”Laajapohjaisen kulutuksen elpymisen merkkejä näkyvissä” – Pankki- ja talousuutiset

RBI, RBI penalty, SBI, Canara Bank, City Union Bank, banking, banking news

Covid-19-pandemian jälkeen havaittu tukkeutuneen kulutuksen vapautuminen on tasaantunut, mutta merkkejä ”laajapohjaisesta” kulutuksen elpymisestä on nähtävissä, kertoo Intian keskuspankin (RBI) rahapolitiikan komitean (MPC) ulkopuolinen jäsen Ashima Goyal. kertoo Piyush Shukla ja Priyansh Verma haastattelussa. Maksupankit ovat kestävä liiketoimintamalli, jos ne ottavat sääntelynormit vakavasti, hän sanoo. Otteita:

Maaseudun reaalipalkkojen kasvu on ollut negatiivista vuoden 24 ensimmäisellä puoliskolla. Milloin voimme nähdä sen kääntymisen?

Suurin osa palkansaavista maaseudun kotitalouksista saa ilmaista ruokaa ja hyötyy muista järjestelmistä, joten niiden todellinen reaalipalkkojen kasvu on suurempi. 2010-luvulla maaseudun reaalipalkkojen kasvu oli kaksinumeroista, koska elintarvikeinflaatio oli korkea ja tämä toissijainen vaikutus johti korkeaan jatkuvaan inflaatioon. Inflaatiotavoittelevassa järjestelmässä reaalipalkkojen kasvu ei saisi ylittää tuottavuuden kasvua. Maaseudun tulot voivat nousta kestävästi, kun tuottavampia työpaikkoja on enemmän saatavilla ja muutto niihin.

Jos kulutus pysyy heikkona, olisiko 7 %:n kasvu 25 tilikaudella mahdollista?

Vaikka patoutunut kulutuskysynnän vapautuminen saattaa hidastua, on merkkejä kulutuksen piristymisestä laaja-alaisemmaksi jopa maaseudulla. RBI:n kuluttajien luottamustutkimus osoittaa, että kotitalouksien työllisyys- ja tuloodotukset paranevat jatkuvasti.

Eivätkö nämä tekijät yhdessä inflaatiopaineen jatkuvan maltillistumisen kanssa anna aihetta korkojen leikkaamiseen seuraavassa kokouksessa?

Sekä kasvun että inflaation suhteen on niin paljon epävarmuutta, että lisää dataa kannattaa odottaa. Korkean taajuuden indikaattorit osoittavat kasvun elpyvän tammikuussa ja luotonannon kasvu jatkuu vahvana. Vaikka viime vuoden tarjontasokit olivat ohimeneviä, on hyvä nähdä, tapahtuuko sama tänä vuonna ja jatkuuko trendi-inflaatio hidastuvana.

Mitä tarjontapuolen toimenpiteitä tarvitaan toistuvien elintarvikkeiden hintasokkien estämiseksi?

Markkinoiden pitäisi myös laajentaa tarjontaa vastauksena elintarvikkeiden hintasokkeihin ostamalla eri alueilta. Hallituksen ei pitäisi olla vain sen, joka joutuu vastaamaan elintarvikkeiden hintojen nousuun. Se ei voi tehdä kaikkea. Markkinoista tulee integroitua ja joustaa paremmin. Kehittyneillä talouksilla ei ole sellaisia ​​ruokasokkeja kuin meillä tällaisen paremman yhdentymisen vuoksi.

RBI asetti ankarat rajoitukset Paytm Payments Bankille tammikuussa, mikä olennaisesti lopetti sen ydinliiketoiminnan. Onko maksupankeilla kestävä liiketoimintamalli?

Paytm Payments Bankin ongelmat alkoivat, koska ne eivät olleet KYC-yhteensopivia huolimatta toistuvista varoituksista ja riittävästä ajasta. Liiketoimintamalli sinänsä on kestävä. Muut pienet pankit voivat hyvin. Mutta kaikkien tahojen on otettava sääntelynormit vakavasti. Tämä on välttämätöntä taloudellisen vakauden sekä heidän oman maineensa ja pitkän aikavälin selviytymisen kannalta.

Onko talletusten mobilisoinnista tulossa rakenteellinen ongelma, koska lainanantajat eivät pysty vastaamaan luottojen kasvuvauhtia talletuksiin?

Tällä hetkellä kokonaistalletukset ylittävät edelleen luotonannon, mutta niiden kasvu on hidasta. Ajan myötä pankkien on ryhdyttävä toimiin talletusten ja luottojen kasvun tasapainottamiseksi. Heidän on esimerkiksi nostettava sekä laina- että talletuskorkoja. Likviditeettikorjaukset ovat vain lyhytaikaisia.

Samankaltaiset artikkelit