Uusi rahastotarjous: DSP MF lanseeraa DSP Multicap Fundin – Pitäisikö sinun sijoittaa?

New Fund Offer: DSP MF launches DSP Multicap Fund – Should you invest?

DSP Mutual Fund on ilmoittanut käynnistävänsä DSP Multicap Fundin, avoimen järjestelmän, joka tarjoaa sijoittajille joustavuuden sijoittaa suuriin, keskisuuriin ja pieniin yhtiöihin, sijoitustyyleihin ja toimialoihin. Multicap-strategia tarjoaa sijoittajille paremman hajauttamisen ja suorituskyvyn parantamisen keskisuurille ja pienille yhtiöille sekä oikea-aikaisen tasapainottamisen ansiosta Nifty 500:een verrattuna.

DSP Multicap Fund -rahaston uusi rahastotarjous avattiin merkinnälle 8.1.2024 ja päättyy 22.1.2024.

Huolimatta sijoituksista samoihin osakkeisiin, moniyhtiöstrategia on yhtiön mukaan ylittänyt Nifty 500:n lähes 8 kertaa 10:stä viiden vuoden jaksoissa 1. huhtikuuta 2005 ja 30. marraskuuta 2023 välisenä aikana.

Järjestelmän varojen allokaatio voi olla vähintään 75 % ja enintään 100 % osakkeista ja osakesidonnaisista arvopapereista, joista suuret, keskisuuret ja pienet yhtiöt voivat muodostaa vähintään 25 % ja enintään 50 %. . Järjestelmässä voi myös olla enintään 25 %:n alttius osakkeille ja osakkeisiin liittyville ulkomaisille arvopapereille ja velka- ja rahamarkkinainstrumenteille ja enintään 10 % REIT- ja InvIT-yhtiöiden liikkeeseen laskemille osuuksille.

Tällä hetkellä pienet ja keskisuuret osakkeet ovat ylittäneet suuret yhtiöt suurella marginaalilla, ja ne ovat nyt myös kalliimpia. Tämä jättää mahdollisuuden pienten ja keskisuurten yhtiöiden segmentin suhteelliseen alitulokseen verrattuna suuriin yhtiöihin lähitulevaisuudessa. Historiallisesti mid & small cap -osakkeiden pudotus on ollut erinomainen tilaisuus kerätä lisää yksiköitä, mikä johti parempaan tuottoon, kun markkinat lopulta nousivat. Siksi sijoittajille suositellaan SIP-reittiä, joka on osoittautunut paremmaksi strategiaksi markkinoiden huippujen aikana sekä tasaisten markkinoiden aikana.

”Uskomme, että pitkällä aikavälillä osakerahastot tienaavat enemmän kuin inflaatio ja auttavat meitä kasvattamaan ostovoimaamme. Osakesijoittaminen on yleistynyt viime aikoina suorien osakesijoitusten kautta, enimmäkseen pieniin yhtiöihin. Uskomme myös, että markkinat nousevat ajoittain ylenpalttisiksi hinnoiksi, etenkin tällä hetkellä pienissä ja keskisuurissa yhtiöissä. Nyt on aika olla varovainen. Usko pitkällä aikavälillä, mutta pelaa puolustusta lähitulevaisuudessa. Siellä rohkaisemme lisäämään 50 % suuria yhtiöitä – myös joitakin maailmanlaajuisia osakkeita, koska näissä kahdessa ämpäri on mahdollisuuksia ja sijoittajat jättävät nämä taskut huomiotta”, sanoo Kalpen Parekh, DSP Mutual Fundin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

Useimmiten ”NFO:t rohkaisevat kertaluonteisia sijoituksia. Uskomme kuitenkin, että nyt on aika sijoittaa SIP:n ja STP:n kautta – pohjimmiltaan jakaa investointeja seuraavien vuosien aikana. Tästä syystä lanseeraamme SIP-keskeisen DSP Multi Cap -rahaston. Se lisää suuryhtiöiden/maailmanlaajuisten osakkeiden merkitystä nykyiseen suosittuun pienten ja keskisuurten yhtiöiden villitykseen. Markkina-arvojen lisäksi on eri vaiheita, jolloin kasvutyyli menestyy, ja sitten pitkiä jaksoja, kun arvotyyli menestyy. Yhdistämme nämä molemmat tyylit multi cap -rahastossamme varmistaaksemme, että sijoittajien ei tarvitse ajoittaa niitä ja luoda verotehokkuutta”, Parekh lisää.

Samankaltaiset artikkelit