RBI:n määräys DLG:ssä voi vahingoittaa joitakin P2P-lainanantajia – Banking & Finance News

According to the RBI’s norms, the role of P2P platform is limited to acting as facilitator between lenders and borrowers.

Intian keskuspankin (RBI) kielto peer-to-peer (P2P) -lainanantajien laiminlyöntitakuiden myöntämiselle todennäköisesti heikentää joidenkin alustojen liiketoimintavolyymeja, koska niiden on laadittava uudelleen kumppanuussopimuksiaan tai siirryttävä sijoittajien avoimiin markkinoihin. .

”Alustojen, jotka luottivat aiemmin 10 prosentin ensihäviötakuun (FLDG) käyttöön, on ehkä nyt kiristettävä vyötään. Jos riski on siirrettävä yksittäiselle sijoittajalle, hänet on koulutettava ymmärtämään P2P-lainaukseen liittyvät riskit”, Monexon perustaja ja toimitusjohtaja Mukesh Bubna sanoi ja lisäsi, että joillakin alustoilla saattaa näkyä jopa 15 % liiketoiminnan volyymien hidastuminen.

RBI julkaisi 26. huhtikuuta tiettyjä selvennyksiä maksuhäiriötakuun sallitavuudesta digitaalisessa lainauksessa. Erityisesti keskuspankki esti P2P-alustoja tekemästä DLG-järjestelyjä. Keskuspankin määräys tulee aikaan, jolloin P2P-lainasektori on todistamassa kasvun hidastumista, mikä johtuu suurelta osin tiettyjen käytäntöjen sääntelyn epäselvyydestä.

Helmikuussa RBI:n apulaiskuvernööri Rajeshwar Rao korosti, että jotkin P2P-alustojen käytännöt ”eivät näytä” olevan säännösten mukaisia. Viime kuukausina nämä alustat ovat vapaaehtoisesti lopettaneet likvidien sijoitusvaihtoehtojen tarjoamisen sen jälkeen, kun RBI oli ilmaissut tyytymättömyytensä välittömien kotiutustuotteiden suhteen.

RBI:n normien mukaan P2P-alustan rooli rajoittuu toimimiseen välittäjänä lainanantajien ja lainanottajien välillä. Asiantuntijoiden mukaan P2P-alustan taloudellinen osallistuminen on rajoitettua.

Nim Dem Dorjee, IndiaLaw Associatesin kumppani, väittää, että vaikka RBI sallii pankkien ja muiden kuin pankkien luotonantajien tehdä laiminlyöntitakuujärjestelyn lainapalveluntarjoajien kanssa, P2P-alustojen poissulkeminen voi tehdä niistä vähemmän houkuttelevia.

”Tämä rohkaisee heitä (P2P-alustoja) käyttämään vaihtoehtoisia rakenteita hyödyntääkseen DLG-rakenteiden tarjoamisen etuja asiakkailleen strategisen kumppanuuden tai muiden menetelmien avulla”, hän sanoi.

DLG-järjestelyt keräsivät suosiota vuosina 2021-22 (huhti-maaliskuu), samaan aikaan kun luottojen kysyntä kasvoi. Jotkut alustat tarjosivat 40–50 prosentin takuun P2P-lainanantajien kanssa tehtyjen järjestelyjen mukaisesti, joilla oli velvollisuus saada sijoittajia lainaamaan asiakkaille. Äskettäisen selvennyksen myötä RBI on kuitenkin toistanut aikomuksensa parantaa digitaalisen lainausalueen hallintoa, sanovat asiantuntijat.

”Tällaisten P2P-lainanantajien ja lainanantajien välisten DLG-järjestelyjen vähentäminen ei vaikuta vain asiakkaiden hankintakustannuksiin, vaan myös paljastaa P2P-lainauksen riskit sijoittajien keskuudessa”, AQUILAW:n kumppani Amit Kumar Nag sanoi.

”FLDG-järjestelyjen riskiensuojamekanismin heikentäminen vaikuttaa voimakkaasti P2P-lainanantajiin, jotka olivat ryhtyneet kumppanuuksiin alustojen kanssa sen perusteella, että he voisivat palata tällaiseen DLG:hen”, hän lisäsi.

Vatsal Gaur, King Stubb & Kasivan kumppani, Advocates and Attorneys huomauttaa, että maksukyvyttömyystakuun puuttuminen saattaa saada sijoittajat luopumaan P2P-alustoista osittain luottotappioihin liittyvien riskien vuoksi.

Esimerkiksi P2P-alusta Lendboxilla on lainauskumppanuuksia muun muassa Freon, MobiKwikin ja OkCreditin kanssa. Samoin LenDenClub toimii sellaisten alustojen kanssa, kuten Google Pay, PhonePe, Cred ja BharatPe.

”Meidän tapauksessamme olemme jo jonkin aikaa sitten järjestäneet järjestelymme uudelleen RBI:n ohjeiden mukaisiksi. Joten tämä ei ole tullut meille yllätyksenä, Bhuvan Rustagi, yksi perustajista ja operatiivinen johtaja, Lendbox sanoi.

”Kaikkien alustojen, jotka olivat tekemässä maksukyvyttömyystakuujärjestelyjä, on ilmeisesti järjestettävä ne uudelleen välittömästi ja on mahdollista, että jotkut asiakkaat jättävät ne”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit