Afrikan mantereen.

Bab-el-Mandebin salmen, Suezin kanavan ja Punaisenmeren kauppareitti on lyhyempi ja nopeampi kuin Hyväntoivon niemen reitti, joten se on suosituin vaihtoehto useimmille laivayhtiöille.

Reitti alkaa suurimmista Intian satamista, kuten Mumbai, JNPT tai Chennai, suuntaa länteen Arabianmeren läpi, tulee Punaisellemerelle ja navigoi Suezin kanavan kautta Välimerelle.

Sieltä laivat pääsevät useisiin Euroopan satamiin määränpäästä riippuen.

Hyväntoivon niemen reitti on pidempi ja hitaampi, mutta sillä vältetään mahdolliset viivästykset tai häiriöt Suezin kanavalla.

Sitä käytetään tyypillisesti irtolastikuljetuksiin, joissa aika ei ole yhtä kriittistä tai kun Lähi-idän poliittinen epävakaus herättää huolta Suezin kanavan käytöstä.

Reitti alkaa samoista Intian satamista, suuntaa etelään Intian valtameren poikki, kiertää Hyväntoivon niemen Afrikan eteläkärjessä ja purjehtii sitten Afrikan länsirannikkoa pitkin pohjoiseen ennen kuin saapuu Välimerelle ja saapuu Euroopan satamiin.

Samankaltaiset artikkelit