Coomi Kapoorin sisäraita: Modikeskeinen show – Mielipideuutiset

ram mandir inauguration, pm modi, narendra modi, opinion

1990-luvun Ram Janmabhoomi -liikkeen eloonjäänyt johto oli silmiinpistävää sen poissa ollessa Ayodhyassa Balak Ram -idolin vihkimisen aikana. LK Advanin sihteeri Deepak Chopra väitti, että ei-agentin johtaja oli päättänyt pysyä poissa ”purevan kylmän” takia, mutta vielä päiviä ennen seremoniaa hän tiedusteli Advanin ohjelman logistiikkaa paikallisilta viranomaisilta. Hyväkuntoisen Murli Manohar Joshin poissaololle ei löytynyt selitystä. Rajnath Singh, joka toimi silloin ministerinä Kalyan Singh -kabinetissa vuonna 1992, jäi Delhiin. Ainoat näkyvät kasvot menneisyydestä Ayodhyassa olivat Uma Bharti ja Sadhvi Ritambhara. Vaikka jälkimmäinen oli innokkaasti vuorovaikutuksessa yleisön kanssa, Bharati istui enimmäkseen hiljaa istuimellaan. Päiviä ennen tilaisuutta pystytettiin PM Modista luonnollisen kokoiset pahvileikkaukset koko reitin varrelle lentokentältä temppeliin, samoin kuin Lord Raman. Myöhään tammikuun 18. päivänä kuitenkin Modin kuvat poistettiin ja vain Lord Raman hahmot jäivät jäljelle. Siitä huolimatta se oli epäilemättä huolellisesti koreografoitu Modi-keskeinen esitys. Ainoa valitus erinomaisesta tapahtumanhallinnasta oli, että useat VIP-henkilöt, mukaan lukien näyttelijä Chandraprakash Dwivedi, TV-sarjan Chanakya-tähti, eivät löytäneet kalliita kenkiään jälkeenpäin.

Keskeltä kiinni

Bihar CM Nitish Kumar tietää, että hän istuu ruutitynnyrin päällä. Lalan Singhin syrjäyttäminen puolueen puheenjohtajana ja kapinallinen Chandrashekhar Yadav opetusministerinä eivät pystyneet ratkaisemaan ongelmaa. Nitish jää keskelle, ja puolet hänen puolueestaan ​​pyrkii Tejashwi Yadavista CM:ksi ennen vaaleja ja toinen puoli haluaa yhdistää voimansa jälleen BJP:n kanssa. BJP lisäsi tarkoituksella jauhetta huhumyllyyn Amit Shahin havainnoimalla, ettei politiikassa ole pysyviä vihollisia. Hätääntynyt RJD epäili poliittista suunnittelua BJP:n siirtyessä kunnioittamaan Nitishin mentoria Karpoori Thakuria. Normaalisti puhelias nitish ovat neuvonantajilta kehottaneet pitämään julki julkisuudessa. Nitish piti maun vrattiaan yli kuukauden, mutta Thakurin 100-vuotisjuhlatilaisuudessa hän ei voinut hillitä itseään ja esitti syövyttävän kommentin dynastian hallinnosta ja asetti kissan kyyhkysten joukkoon.

Myös pojat nousevat

CM Eknath Shinden poika Shrikant Shinde toimi välittäjänä saadakseen Milind Deoran, edesmenneen Murli Deoran lempeän pojan, joka hieroo olkapäitään kaupungin kuka on kuka, liittymään Shinde Senaan. Lääkäri ja kaksinkertainen kansanedustaja Shinde Junior vakuutti isänsä, että jos Deora saa puolueesta Rajya Sabha -lipun, se nostaisi Senan profiilia Delhissä, jossa entistä autoriksakuljettajaa Eknath Shindea ei oteta tarpeeksi vakavasti. BJP piti pitkään selvitysten perusteella, että Uddhav Thackeraylla oli edelleen etulyöntiasema Senan äänestäjiin nähden. Shinde on kuitenkin hiljalleen vakiinnuttanut asemansa, oli kyse sitten Marathan kiintiökriisin käsittelystä, panchayat-äänestysten voittamisesta tai Uddhavin puolueen avainorganisaatioiden miehistä hiljaisuudessa kosistelemisesta.

Ei ”jätetty pois”.

Mamata Banerjeen äskettäinen purkaus CPI(M) ”valvovaa” INDIA-blokin kokouksia vastaan ​​oli suunnattu vasemmistolaisille, joilla kerrotaan olevan paljon enemmän sananvaltaa kongressin tärkeissä poliittisissa päätöksissä kuin puolueen viranhaltijoille. Banerjee piti mielessään erityisesti kaksi henkilöä: Sitaram Yechury, CPI(M) pääsihteeri, jolla on ehkä enemmän painoarvoa kongressissa kuin omalla puolueella, ja Gurdeep Sappal, Mallikarjun Khargen pääavustaja, joka pitää usein yhteyttä intialaisten liittolaisten kanssa. vasemmistolaiset suuntaukset juontavat juurensa hänen opiskelija-ajaltaan.

Todellisuus puree

Jos kongressi on toistaiseksi edennyt vain vähän paikanjakojärjestelyissä intialaisten liittolaisten kanssa, se johtuu siitä, että se puhuu edelleen epärealistisen korkealta ahvenelta tekemättä läksyjään. Vaikka SP ja RJD tulivat aseistettuina keskusteluihin koppikohtaisella äänestysanalyysillä, ensimmäinen tapaaminen SP:n ja kongressin johtajien välillä päättyi äkillisesti, kun SP:n presidentti Akhilesh Yadav huomautti, että kongressin ehdottama Mahaveer Prasad paikaksi UP:n Bansgaonin vaalipiiristä , oli kuollut vuosikymmen sitten. Myöhemmässä kokouksessa SP arvioi kongressin vahvuudeksi UP:ssa korkeintaan viisi paikkaa, kun taas kongressi halusi 20. Lauantaina Akhilesh vahvisti 11 paikan tarjouksen. AAP:n osavaltioyksiköt vastustavat AAP-kongressin liittoutumia Punjabissa ja Delhissä. Rahul Gandhin huumorintaju hieroi Arvind Kejriwalia väärään suuntaan. Gandhi huomautti, että kongressin ja AAP:n pitäisi päättää istuinten säädöistä nopeasti, koska hän oli lähdössä Nyay Yatraansa ja Kejriwal voi pian joutua vankilaan. Biharissa Tejaswi ja Nitish arvioivat kongressin todelliseksi vahvuudeksi kolme paikkaa, jättäen vain vähän liikkumavaraa.

Samankaltaiset artikkelit