Olen IT-työntekijä ja ansaitsen 93 000 ruplaa kuukaudessa. Miten sijoitusrahastoihin sijoittaminen kannattaa aloittaa?

salaried employee news

Vaikka sijoitusrahastoihin sijoittamisesta on nykyään tullut erittäin helppoa, monet ihmiset etsivät edelleen oikeaa tapaa aloittaa sijoitusmatkansa. FE Moneylle lähetetyssä sähköpostissa yksi tällainen henkilö, G Rakesh, kertoo ansaitsevansa noin 93 000 rupiaa kuukaudessa työstään IT-alalla. Hän haluaa tietää tapoja sijoittaa sijoitusrahastoihin.

Rakesh kirjoittaa:

Mayank Bhatnagar, taloussuunnitteluyrityksen FinEdgen operatiivinen johtaja, vastaa lukijan kysymykseen:

Onnittelut päätöksestäsi sijoittaa sijoitusrahastoihin! Toivomme, että matkasi vaurauden luomiseen on palkitseva ja tyydyttävä. Ensimmäinen asia, jonka suosittelemme, on olla tekemättä sitä yleistä virhettä, että aloitat ”mihin rahastoihin sijoittaa”. Tämä lähestymistapa, jossa rahastot valitaan lyhyen aikavälin aiempien tuottojen perusteella, johtaa tappioihin pitkällä aikavälillä.

Sen sijaan suosittelemme, että aloitat sijoitusmatkasi kassavirtasi arvioimalla, jotta voit asettaa terveellisiä tavoitteita keskeisille taloudellisille tunnusluvuille, kuten säästöylijäämälle, rahastoylijäämälle ja velkatulolle.

Kun olet saavuttanut mukavan summan, jonka voit säästää tulevia tavoitteita varten joka kuukausi systemaattisesti ja kurinalaisesti, sinun tulee perehtyä rahastosijoittamisen riskeihin ja hyötyihin.

Suurin osa sijoittajista, jotka epäonnistuvat luomaan vaurautta sijoitusrahastoista, eivät tee niin siksi, että he eivät ole ennustaneet parasta rahastoa, vaan siksi, että he sijoittivat väärillä odotuksilla. Tämän seurauksena he päätyvät tekemään ahneuteen tai pelkoon perustuvia sijoituspäätöksiä kerta toisensa jälkeen ja heikentävät varallisuuttaan jokaisella virheellä.

Kun olet tehnyt edellä mainitut, on nyt aika kartoittaa tulevaisuuden tavoitteesi. Nämä tavoitteet voivat olla lyhytaikaisia, kuten uuden auton ostaminen tai lomalle lähtö. Tai ne voivat olla pitkäaikaisia, kuten eläkkeelläsi. Joka tapauksessa sinun tulee priorisoida tavoitteesi ja asettaa realistiset tavoitteet, jotka voit saavuttaa nykyisellä ylijäämälläsi.

Syy siihen, miksi tavoitteiden asettaminen on tärkeää, johtuu siitä, että tavoitteesi pitäisi sanella rahastosijoituksen valintasi, ei riskiprofiilisi. Olet maininnut, että sinulla on matala tai keskitasoinen riskinsietokyky. Sinun ei kuitenkaan pidä antaa tämän vaikuttaa sijoituspäätöksiisi, koska mahdollisuuksien menetys voi olla valtava, kun on kyse pitkän aikavälin tavoitteista, johtuen yhdistämisen menetyksestä.

Oletetaan esimerkiksi, että päätät säästää Rs. 10 000 kuukaudessa eläkkeelläsi 30 vuoden ajan. Korkean riskin rahasto (kuten flexi cap-, mid-cap tai small-cap-rahasto), joka tarjoaa 13 % CAGR:n, johtaisi noin 4,3 miljoonan korpukseen. Pienen tai kohtalaisen riskin rahasto (kuten konservatiivinen hybridi), joka tarjoaa 8 %, tuottaisi vain 1,49 Crorea!

Vastaavasti voit sijoittaa lyhyen aikavälin tavoitteidesi arbitraasirahastoihin tai likvideihin rahastoihin, jotka tarjoavat vakaamman mutta alhaisemman tuoton. Tämä varmistaa, että lyhyen aikavälin markkinaliikkeet eivät häiritse tavoitteitasi.

Se mikä lopulta johtaa menestykseen, on kykysi kestää markkinoiden ylä- ja alamäkiä ja jatkaa investoimista sitkeästi. Vaikka oikeat odotukset ja tavoitteiden asettaminen auttavat sinua jossain määrin, saatat haluta myös pyytää apua pätevältä sijoitusasiantuntijalta, joka opastaa sinua matkallasi ja auttaa sinua välttämään yleisiä sudenkuoppia. Muista, että ”miten sijoitat” on paljon enemmän eroa kuin ”minne sijoitat” lopulta!

Onko sinulla henkilökohtaisia ​​rahoituskysymyksiä? Kirjoittaa saada asiantuntijoiden vastauksia kysymyksiisi.

Samankaltaiset artikkelit