Sidosryhmät voivat nyt hakea varoja ennen yrityksen vapaaehtoista purkamista – Banking & Finance News

IBBI, Insolvency and Bankruptcy Board of India, Stakeholders, top news, latest news, Business news,

Intian maksukyvyttömyys- ja konkurssilautakunta (IBBI) on helpottanut vapaaehtoista selvitystilaprosessia helpottamalla tuottojen jakamista sidosryhmille ennen yritysten purkamista.

Valvontaviranomaisen maanantaina tältä osin antamien muutosten mukaan ennen yhtiön purkamista sidosryhmät, jotka hakevat oikeutta Yhtiön vapaaehtoisen selvitystilan tilillä oleviin varoihin, voivat hakea selvittäjältä nostoa.

”Tällaisen pyynnön saatuaan selvitysmies tarkistaa saatavan ja pyytää hallitusta vapauttamaan varat hänelle edelleen jaettavaksi”, se sanoi. Tämä on keskeinen muutos, ja se nähdään asiantuntijoiden mukaan hyödyllisenä siirtona useille sidosryhmille.

Valvontaviranomainen totesi lisäksi, että tästä lähtien yhtiön johtajien tulee vapaaehtoista selvitystilamenettelyä aloittaessaan julkistaa vireillä olevista menettelyistä tai arvioinneista lakisääteisille viranomaisille. Niiden olisi myös ilmoitettava, että vireillä olevista menettelyistä mahdollisesti aiheutuvien todennäköisten velvoitteiden täyttämiseksi on varattu riittävästi varauksia.

”Uudet muutokset lisäävät läpinäkyvyyttä, koska johtajilla on nyt valtuudet paljastaa kaikki käynnissä olevat oikeudenkäynnit ja tehdä riittävät taloudelliset varaukset”, sanoi Sudhir Chandi, Resurgent Resolution Profesionalin partneri.

Lisäksi IBBI mainitsi, että jos selvitysmies ei pysty purkamaan yhtiötä asetetussa 90 päivän tai 270 päivän määräajassa, hänen tulee ilmoittaa sidosryhmille prosessin loppuun saattamiseen tarvittavasta lisäajasta.

”IBBI:n uusimmat saatavilla olevat tiedot kertovat, että yli 75 prosentissa hakemuksista purkaminen kestää keskimäärin yli 270 päivää. Näin ollen mainitut määräykset voivat lisätä selvitysmiehille lisävastuuta ja tilaa sidosryhmien väliselle vuoropuhelulle mahdollisten porsaanreikien umpemiseksi”, sanoi Anjali Jain, Partner – Insolvency & Banking, Areness.

Suurin osa vapaaehtoista selvitystilaa tavoittelevista yrityksistä on pienempiä yhteisöjä, joiden osakepääoma on alle 1 miljardin ruplaa, ja purkamisen syynä on joko liiketoiminnan lopettaminen tai kaupallinen kannattamattomuus, mutta kun tällaiset määräykset ovat nyt voimassa, yritykset haluavat paeta. verottajien vastuut pidättäytyvät tekemästä turhia hakemuksia, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit