”Vähittäistalletukset ovat kasvaneet, korkomarginaali pysyy vakaana tästä lähtien”

idfc, idfc first bank, idfc first bank retail deposits,

IDFC First Bank on keskittynyt kasvattamaan vähittäistalletuksiaan tavoitteenaan rakentaa rakeinen franchising, sanoo sen toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja V Vaidyanathan. Hän kertoo Ajay Ramanathanille, että pankin treasury-tuotot ja nettokorkomarginaali pysyvät vakaina tästä eteenpäin. Otteita:

Nettokorkomarginaalisi ovat laskeneet kesäkuun neljänneksellä edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Miten arvioit tämän?

Olemassa oleva säästötilikanta on siirtynyt määräaikaistalletuksiin, joten se vaikuttaa marginaaliin. Mutta nämä pienet liikkeet eivät meitä haittaa. Asiakkaiden tulee tehdä sitä, mikä on heille hyväksi, se sopii meille.

Odotatko marginaaleihin kohdistuvan paineita pitkään?

Koen, että korot ovat nyt huipussaan. Siksi varojen lisäkustannusten pitäisi vakiintua näihin korkoihin. Mutta kiinteitä talletuksia tulee jonkin verran kiinni uusilla koroilla. Yleisesti ottaen asioiden pitäisi olla vakaita tästä eteenpäin.

Meillä ei ole marginaalitavoitetta. He ovat mitä tahansa. Keskitymme enemmän rakeisen franchising-sopimuksen rakentamiseen vähittäistalletusten näkökulmasta. Vähittäistalletuksemme ovat kasvaneet 51 % vuodentakaisesta. Kun kasvatat vähittäistalletuksia, olipa kyseessä käyttötilin säästötili tai kiinteät talletukset, se antaa tarkkuutta ja lisää vakautta franchising-sopimukselle. Lepoa, rahastokustannusten hieman nousua tai laskua muutaman peruspisteen verran sinne tai tänne, ja pienellä vaikutuksella marginaaleihin ei oikeastaan ​​ole väliä. Keskitymme isoon kuvaan.

Yrityssegmenttisi huonot lainat kasvoivat vuonna 2020, vaikka muut pankit ovat pystyneet hallitsemaan omaisuuseriään. Mikä oli syynä tähän?

Se oli toimialatason ilmiö. Tuolloin, eli muutama vuosi sitten, yrityssektorin bruttokansantuote oli noussut 16 prosenttiin. Aiemmin teimme projektirahoitusta. Projektirahoituksessa joku tulee luoksesi ja sanoo, että haluan rakentaa tämän tien tai perustaa tämän voimalaitoksen. Tässä projektiriski siirtyy pankille. Jos voimalaitos ei tule esille tai yritys ei pysty allekirjoittamaan sähkönostosopimusta valtion kanssa, siitä tulee pankin ongelma. Projektirahoitus on siis projektiriskejä. Pankkimme ei halua ottaa riskiä projektin loppuun saattamisesta. Haluamme rahoittaa vain sellaisia ​​yrityksiä, jotka ovat jo aloittaneet perustamisen, joilla on jo asiakkaita, joilla on jo kassavirtaa asiakkailta, jotka ovat jo kannattavia ja heittävät jo rahaa. Ei joku, joka perustaa jotain, koska emme voi ottaa niitä riskejä.

Onko sama myös pienissä yrityksissä?

Tottakai. Se on sama logiikka. Vaikka se olisi pieni tai keskisuuri yritys, sen pitäisi olla käynnissä ja meidän pitäisi pystyä näkemään kassavirta ennen kuin rahoitamme sen. Emme voi ottaa toteutusriskejä. Emme ole pääomasijoitusyhtiö. Vastaavasti vähittäislainanottajat ovat jo osoittaneet kuukausitulot tiliotteissa, kun lainaamme heille.

Jotkut pankit ovat sanoneet, että yritysten ja pankkien lainakorkojen välillä on hinnoittelueroja, mikä on johtanut yrityslainojen kasvun hidastumiseen. Näetkö samanlaisen ongelman?

Ei juurikaan niillä toimialoilla, joilla olemme. Toimialalla, jolla olemme, keskitymme enemmän siihen, että pystymme vastaamaan asiakassegmentin tarpeisiin. Segmenteillämme on paljon kysyntää. Tutkimusten mukaan maassa on 250 miljardin dollarin MSME-luottovaje, joka kasvaa. Pienistä ja keskisuurista yrityksistä on kova kysyntä käyttöpääomarahoitukselle ja teemme suurelta osin käyttöpääomarahoitusta. Teemme myös suuria yrityksiä. Lisäksi uskon, että noin 40 % kirjastamme on ulkoisesti benchmarkoitua, josta noin 24 % on repo-linkitetty, mikä ei ole kovin paljon. Joten jos repokorot laskevat noin vuoden kuluttua, aina kun ne laskevat, emme vaikuta paljon.

Treasury-toiminnan tuotot ovat nousseet rajusti monissa pankeissa. Mitkä ovat IDFC First Bankin treasury-tulojen näkymät?

Sinun ei pitäisi olla riippuvainen kassatuloista ollenkaan, kukaan ei voi ennustaa sitä. Suhtaudumme hyvin erityiseen ydinvoiton julkistamiseen ilman treasury-voittoja. Ydinliikevoittomme, joka on liikevoitto ilman treasury tradingin tuottoja, kasvoi 45 %, kun lainakanta kasvoi 25 %. Joten se osoittaa, että lisäkannattavuutemme on vahva. Aiomme jatkaa kasvua vakaasti tästä eteenpäin.

Nyt kun IDFC-nimi on siirretty pankille, aiotteko säilyttää sen?

Brändillä ja pankilla menee erittäin hyvin, ja olemme erittäin tyytyväisiä nimeen.

Samankaltaiset artikkelit