Hyllyllä: Tässä on joitain kirjoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua

book

Tässä kirjassa taloustieteilijä Rohit Prasad tarkastelee kuluvan vuosisadan suuria taloudellisia, geopoliittisia ja yhteiskunnallisia tapahtumia, mukaan lukien Covid-19-pandemia, Yhdysvaltain tuho Afganistanissa, Trumpin nousu, Putinin vetovoima, Big Techin vaikutus ja ihmissuhteiden rapautumista. Matkan varrella Prasad paljastaa, kuinka ”rationaalisuuden” ideologia auttoi rakentamaan maailmaamme ja kuinka nykyiset murtumislinjat edustavat sen korkeinta kehitystä ja viimeistä tanssia.

Kashmirin johtaja Sheikh Muhammad Abdullah (1905-82) on yksi 1900-luvun Etelä-Aasian tunnetuimmista ja kiistanalaisimmista poliittisista hahmoista. Kiihkeä kashmirin nationalisti Abdullah muistetaan parhaiten muun muassa Jammun ja Kashmirin liittymisestä Intiaan vuonna 1947. Kirja on yhtä paljon elämäkerta yhdestä kashmirilaisesta kuin kokonaisen sukupolven johtajista, jotka muovasivat 1900-luvun Etelä-Aasian politiikkaa ja instituutioita.

Kirja vangitsee Alok Kejriwalin neljännen yrittäjähankkeen, Games2winin, liikeseikkailun. Walt Disney Company osti Alokin edellisen yrityksen. Games2win on luonut parkkipaikka- ja pukeutumispelejä verkossa tavoitteenaan tulla Intian menestyneimmäksi rentopelien start-upiksi globaaleilla markkinoilla. Jokainen tämän kirjan luku vangitsee Kejriwalin tosielämän kokemuksen rakentamisesta, skaalaamisesta ja rutiininomaisesta epäonnistumisesta yrityksessään.

Kuinka pidät ne asiakkaat tai työntekijät, joiden hankkimiseksi olet tehnyt niin kovasti töitä? Miten rakennat yhteistyökykyistä ja innovatiivista yrityskulttuuria? Mitä tarvitaan yrityksesi kääntämiseen ja selviytymiseen – jopa menestymiseen – epävakaassa maailmassa? Harit Nagpal pohtii kysymyksiä, jotka herättävät jokaista yritysjohtajaa. Nagpal tutkii kymmenen tarinan kautta sopeutumisen ideaa – yhtä asiaa, jota jokainen yritys tarvitsee, jos se haluaa kehittyä.

Imayamia pidetään yhtenä tärkeimmistä tamilikirjoittajista nykyään, ja tämä tarinakokoelma paljastaa, miksi se on. Kuvaapa hän poliittisen moraalin puutetta romaanissa Vazhga Vazhga, kyseenalaistaako uskonto yhdistävän vai erottavan Tiruneeru-saamen tai kertomassa ainutlaatuisesta kierroksestaan ​​Sambanissa, eräässä eeposemme hahmossa, Imayamin säälimätön katse yhteiskuntaan paljastaa hellästi ja hienovaraisesti eriarvoisuuden kanssa ihmisten on elettävä ja selvitettävä.

Samankaltaiset artikkelit