SBI kannustaa yrityksiä käyttämään päästöjen vähentämistekniikkaa

SBI, state bank of India, banking news, SBI news, country's largest lender, India's largest lender

Maan suurin lainanantaja State Bank of India on kirjoittanut kirjeen Reserve Bank of Indialle (RBI) vaatien sitä luokittelemaan lainat hiilidioksidipäästöjä vähentäviä tekniikoita käyttäville sektoreille ensisijaiseksi sektorilainaksi.

”Olemme kirjoittaneet RBI:lle, että otatte päästövähennysteknologian ensisijaiseksi alaksi.

”Esimerkiksi sähköajoneuvot, sähköbussit, uusiutuva energia, aurinkoenergia ja hiilikauppa.

”Kaikista näistä voidaan tehdä prioriteettisektori”, SBI:n toimitusjohtaja Ashwini Kumar Tewari sanoi toimittajille CII:n järjestämän 16. pankkikollokviumin sivussa täällä torstaina.

Tällä hetkellä ensisijaisten sektorien luotonannon suuntaviivat edellyttävät, että pankit osoittavat 40 prosenttia lainakannastaan ​​näille sektoreille.

Tewari sanoi, että SBI aloittaa prosessin kannustaakseen yrityksiä ottamaan käyttöön hiilidioksidipäästöjen vähentämistekniikoita saadakseen paremmat lainaehdot.

”ESG:ssä (environment, social and governance) keskitymme enemmän ympäristöosaan.

”Alamme nyt kysellä yrityksiltä päästövähennyssuunnitelmia. Aloitamme prosessin, Tewari sanoi.
Tällä hetkellä SBI antaa 25 peruspisteen alennuksen sähköajoneuvojen koroista.

”Meillä on ESG-pisteet. Mutta se ei ole pakollista (samalla kun sanktioimme lainoja yrityksille).

”Emme rankaise ketään sen takia. Yritämme pysyä positiivisina. Kannustamme yrityksiä ottamaan käyttöön päästöjen vähentämisteknologiaa… Jos tulos on parempi, niin lainaehdot ovat paremmat”, Tewari sanoi.

Hän sanoi, että lainanantaja käy sektorikohtaisia ​​keskusteluja yritysten suunnitelmista ottaa käyttöön teknologioita hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. ”Koska kaikkien kanssa puhuminen yhdessä on erittäin vaikeaa.”

Erityisesti Intia on sitoutunut vähentämään BKT:n päästöintensiteettiä 45 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2005 tasosta.

Hallitus sanoi, että Intia on sitoutunut torjumaan ilmastonmuutosta useiden ohjelmiensa ja ohjelmiensa avulla, mukaan lukien kansallinen ilmastonmuutosta koskeva toimintasuunnitelma (NAPCC), joka sisältää tehtäviä tietyillä aloilla, kuten aurinkoenergia, energiatehokkuus, vesi, kestävä maatalous, Himalajan ekosysteemi, kestävä elinympäristö, terveys, vihreä Intia ja strateginen tietämys ilmastonmuutoksesta.

NAPCC:n alainen National Solar Mission on yksi keskeisistä aloitteista kestävän kasvun edistämiseksi samalla kun puututaan maan energiavarmuuteen.

Samankaltaiset artikkelit