Automaattinen EPF-tilin siirto: Näiden neljän ehdon noudattamatta jättäminen voi keskeyttää varainsiirtosi

Automatic EPF account transfer: Not meeting these 4 conditions can stop your provident fund transfer

Employees' Provident Fund Organisation (EPFO) on virtaviivaistanut eläkerahastotilin (PF) siirtoa työntekijöille, kun he vaihtavat työpaikkaa. Nyt sinun ei tarvitse pyytää aiempaa työnantajaasi siirtämään PF-saldoa vanhalta tililtäsi uudessa yrityksessä avatulle uudelle tilille.

Aiemman käytännön mukaan aina kun työntekijä tuli uuteen yritykseen, uusi organisaatio yleensä pyysi henkilöä siirtämään vanhan eläkerahaston saldon uudelle yritykselle vastaanottamalla edelliseltä työnantajalta lomakkeen 13, jota seurasi vielä joitain vaiheita. Uuden käytännön ansiosta EPF-tilisi saldo siirtyy nyt automaattisesti, kun vaihdat työpaikkaa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että automaattinen EPF-saldon siirto sisältää tietyt ehdot ja edellytykset. Vaikka automaattinen siirto on nyt mahdollista, tiettyjä ennakkoehtoja on silti täytettävä.

Varmistaaksesi, että EPF-saldosi kulkee mukanasi, kun vaihdat työpaikkaa, varmista, että UAN-, Aadhar-korttisi ja puhelinnumerosi ovat ajan tasalla. Nämä kolme tietoa auttavat tekemään prosessista sujuvaa ja vaivatonta.

MIRA Moneyn toinen perustaja Anand K Rathi selittää yksityiskohtaisesti edellytykset, jotka on täytettävä, ennen kuin henkilön EPF-tili siirtyy automaattisesti hänen vanhalta työnantajaltaan uudelle työnantajalle.

”UAN (yleinen tilinumero) ja Aadhar-numeroiden tulee vastata uuden työnantajan tietoja. Varmista siis, että tietosi päivitetään oikein nykyisen työnantajan kanssa”, Rathi ehdotti.

Toinen edellytys hänen mukaansa on, että työntekijöiden tulee varmistaa linkitetty puhelinnumero ja UAN aktivoituminen, sillä OTP:itä voidaan lähettää useita, ja jos työntekijän puhelin on vanha tai epäaktiivinen, siirtoa ei välttämättä tapahdu verkossa.

Kolmas ennakkoehto on, että UAN- ja Aadhar-varmennus tulee suorittaa itse aikaisemmassa yrityksessä, ja tämä vaihe on ehdottomasti tehtävä ennen organisaatiosta poistumista, Rathi painotti.

Lopuksi vanhan työnantajan olisi pitänyt ilmoittaa työntekijän tulo- ja eropäivä. ”Tarkista HR:ltä tämä prosessi ja läpimenoaika. Kun muutat pois yrityksestä, on vaikea koordinoida”, Rathi sanoo.

”Jos kaikki nämä ovat paikoillaan, saat tekstiviestin, kun uusi työnantaja on tallettanut uuden PF-summan. Jos siirto ei tapahtunut automaattisesti, voit silti käyttää lomaketta 13 ja siirtää PF:n manuaalisesti”, Rathi ehdottaa.

Miten eläkerahaston saldonsiirto tapahtuu?

EPF-saldon automaattinen siirto tapahtuu, kun uusi työnantaja siirtää ensimmäisen palkan ja PF-maksun työntekijälle.

Vapautetut PF Trustit eivät ole osa tätä prosessia

On huomattava, että vapautetut PF-säätiöt ja yksityiset rahastorahastot eivät pääse tästä automatisoidusta EPF-siirtojärjestelystä. Tällä hetkellä automaattinen PF-siirtojärjestelmä on saatavilla vain niille organisaatioille, joiden työntekijöiden eläkerahastot ovat EPFO:n hallinnoimia.

Samankaltaiset artikkelit