Bajaj Finance -talletukset ylittävät 50 000 miljoonaa rupiaa

bajaj finance, bajaj finance growth, bajaj finance news,

Bajaj Financesta on tullut maan suurin talletuksia vastaanottava ei-pankkirahoitusyhtiö (NBFC), jonka konsolidoitu talletuskanta ylitti 50 000 rupian rajan heinäkuussa ja tallettajien määrä nousi 500 000:een.

”Yrityksen lempipaikka oli 44 kuukautta, jolloin se tarjoaa eläkeläisille 8,60 % ja muille 8,35 % korkoa. Strategiamme on aina ollut tarjota sijoittajille pitkäaikaisia ​​säästämisratkaisuja kiinteiden talletusten kautta”, sanoo Bajaj Financen kiinteät talletukset ja sijoitukset -johtaja Sachin Sikka. Likviditeettipuskuri oli kesäkuun lopussa 12 704 miljoonaa rupiaa, hän sanoi.

HDFC Bankin ja HDFC:n sulautumisen jälkeen Bajaj Finance on nyt maan suurin talletuksia vastaanottava NBFC. Shriram Finance, Mahindra Finance ja LIC Housing Finance ovat muita suuria talletuksia vastaanottavia NBFC:itä.

Yritys aloitti talletusten vastaanottamisen vuonna 2014, kun sen taseen koko oli 17 000 miljoonaa ruplaa. Ajatuksena oli saada monipuoliset omaisuus- ja vastuupohjat. Yli 10 vuoden aikana se on kasvattanut talletuskantaa CAGR:llä 60 % ja tallettajien määrällä CAGR:llä 49 %.

Instrumentteja, joita Bajaj Finance käyttää varojen hankkimiseen, ovat muunnettavat debentuurit (NCD), talletukset, lyhytaikaiset yritystodistukset ja pankkilainat. NCD:n osuus lainoista on 36 %, pankkilainojen 31 %, talletusten 21 % ja lyhytaikaisten lainojen 12 %.

Yhtiö tarjoaa korkoa 7,40 % 12 kuukaudeksi ja 7,55 % 24 kuukaudeksi. 36-60 kuukauden korko on 8,05 %. Vanhukset saavat näistä hinnoista jopa 0,25 % ylimääräistä.

”Talletukset ovat kasvaneet kaksinkertaiseksi viimeisen kahden-kolmen vuoden aikana. Osa tästä johtui houkuttelevista koroista, mutta suuri osa siitä oli asiakkaiden luottamus Bajaj-brändiin. Saumaton aloitus- ja palveluprosessimme digitaalisten matkojen kautta sovelluksessa ja yrityksen politiikka tallettaa rahat takaisin asiakkaan tilille eräpäivänä ovat johtaneet vähäisiin lunastamattomiin talletuksiin, Sikka sanoi.

Kaksi kolmasosaa talletuksista tulee henkilöasiakkailta ja loput yritysasiakkailta. Noin 40 % tallettajista on eläkeläisiä, jotka sijoittavat yleensä noin 65-70 % sijoituksistaan ​​talletuksiin. Yhtiö on myös nähnyt huomattavan joukon asiakkaitaan eri ikäryhmistä valinneen FD:t digitaalisten kanavien kautta.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä rahastojen kustannukset olivat 7,61 %, kasvua 22 pistettä edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Talletuskanta kasvoi 46 prosenttia vuodentakaisesta ja oli 30. kesäkuuta 49 944 miljoonaa rupiaa. Nettotalletusten kasvu ensimmäisellä neljänneksellä oli 5 278 miljoonaa ruplaa.

Yrityksellä on CRISIL-, ICRA-, CARE- ja India Ratings -luokitusten korkein luottoluokitus AAA/Stable pitkäaikaiselle velkaohjelmalleen; A1+ CRISILin, ICRA:n ja India Ratingsin lyhytaikaisen velkaohjelmansa vuoksi; ja AAA (Stable) CRISILin ja ICRA:n kiinteätalletusohjelmaansa varten.

S&P Global Ratings on antanut Bajaj Financelle pitkäaikaisen liikkeeseenlaskijaluokituksen BBB-/Stable ja lyhytaikaisen luokituksen A-3 ulkoiselle kaupalliselle lainaohjelmalle.

Samankaltaiset artikkelit